Afdrukken

Concert met veelzijdig repertoire

ERMELO - Het Ermelo’s MannenKoor (EMK) werd op 7 december 1973 opgericht en bestaat dit jaar dus 45 jaar. Dit heugelijk feit wil het EMK graag vieren met een gratis toegankelijk jubileumconcert in de Immanuelkerk. Uiteraard op vrijdag 7 december, de jubileumdag.

Het belooft een concert te worden met veel (koor)muziek met o.a. liederen welke ooit door het EMK zijn uitgevoerd. De medewerkenden deze avond zijn: Het Harderwijks Strijkorkest, Marjolein de Wit (fluit), Evelyn Heuvelmans (hobo) en Bart Oenema (bariton). De presentatie is in handen van Jan Visser. Bert Elbertsen zorgt voor de begeleiding op de piano en het EMK staat onder leiding van dirigent Ab Weegenaar. 

Rijke geschiedenis

Het Ermelo’s MannenKoor (EMK) heeft een rijke geschiedenis sinds de oprichting. Destijds gestart met een dertigtal leden, is het koor in de loop der jaren gegroeid en telt nu 80 leden. Het koor verleent zijn medewerking aan allerlei concerten, zangavonden en (kerk)diensten en geeft jaarlijks o.a. een paas-, najaars-, gala- of kerstconcert. Vanwege een groot succes dit jaar, zal ook de (samen)zangmiddag voor ouderen vast op de concertagenda worden opgenomen. Het EMK kenmerkt zich door een veelzijdig en breed georiënteerd repertoire zoals geestelijke en nationale liederen, maar ook Engelse, Duitse, Latijnse en Russische koormuziek. Daarnaast werken van Beethoven, Mozart, Schubert, Händel, etc. Ook negrospirituals behoren tot het repertoire. In vele plaatsen in de regio en in Nederland vormt het, door de manier en inhoud van hun zingen, een graag gehoord mannenkoor. De aanvang van het concert is 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur.