Ploegen zijn aan elkaar gewaagd

ERMELO - In het zonnige Veenendaal werd de eerste wedstrijd van Dindoa dit seizoen gespeeld tegen SKF. Geen onbekende tegenstander, want ook vorig jaar troffen de teams elkaar meermaals. De ploegen ontliepen elkaar destijds nauwelijks en ook vandaag was dit niet anders.

Het Ermelose team is dit jaar op meerdere plekken gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Bjarne Sinneker, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Aniek Odding behoorden vorig jaar ook tot de basisacht van Hugo van Woudenberg. Dit viertal wordt dit jaar echter gecomplementeerd door Alain ter Horst, Boaz Poppe, Wouter van den Brom, Nina de Romph, Marinda Vliek en Kim Groothuis. Hierdoor zal er de eerste weken veel aandacht worden besteed aan het vinden van de juiste combinaties.

Weerzien

Hugo van Woudenberg kon nog niet rekenen op Wouter van den Brom en besloot in deze wedstrijd Kim Groothuis ernaast te laten starten. Dit betekende dat Bjarne Sinneker, Boaz Poppe, Saskia Lieman en Marinda Vliek in de aanval begonnen. De verdediging bestond uit Alain ter Horst, Lars van der Velde, Aniek Odding en Nina de Romph. Overigens betekende deze wedstrijd ook voor Alain en Nina een weerzien met hun oude club: beide spelers zijn afkomstig van SKF.

Betere spel

Het eerste doelpunt van de middag kwam uit handen van SKF. Het betere spel kwam in het begin van de Veenendalers en dankzij veel rebounds konden ze vaak herhalen. Dit wisten ze echter niet om te zetten in doelpunten. Het was Bjarne Sinneker die vanaf 2,5 meter de score opende voor Dindoa. Het arbitrale duo wees in het begin veelvuldig naar de strafworpstip. Dit resulteerde erin dat er bij een 6-4 stand al vijf doelpunten uit standaardsituaties waren gemaakt. Vanaf dat moment begonnen de Ermeloërs ook van afstand te scoren en Alain ter Horst trok met twee fraaie doelpunten de stand gelijk: 8-8. Ook in de eindfase van de eerste helft ging het gelijk op. Beide ploegen kregen een strafworp mee die werden verzilverd en scoorden vervolgens beiden ook een schot. SKF zette in de allerlaatste minuten nog eenmaal aan en liep uit naar een 13-10 ruststand.

Zwak

Alain ter Horst kwam scherp uit de kleedkamer en scoorde zijn vijfde doelpunt van de middag. SKF was gewaarschuwd en consolideerde de voorsprong van drie doelpunten. Vanaf dat moment kreeg Dindoa het lastiger en liep SKF uit. Er werd zwak verdedigd door de Ermelose ploeg en niet genoeg druk gegeven. Op het moment dat er wél druk werd gegeven, maakte SKF hier slim gebruik van door naar binnen te gaan. Dit resulteerde in een 18-14 tussenstand. Marinda Vliek, die enorm sterk onder de korf was deze wedstrijd, wist een strafworp niet te verzilveren en direct aan de andere kant werd er wel van dit buitenkansje geprofiteerd. Op dat moment was het gat vijf punten, 21-16, en was het tijd voor Dindoa om gas te geven.

Strafworp

Saskia Lieman nam hierin het voortouw en scoorde de 21-17 vanaf de strafworpstip, haar zesde doelpunt. Inmiddels had ook Hugo van Woudenberg een aantal tactische wissels doorgevoerd waarbij Joost van de Beek en Kim Groothuis binnen de lijnen waren gekomen. Met nog circa 10 minuten te gaan kroop Dindoa dichter en dichterbij en werd het gat verkleind. Saskia Lieman en Alain ter Horst namen de ploeg op sleeptouw en scoorden om en om. Het gevolg: Dindoa kwam dankzij strijdlust, geduld en tactisch korfbal op gelijke hoogte: 23-23. Een spannende slotfase brak aan. SKF liet zich de kaas niet van het brood eten, scoorde tweemaal en vergrootte de voorsprong. Kim Groothuis zette een goede actie en rondde en doorloopbal netjes af: 25-24. Het was uiteindelijk Saskia Lieman die, met haar tiende doelpunt, vanaf 2,5 meter een gelijke stand op het scorebord zette. De wedstrijd eindigde in 25-25.