Ermelose sporters en vrijwilligers in het zonnetje

ERMELO – Op het Sportgala, dat op vrijdag 16 februari wordt gehouden, worden de beste sporters en sportploegen van Ermelo gehuldigd. Maandagavond kwam de nominatiecommissie bij elkaar om de voorselectie te doen. Er zijn acht categorieën. Vanaf woensdag 27 december kunnen inwoners van Ermelo stemmen op de Ermelose sporthelden.

De oproep om sporthelden voor 2023 voor te dragen, heeft het dubbele aantal voordrachten opgeleverd dan het jaar daarvoor. Het leeft, dus in Ermelo. De nominatie commissie had er een flinke dobber aan om de genomineerden te selecteren. De nominatiecommissie bestaat uit mensen met verschillende achtergronden uit de sport, media, politiek, onderwijs en dit jaar ook het bedrijfsleven. ,,We willen sport meer laten verbinden met het bedrijfsleven, politiek en het onderwijs,’’ vertelt voorzitter Hans van Zetten. De commissie bestaat uit: Hans van Zetten - voorzitter van GV Sparta Ermelo, Sarath Hamstra - wethouder Sport gemeente Ermelo, Benjamin Moritz - beleidsmedewerker Sport, Leonie Prins - afdelingsdirecteur van Chr. College Groevenbeek, Johanna Minnaard - Minnaard Fotografie, Gert Hofsink - Ermelo van Nu, Aart Goossensen - voorzitter DVS'33 Ermelo, Frieda Fennell - Ermelo’s weekblad, Gerco Overweg - Bedrijvenkring Ermelo en Robin Bunt - Buurtsportcoach van Interactie Sportbedrijf Ermelo.

Categorieën

Er werd door de nominatiecommissie maximaal drie sporthelden genomineerd per categorie. De genomineerden zijn:
- Sportman: Daniël Hilgenkamp (Natural bodybuilding) en Wessel Bosch (Motorcross)
- Sportvrouw: Rianne van Dulst - de Lange (Dressuur paardrijden), Reenine Stoute (Hardlopen) en Iris van Aurich (IJszwemmen)
- Sporttalent: Casper Compagner (Korfbal), Gwenn Scholten (Dammen) en Vera Wapenaar (Schermen)
- Sportploeg: DeVeDo 1 (Rolstoelbasketbal), Reflection Dance Company (Moderne dans), GV Sparta Trampoline team (Trampoline springen)
- Sportvrijwilliger: Jaco Cornelissen (GV Sparta), Marry Schuurkamp (CKV Dindoa) en Gangel van Looijengoed (EFC’58)
- Sportinitiatief: Bridge club nieuwe conventie, Playa del Ermelo (Beachvolleybaltoernooi) en Veluws Schaakgenootschap (schaaktafels in openbare ruimten)
- Sportfoto: Dennis van de Kamp, Dimitri Steijlen en Jan Willem Lagerweij
- Sportiefste Basisschool

Stemmen

Vanaf 27 december 2023 tot 1 februari 2024 kan er gestemd worden op de genomineerden via de website https://interactie-ermelo.nl/interactie/stemmen Je mag per persoon op meerdere categorieën stemmen en per categorie op één sportheld. Met jouw stem geef je de Ermelose sporthelden een blijk van waardering. De uitreiking van de sportprijzen is op vrijdag 16 februari 2024 van 20:00 uur - 22:00 uur in de theaterzaal van het Huis van Ermelo.