Afdrukken

Beweging in Ermelose etalages

ERMELO - In de ateliers van Leonardo da Vinci in Ermelo wordt op dit moment hard gewerkt aan Da Vinci Etaleert. Dit is de jaarlijkse kunstroute met kunstwerken van mensen met een beperking. Zij brengen hun eigenzinnige, artistieke talenten tot uiting tijdens de dagbesteding.

Ook dit jaar zijn de kunstenaars van Leonardo da Vinci er weer in geslaagd een prachtige expositie te maken die te zien is in de etalages van de winkels van de Ermelose ondernemers. Voor deze gelegenheid zijn de kunstenaars van Stichting Ermelo’s Kunstcollectief StEK betrokken in de samenwerking met onze kunstenaars. Zij werken in koppels aan de kunstwerken. Het thema dit jaar is 'Beweging'. Het neemt de bezoeker mee in alle facetten van beweging. Van gedachten-stromen, landschaps-carrousel, drijvende wolken en de wonderlijk kleurrijke luchtfiets van Pippi. ,,Laat je verrassen, verwonderen en ontdekken wat je in de beweging ziet," zegt Rogaat ter Wal, artistiek begeleider van Leonardo da Vinci.

Ludieke opening

Op ludieke wijze wordt vrijdag 28 september de expositie geopend door twee kunstenaars van Leonardo da Vinci om 15.00 uur in de galerie van Leonardo da Vinci aan de Kerklaan 8a in Ermelo. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend zal er traditiegetrouw een groepswandeling langs de kunstroute, de etalages van de winkeliers, volgen. De expositie zal de hele maand oktober te zien zijn. De lijst van deelnemende winkels is verkrijgbaar in de galerie van Leonardo da Vinci. Gedurende de expositie kan er weer gestemd worden op het mooiste werkstuk dat gepresenteerd wordt in de mooiste etalage.