Sterk en aantrekkelijk spel: DVS’33 kan het nog

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft de thuiswedstrijd tegen R.K.V.V. DEM uit Beverwijk in een zeer aantrekkelijk duel met 2-0 gewonnen. DVS’33 legde de eerste helft een geweldige partij op de mat. Alles klopte op het maken van doelpunten na. Die kwamen er wel in de tweede helft.

Na een stevig potje voetbal wisten Stef Nijland en Crowther het net te vinden. Daarmee beloonden de Geelzwarten zichzelf eindelijk weer een keer. Vanaf minuut één had het publiek er vertrouwen in. DVS’33 oogde fris en energiek. De kleine omzettingen van trainer Patrick Loenen, Nijland echt in de spits, Maarten van Dijk voor Kleinheer en Van Leijenhorst voor Evre, leken alles anders te maken. Natuurlijk komt dat niet alleen door deze drie spelers, maar het klopte allemaal wel. Van Hilten stond strak op rechtsbuiten bijna met een sterk spelende van Blerk strak achter hem. Ook op links klopte het beter met Roemeon strak tegen de lijn en Baas, die nu veel meer balans vond, aan zijn zijde dankzij de sterk spelende van Leijenhorst. Daarbij moet gezegd worden dat man-of-the-match Maarten van Dijk de motor was van de snelle bewegingen vooruit. Er werd nauwelijks achterin breed getikt. De vrije man vooruit werd makkelijker gevonden en het was wachten op kansen.

Twee keer paal

En kansen kwamen er. DEM wist af en toe niet waar het moest lopen. DVS’33 legde veel variatie op de mat met een diepgaande Muller en het sterke aanspeelpunt Nijland. Nijland zelf leek tot twee keer niet te kunnen missen, maar de paal stond in de weg. En ook Baas zag zijn inzet in een ultieme poging van de lijn worden gehaald door een DEM verdediger. Het publiek zat op het puntje van de banken want ook DEM toonde aan dat het een gevaarlijke voorhoede had. Doelman van Nuenen (terug van blessure) straalde veel rust uit en greep in als het nodig was. Dat DVS’33 niet scoorde, leek niemand iets uit te maken. De sfeer in de rust was erg positief en er weer vol respect nagepraat over de veel kansen maar vooral ook het vertoonde spel. Je voelde aan alles dat het vandaag gewoon ging gebeuren.

Blunder

Al in de eerste minuut van de tweede helft gebeurde wat zo nodig was. DEM-doelman Verswijveren dacht een dieptebal van De Wit eenvoudig weg te trappen, maar die bal kwam pardoes voor de benen van Stef Nijland die bekeken en tergend langzaam van grote afstand de bal in het lege doel schoot. Er volgde een vreugd explosie, bij Nijland en het publiek. Het betekende wel dat het spel kantelde. DEM stroopte de mouwen op en drong aan. DVS’33 hield het hoofd echter koel. Zeker Van Loenen die na een blessure van Van Leijenhorst koos voor de beste verdediging, een aanvaller er in. Priem was bloedsnel, maar liep zichzelf ook nog wel voorbij. Het was met zoveel snelheid echter ook wachten op de goede counter. Die kwam vijf minuten voor tijd. Roemeon haalde de achterlijn en Crowther drukte beheerst af, 2-0. Belangrijk voor het team, de staf en de club. Maar ook het publiek, de laatste maanden niet echt verwend, was zaterdagmiddag ook een grote winnaar.