Afdrukken

Schrijfster boek Ons (W)aller Landgoed vertelt familiegeschiedenis

ERMELO - Op donderdag 13 februari introduceert Dorothea ter Horst haar recent verschenen boek Kroniek van 100 jaar Ullerberg. Iedereen uit de buurt van Ermelo en verre omstreken kent ongetwijfeld de naam Ullerberg, het landgoed verscholen achter rododendronstruiken en sparrenbomen bij Leuvenum.

Wie het niet kent weet vast nog dat daar ook jarenlang de regionale vuilstort was gevestigd. Menigeen heeft wel eens een glimp van het huis met de witte gevel opgevangen als hij door de flauwe bocht in de Jr. Dr. C.J. Sandbergweg reed. Maar slechts een enkeling heeft het geluk gehad tot het hart van het elegante jachthuis door te kunnen dringen. Wie waren die Wallers uit het westen? Hoe speelden zij het klaar om het landgoed een eeuw lang in bezit van de familie te houden? Hoe leefden al die gezinnen op de afgelegen buitenplaats? Het landgoed is in het bezit van een groot aantal erfgenamen. Eén van de erven, Dorothea ter Horst, is in de geschiedenis gedoken en heeft in deze kroniek alle geheimen van Thors landgoed ontsluierd. Want de Ullerberg wordt behoed door deze god met zijn magische hamer.

Sappig

De schrijfster zal de luisteraars aan de hand van een serie foto’s, persoonlijke herinneringen en sappige anekdotes met zevenmijlslaarzen door de 100 jaar familiegeschiedenis heen leiden. Het boek is deze avond ook te koop. De avond wordt gehouden in de Immanuëlkerk en begint om 19.30 uur. De zaal is al om 18.45 uur open en de toegang is gratis. Vanaf 18.45 uur tot 19.15 uur is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de boekentafel te bezoeken. Dit kan onder het genot van een kopje koffie of thee.