DeVeDo verslaat op Papendal Sunrise Medical Braves

ERMELO - Onder leiding van coach Kees van de Bunte heeft s.c. DeVeDo afgelopen zaterdag de Eredivisie uitwedstrijd in Sportcentrum Papendal gewonnen. Door een comeback in het tweede kwart wint DeVeDo met 49-58 bij Sunrise Medical Braves 1. Cher Korver is met 17 punten topscoorder van s.c. DeVeDo.

De eerste aanval werd geopend door Cher Korver die zorgde voor de eerste punten. In het begin ging de score nog gelijk op, maar al gauw veranderde dat in het nadeel van DeVeDo. De ploeg kreeg het niet voor elkaar om de thuisploeg onder druk te houden. Ook misten de basketballers van DeVeDo zelf de kansen. In het tweede kwart herstelde DeVeDo zich uitstekend. Met onderscheppingen en fast breaks lukte het de Ermelose ploeg om van een achterstand van 17-9 in het eerste kwart naar een voorsprong te komen bij rust met 27-34.

Moeizaam

Na rust verliep het spel moeizaam voor beide ploegen. Er werd slordig gespeeld en kansen werden niet afgemaakt. Toch lukte het DeVeDo om een punt meer te maken dan in het eerste kwart. In het vierde werd de wedstrijd uitgespeeld. DeVeDo stond goed opgesteld en dwong de thuisploeg van schoten van buiten de bucket. De Ermeloërs wonnen zo de wedstrijd op Papendal uiteindelijk met 49-58.