Friezen pakken punten met nipte voorsprong

ERMELO - Dindoa kwam zaterdag in de eerste zaalwedstrijd tekort tegen de sterke tegenstander uit Drachten. Van der Wiel is voor de Ermeloërs een bekende, ook vorig jaar kruisten de teams de degens en wist zowel Dindoa als Drachten/Van der Wiel alleen in eigen huis te winnen.

Dindoa begon met de bekende basisspelers aan de wedstrijd. Aanvoerder Bjarne Sinneker begon in het aanvalsvak met Alain ter Horst, Aniek Odding en Nina de Romph en schoot direct raak. Ook Drachten/Van der Wiel, dat slechts op enkele plekken is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, wist onmiddellijk te scoren. In de eerste vijf minuten werd er lustig op los gescoord door beide teams en dit leidde tot een 3-4 tussenstand.

Voorsprong

Drachten zette aan, vergrootte het gaatje naar twee en was met name van afstand trefzeker. Dindoa liet zich gelukkig niet de kaas van het brood eten en zette een tandje bij. Dankzij een slimme omdraaibal van Marinda Vliek en een strafworp van Boaz Poppe, die overigens in het vak stonden met Lars van der Velde en Saskia Lieman, werd de stand weer gelijk getrokken: 6-6. Ditmaal was het Dindoa dat de voorsprong pakte en uitliep naar een 9-7 voorsprong. Vanaf dat moment hadden beide equipes moeite om de korf te vinden. De Ermelose verdediging stond als een huis, maar aanvallend liep het spaak. Uiteindelijk wisten de Friezen toch te scoren, maar gelukkig behield Dindoa de voorsprong dankzij Alain ter Horst die zijn derde doelpunt van de avond scoorde. Drachten/Van der Wiel sloot net voor rust aan dankzij wederom een doelpunt van afstand. Wouter van den Brom werd in het veld gebracht voor aanvallende dreiging, maar wist in deze luttele minuten geen potten te breken. Hierdoor werd er gerust met een 10-9 voorsprong voor Dindoa.

Bal door het mandje

De theepauze had de Friezen goed gedaan, want dankzij twee doelpunten pakten ze direct de voorsprong en waren de rollen omgedraaid: 10-11. Lars van der Velde was in de tussentijd weer in het veld gekomen voor Wouter van den Brom. De aanvallen van de Ermeloërs liepen nog steeds niet gesmeerd, terwijl het bij Drachten/Van der Wiel juist steeds makkelijker leek te gaan. Alain ter Horst en Saskia Lieman wisten nog te scoren, maar Hugo van Woudenberg was nog niet tevreden. Hij nam een time-out en bracht Wouter van den Brom voor Boaz Poppe om het tij te keren. Even leek dit effect te sorteren, want Dindoa wist de bal weer door het mandje te prikken. Lars van der Velde en Bjarne Sinneker scoorden van afstand en Saskia Lieman rondde een doorloopbal af. De doelpunten vielen als rijpe appels, want ook Drachten behaalde een prima aanvalsrendement. Halverwege de tweede helft prijkte er een tussenstand van 16-18 op het scorebord.

Verschil

Het publiek ging er nog eens goed voor zitten en de Blue Sharks lieten van zich horen. Dit was hét moment voor Dindoa om aan te haken! Kim Groothuis kwam in het veld voor Marinda Vliek naast Saskia Lieman om aanvallend meer over de dames te kunnen scoren. Aniek Odding pikte ook haar doelpuntje mee en men kreeg het gevoel dat Dindoa het initiatief pakte. Het verschil was nog steeds twee doelpunten en ook Drachten/Van der Wiel voelde aan alles dat dit het moment was om erop en erover te gaan. Het team van Marco Zegwaard rechtte de rug, liep uit naar 18-22 en maakte hiermee een eind aan het geloof op een overwinning aan Ermelose zijde. Tom van den Berg kwam nog binnen de lijnen, maar wist zijn invalbeurt enkel met een doelpunt te bekronen en kon niet voorkomend dat Drachten/Van der Wiel de punten mee naar huis nam. De wedstrijd eindigde in 20-25.