Afdrukken

Ga underground bij de archeoloog

ERMELO - De Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ga underground bij de archeoloog en ontdek de geschiedenis! Op zaterdag 13 oktober kan men naar Museum Het Pakhuis om zich onder te dompelen in de regionale archeologie. ,,Volg een praktijkles tot archeoloog en stap daarna op de bus om naar een echte opgraving in Putten te gaan," zegt museumdirecteur Germa Greving.

Speciaal vanwege de archeologiedagen is er elk uur vanaf 11.00-16.00 een belevenisrondleiding 'Een potje breken?!" door de tentoonstelling. Leer werken als een archeoloog: hoe ga je om met aardewerk? De Veluwe is één grote archeologische schatkamer, de bodem ligt vol goodies die ons vertellen over de vroegere bewoners. De tentoonstelling Graven naar Goodies vertelt het verhaal van de prehistorische grafheuvels die rondom Ermelo voorkomen.

Opgraving in Putten

Tijdens 'Een potje breken?!' wordt men voorbereid op het echte archeologische werk. ,,Bezoek na Het Pakhuis de spectaculaire opgraving aan de Rimpelerweg, vlakbij station Putten," aldus Greving. ,,Daar zijn tientallen boerderijen gevonden uit de Middeleeuwen." Tussen 10.00-16.00 geven professionele archeologen een rondleiding op de opgraving. Ook kan men met een schep (zelf meenemen) en zeef zelf aan de slag op locatie.

Antieke bus

Ieder half uur rijdt er een antieke bus van museum Het Pakhuis naar de opgraving in Putten. Ieder heel uur rijdt de bus weer terug. De bus start om 11.30 vanaf Het Molenaarsplein en eindigt om 16.30 weer bij het Molenaarsplein.