Afdrukken

 

Voor Jocelynn komt na regen schijn

ERMELO – De Ermelose Jocelynn van den Berg gaat op theatertour met een eigen gemaakt programma. Ze zingt, speelt en vertelt over wat haar de afgelopen periode heeft bezig gehouden. De titel van de tour: Na Regen komt Schijn, zegt iets over de inhoud. Het is allemaal niet zo leuk als het lijkt.

Je zag haar altijd zingen, werken, met vrienden, lachen en het leek allemaal zo vanzelfsprekend. Het hoorde bij Jocelynn van den Berg. En als je er naar vroeg, antwoordde ze bijna altijd positief. En toch klopte er iets niet. Eigenlijk hield ze én zichzelf én de ander veelal voor de gek. Want Jocelynn was helemaal niet altijd vrolijk en blij, het was helemaal niet allemaal vanzelfsprekend. Daar kwam ze pas achter na een opname op De Heezenberg vanwege haar depressie. De opname deed haar goed, al was het hard werken, maar nu is ze er open over. En ze wil er ook over vertellen. Spannend, maar ze doet het wel. ,,Het gaat nu best wel goed al zijn er dagen dat het niet gaat. Dan heb ik teveel gedaan of zo,’’ vertelt ze. ,,Ik ben nu wel veel dichter bij mezelf en dat werkt dus blijkbaar. Gelukkig ben ik nu al weer een aantal weken stabiel, en dat terwijl ik anderhalf jaar daarvoor bijna geen goede dag heb gehad. Al leek het vaak of ik wel vrolijk was.’’ Alleen de mensen die heel dicht bij haar stonden, kenden haar problematiek.

 

Woorden

Van den Berg: ,,Ik heb, toen ik op De Heezenberg was, veel gehad aan de muziek. Als ik dan eigen nummers zong, raakte ik ook anderen blijkbaar. Mensen zeiden dan ook dat ik met woorden duidelijk kon maken als ik het even niet wist. Dat voelden anderen ook, dus daar wilde ik wat mee.’’ Mijn vriendin gaf aan dat ik dat dan maar moest doen, immers als het moet, komt het er wel. Daarom ga ik nu die tour doen. Wel spannend, maar ik voel dat ik dit moet doen.’’ Over de titel wil ze niet teveel kwijt. ,,Dat ga ik juist uitleggen tijdens de voorstelling. Dus als je het wil weten, moet je maar komen,’’ lacht ze. ,,De tour is natuurlijk voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen die me kennen, maar niet écht kennen. Ik heb geleerd open te zijn over hoe ik me voel en hoe belangrijk dat is. Dat is dan ook een behoorlijk groot onderwerp in de voorstelling.’’ Van den Berg gaat zes keer de theaters in, al is in sommige gevallen het woord theater wel een beetje groot. Ze speelt in de Zendingskerk, in de Ontspanningszaal in Staverden, maar ook in Enschede, Arnhem, Zwartsluis en Bodegraven. Dennis de Bruijn is haar vast begeleider op de piano. De teksten zijn van haar zelf en bewerkt en gearrangeerd door Edwin Schimscheimer. Meer informatie en bestellen van kaarten via www.jocelynn.nl.

Kinderkoor

Jocelynn van den Berg werkte 8,5 jaar bij slagerij Van Elten, vanaf haar dertiende. ,,Maar ik wilde wel eens wat anders. Ik bleef steeds het meisje van de slagerij (‘wilt u een plakje worst?’). Nog steeds zeggen mensen dit nog wel eens tegen me.’’ Ze zong eens op een bruiloft bij Hoeve Kindergoed en is daar gebleven. ,,Ik vond dat zo leuk, zo’n andere sfeer dan in de slagerij. Ik deed een studie Weddingplanner en daar geniet ik nog steeds elke dag van.’’ Zingen deed ze al vanaf haar vierde jaar bij een kinderkoor. ,,Kinderkoor Daniël, was een koor van m’n tante, maar is al opgeheven. En ik ben eigenlijk altijd blijven zingen.’’ Het gaat nu redelijk goed

,