Leerlingen leggen meeste kilometers af met Fiets App

ERMELO - Vanmorgen, vrijdag 16 december werden de leerlingen van vmbo Ermelo in de kleine pauze verrast met een super mooie prijs. Frederike Demmers van de organisatie Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid en burgemeester André Baars kwamen naar Groevenbeek om de prijs uit te reiken.

André Baars is niet alleen burgemeester van Ermelo, maar ook voorzitter Veilig Verkeer Gelderland en hij kwam met Demmers naar Groevenbeek om bekend te maken dat de vmbo-leerlingen een schoolfeest van RADIO 538 ter waarde van € 5000,- hebben gewonnen. Zij hebben deze prijs verdiend omdat de leerlingen het meeste aantal fietskilometers in Gelderland hebben afgelegd met de Fietsmodus app. Yanniek van Nieuwenhuizen en Zosja Doldersum uit klas T21 mochten namens alle leerlingen de prijs in ontvangst nemen. In het voorjaar zal het schoolfeest plaats gaan vinden. Een datum moet nog worden vastgelegd.

Fiets App

Een groot aantal leerlingen heeft deze app gedownload op hun smartphone. De app is bedoeld om de leerlingen te stimuleren smartphone-vrij te fietsen. De actie is georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu om leerlingen bewust te maken van het gevaar. Bij 1 op de 5 fietsongelukken speelt het gebruik van de smartphone namelijk een rol.