Afdrukken

Benefietavond voor Serra en Dana Hop

 ERMELO - Op 13 oktober organiseert de Stichting Vrienden van Serra en Dana in samenwerking met de activiteitencommissie van FC Horst een benefietavond voor de twee kinderen van Erik en Nadine Hop: Serra en Dana.

Serra en Dana hebben beiden een progressieve stofwisselingsziekte. Voor deze stofwisselingsziekte is geen behandeling mogelijk. De prognose voor Serra en Dana is niet rooskleurig. Serra is nu 8 jaar en Dana is op 5 september 6 jaar geworden. In 2016 hebben een aantal vrienden van Erik en Nadine Hop de Stichting Vrienden van Serra en Dana opgericht. Het doel van deze stichting is het verhogen en vergroten van de levensvreugde van de kinderen Serra en Dana en het ontzorgen van hun ouders in verband met de ziekte van hun kinderen.

Acties

De Stichting organiseert zo nu en dan acties om gelden bijeen te brengen om haar doelstellingen te realiseren. Veel van de vrienden van Erik en Nadine zijn leden van FC Horst. Vandaar ook dat de eerste actie van de Stichting begin 2017 bij FC Horst plaats vond. Tijdens de Nieuwjaarsloop werd er door middel van een grote verloting en inschrijfgeld ruim tweeduizend euro binnengehaald. Op 13 oktober staat er een volgend evenement op stapel getiteld Ermelo zingt voor Serra en Dana. Een aantal Ermelose artiesten hebben inmiddels toegezegd om op deze avond belangeloos te willen optreden voor het goede doel. Zo zullen o.a. Egbert Dijkhuis, John Vis, Erzsébet Music (Karin Hoogendoorn en Micha Tirion), Harm Jan Termaat & Yentl Boeijenga, The Not Dead Jets en De Platenspelers hun opwachting maken. Tussen de optredens door wordt er een grote verloting gehouden waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Stichting vrienden van Serra en Dana. Het eerste optreden begint om 18.00 uur. De toegang is gratis