Afdrukken

Luisterboeken en e-books online

ERMELO/ REGIO - Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft vanwege het corona virus haar deuren gesloten, maar niet getreurd de Bibliotheek biedt ook op andere manieren hun diensten aan. Ze bieden veel online diensten voor jong en oud aan.

Maak eens kennis met luisterboeken. De LuisterBieb beschikt over meer dan 3700 luisterboeken. Van romans tot hoorcolleges. De LuisterBieb is voor iedereen beschikbaar, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Of kies voor e-books. Via de online Bibliotheek hebben leden toegang tot meer dan 28.000 e-books. Op deze manier kun je thuis toch lekker genieten van diverse boeken. Heb je vragen over bijvoorbeeld het aanmaken van een account of het downloaden van e-books? Bel dan gerust 085-2733575.

Taalcafé

De taalvrijwilligers van het Taalcafé zijn op zoek gegaan naar creatieve oplossingen om mensen te kunnen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Nu veel mensen thuis zitten, hebben ze meer tijd om de Nederlandse taal te leren. De afstand is geen probleem, want via diverse online programma's kan er gemakkelijk contact gelegd worden. Op die manier kunnen ze toch lezen, praten, oefenen en informatie delen. 

Kinderen

Op dit moment zitten veel kinderen thuis, maar ook voor de kinderen is er van alles te ontdekken via de online kanalen. Via de jeugdbibliotheek hebben ze toegaan tot luisterboeken, kunnen ze oefenen voor diverse vakken of voor hun theorie-examens. Met een bibliotheek account heb je onbeperkt toegang. Daarnaast denkt de Bibliotheek ook graag mee in het vormgeven van alternatief leesmedia-onderwijs voor kinderen. Benieuwd naar wat de Bibliotheek hierin kan betekenen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..