Afdrukken

Gegeven Pauwendienst mag geruild worden

ERMELO – De LETS-ruilkring Voor Elkaar! organiseert op woensdagavond 12 december in Pinel aan het Raadhuisplein haar eerstvolgende bijeenkomst. Het thema is Geven en Ontvangen.

De bijeenkomst staat in het teken van de decembermaand: Geven en Ontvangen. Ieder LETS-lid krijgt de gelegenheid één pauwendienst of artikel als cadeautje aan te bieden op een stukje papier, een 'lootje'. Iedereen mag een lootje trekken en ruilen is mogelijk. Het is een plezierige manier om kennis te maken met elkaars aanbod en elkaar beter te leren kennen. Zoals altijd is er ook ruimschoots gelegenheid voor onderling contact en het aanbieden en afnemen van goederen tegen 'pauwen', het betaalmiddel van de ruilkring.

Voor elkaar

LETS staat voor Lokaal Economisch Transactie Systeem. Dit is de officiële benaming voor wat wij in Ermelo ook graag 'Voor Elkaar' noemen. Daarnaast vinden de leden het hergebruiken van spullen belangrijk, dus wordt er druk geruild, uitgeleend en gerepareerd. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die zij 'pauwen' noemen. De avond duurt van acht tot tien, vanaf half acht is er koffie en thee met wat lekkers. Aspirant-leden zijn welkom. De LETS-ruilkring is één van de ongeveer honderd LETS-ruilkringen in Nederland en telt ongeveer zestig leden. Informatie over LETS Ermelo is te vinden op de website www.letsermelo.nl.