Afdrukken

Loop de geschiedenis in met het Westerborkpad

ERMELO/ REGIO - Lokale gidsen begeleiden wandelingen over een stukje van het Westerborkpad. Dit is een gemarkeerde wandelroute in het spoor van de Jodenvervolging. De route begint bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam en eindigt bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe.

In het kader van Ermelo Remembers, het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid, worden in maart en april 2020 de trajecten van het Westerborkpad van Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk onder begeleiding van lokale gidsen aangeboden. 

Het Pakhuis

Op 23 maart en 26 maart start het traject Putten-Ermelo (startpunt: NS Station Putten om 11:00 uur). Zo loop je bij dit traject langs Kasteel De Vanenburg, dat korte tijd een werkkamp voor Joden was. In Ermelo starten vanuit Museum Het Pakhuis op 24 maart en 27 maart om 10.00 uur twee korte routes van het traject Ermelo-Harderwijk. Loop mee langs historische punten in en rondom Ermelo. Hoewel Ermelo geen Joodse gemeenschap kende, woonden (al dan niet ondergedoken) er tijdens de Tweede Wereldoorlog ook verschillende Joodse mensen. Zo woonden vanaf 1942 de Joodse kinderen Eva en Bram Beem op de Willem de Zwijgerlaan 14 in Ermelo, die anderhalf jaar later verraden werden. Tijdens deze wandelroute loop je ook langs hun oude woonadres.

In Museum Het Pakhuis is voor de start van het traject (op 24 maart en 27 maart) vanaf 10.00 de mogelijkheid voor koffie/thee en om de expositie 'Verborgen Brieven' te bezichtigen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, datum en wandelroute. De deelname is gratis. Lunch en drinken zijn niet inbegrepen.