Provincie op zoek naar lokale initiatieven

ERMELO - De Provincie wil een leefomgeving die beter aansluit bij de wensen van bewoners. Samenwerken aan de eigen omgeving verbindt. Zelf weet men het beste wat het meest aan de leefbaarheid bijdraagt. Wie samen met minimaal vier andere bewoners een plan heeft om een buurt of wijk te verbeteren, komt u vanaf 1 januari weer in aanmerking voor een subsidie van maximaal 75% van de kosten van het plan. Het subsidiebedrag ligt tussen €10.000 en €25.000.

Het gaat om initiatieven die de leefomgeving beter laten aansluiten bij de wensen van bewoners, activiteiten die de leefbaarheid verbeteren én de verbondenheid tussen mensen versterken. Initiatieven gericht op de integratie van vluchtelingen met een verblijfsvergunning horen hier bij.

Informatieavond leefbaarheid

Mensen met een idee, wens of concreet plan om samen de leefbaarheid in hun wijk of dorp te verbeteren kunnen op woensdagavond 18 januari 2017 terecht in Dorpshuis Heerde. De bijeenkomst start om 20.00 uur. Vijf door de provincie gesubsidieerde organisaties, verenigd in de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, zijn dan beschikbaar voor advies. De Leefbaarheidsalliantie is ingeschakeld door de provincie Gelderland, die bewoners wil stimuleren om samen aan de leefbaarheid te werken.

Ideeën verder brengen

Het gaat bijvoorbeeld om ideeën waarmee een voorziening open gehouden kan worden, activiteiten met ouderen worden ondernomen of vluchtelingen helpen met hun integratie. Tijdens deze avond kan men kansen verkennen. De Leefbaarheidsalliantie biedt advies en hulp bij subsidieaanvragen. Ook is er informatie over de subsidie die de provincie hiervoor beschikbaar heeft gesteld, in totaal 1,3 miljoen in 2017. Gedeputeerde Bea Schouten zal de mogelijkheden die de provincie haar bewoners biedt om aan leefbaarheid te werken toelichten. Onder de noemer ‘Wow! Leefbaarheid’ gaat de Leefbaarheidsalliantie in januari en februari heel Gelderland door. www.leefbaarheidgld.nl