Afdrukken

Feest voor Jantje

ERMELO - In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe, museum Het Pakhuis, is altijd wat te doen. Vooral in de schoolvakanties: dan is er elke dinsdagmorgen een speciaal programma voor de allerkleinsten en op woensdagmiddag een knutselmiddag. Op donderdag 25 oktober krijgt het museum bezoek van een Romeins soldaat. Hij vertelt over zijn leven in het Romeins Marskamp. Ook kunnen kinderen op zoek naar Tikkit en kans maken op een leuke prijs.

Zaterdag 20 oktober is de aftrap van de herfstvakantie. ,,Dat is reden voor een feestje!" zegt museummedewerker Christa Logtenberg. ,,Topstuk van het museum Jantje van Speuld is al zeker 4000 jaar oud. Dat mag best eens gevierd worden met een Feest voor Jantje." Daarom kunnen kinderen zelf een 'Jantje' knutselen en met een Jantjemasker of met schmink tot Jantje worden omgetoverd.

Tikkit

Tijdens de herfstvakantie is het ook Museumkidsweek. Op museumkids.nl zie je dat er in heel Nederland bij de leukste musea activiteiten zijn voor kinderen. Het thema dit jaar is Vriendschap. Vriendschap is.. samen ontdekken. Museum Het Pakhuis doet ook mee met de museumkidswedstrijd. ,,Kinderen kunnen in ons museum op zoek naar het museumbeestje Tikkit," aldus Logtenberg. Wie Tikkit weet te vinden, maakt kans op een feest. Voor wie wat serieuzer aan de slag wil, is er de belevenisspeurtocht Speuren naar Goodies waarmee je het verhaal van de tentoonstelling Graven naar Goodies zelf kunt ontdekken. Wie hier nog iets te klein voor is, kan dinsdagochtend de dierensporen van Swoertje en zijn vriendjes volgen. ,,Papa's, mamma's, opa's en oma's mogen natuurlijk ook meekomen. Samen maken we er een onvergetelijk museumbezoek van!" Deelname aan alle activiteiten is gratis, je betaalt alleen museumentree. www.hetpakhuisermelo.nl