Nieuwbouw in trek

ERMELO - Eind mei gingen de 18 woningen van het nieuwbouwproject De Oude Telgt in de verkoop en in de zomer waren ze allemaal al verkocht. Vorige week werden alle woningen aan de eigenaren overgedragen.Vandaag is begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van het huidige pand.

Makelaar Boerstaete uit Putten kon net voor de kerst melden dat alle woningen aan de eigenaren waren overgedragen. De voormalige Broekhuisgarage is afgelopen weken leeggehaald en sinds vorige week is ook het benzinestation gesloten. De komende weken zal worden begonnen met de sloop van het pand waarna er sanering van de grond zal plaatsvinden. Bouwonderneming Van de Kolk uit Garderen zal in maart beginnen met de bouwwerkzaamheden.

Kleinschalige buurt

De Oude Telgt is een binnenstedelijke herontwikkeling op de voormalige locatie van autogarage Broekhuis. De Bunte Vastgoed Oost heeft in samenwerking met ROORDINK Architecten BNA een bouwplan ontwikkeld dat in totaal 18 woningen omvat. Het nieuwbouwplan bestaat uit zes halfvrijstaande woningen, zes hoekwoningen en zes midden woningen: een kleinschalige buurt met centraal in deze ontwikkeling speelvoorzieningen waar de kinderen kunnen spelen.