Afdrukken

Efficiënter hardlopen met 'Run in Balance'

ERMELO - Hardlopen is een blessuregevoelige sport en toch doen velen dat vaak ongetraind. De statistieken variëren van 2.5 tot 59 blessures per 1000 trainingsuren. Voor voetbal ligt dit tussen de 5 - 24 blessures per 1000 trainings- en wedstrijduren.

Met deze wetenschap start Run in Balance met hardlooptechniek trainingen. Tijdens deze trainingen worden tips en tricks aangeleerd die een efficiënter en ‘op lichte voet’ manier van hardlopen bieden. 

Tijdens de trainingen wordt puur naar de techniek van het lopen gekeken; wat gaat er verkeerd of wat kan er verkeerd gaan tijdens het lopen. Maar vooral: hoe moet het wel! Daarnaast worden de nodige krachttrainingen gedaan, om de juiste spiergroepen te trainen.

Efficiënter

Hardlopen klinkt misschien heel zwaar of moeilijk, maar dat is helemaal niet zo. Run in Balance gaat je in zeven lessen helpen om op een efficiëntere en lichte manier te hardlopen. Dit doen we door per lichaamsdeel te kijken wat er nodig is om te kunnen hardlopen en welke spiergroepen heb je op welk moment in de beweging nodig. Hoe kunnen we die versterken? Ook komt loopritme/pasfrequentie voorbij tijdens de training. En op welke manier kun je je conditie nog meer verbeteren, zodat het hardlopen beter gaat. En wat denk je van ademhalingstechniek? Probeer maar eens hard te lopen en door een rietje te ademen. Je hoeft geen loopervaring te hebben om deze trainingen te kunnen volgen. Achteraf ben je in staat om op een goede manier te kunnen hardlopen en op welke manier je het beste verder kunt trainen.
Verzamelpunt is bij Fysiotherapiepraktijk Ermelo (kerkdennen 34). De trainingen vinden plaats op de Groevenbeekse Heide. Meer informatie: check Facebook/Runinbalance of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fysiotherapiepraktijk Ermelo is geschoold in het analyseren van het looppatroon en het aanleren een goede hardlooptechniek. Onder begeleiding van een ervaren master sportfysiotherapeut worden de analyses en trainingen uitgevoerd. Meer informatie of aanmelden kan via tel: 06 82 26 88 91 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.