Na twee jaar assistent nu doorgeschoven hoofdtrainer

ERMELO - Het Bestuur van DVS’33 Ermelo heeft overeenstemming bereikt met John Kamphuis over een meerjarige overeenkomst als hoofdtrainer van DVS’33 Ermelo. De inwoner van Putten maakt als assistent-trainer al onderdeel uit van de staf van de A-selectie en schuift komend jaar door naar de functie van hoofdtrainer.

Kamphuis is bezig aan zijn tweede periode als assistent in Ermelo. Tussen 2014 en 2017 was hij onderdeel van de staf die na het behaalde kampioenschap in 2015 een prima debuutseizoen kende in de toenmalige Topklasse. Na drie jaar vertrok hij, inmiddels in het bezit van UEFA-A diploma, naar NSC Nijkerk om daar hoofdtrainer te worden. Als voetballer speelde Kamphuis voornamelijk voor SDC Putten, maar ook een seizoen in het Geelzwart van DVS’33. In het dagelijks leven is hij Manager Backoffice bij Xperit Solutions in Barneveld. ,,Ik ben uiteraard zeer blij met deze aanstelling. In een ver verleden heb ik als speler voor de club mogen uitkomen. Nu ben ik voor de tweede keer als assistent aan de club verbonden. Vanuit deze ervaringen met elkaar, is er een goede basis om gezamenlijk mooie stappen te zetten,’’ aldus Kampuis.

Prettig

Edmund Mijnheer namens de TC: ,,In de twee periodes dat John Kamphuis assistent-trainer is geweest hebben wij altijd een prettige samenwerking gehad met elkaar. Hij heeft een prima visie op voetbal en die visie past goed bij DVS. Vanaf het moment dat wij wisten dat Patrick Loenen zijn contract niet zou gaan verlengen, hebben wij als TC de tijd genomen om samen met het bestuur middels een gedegen proces te gaan zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer. Zowel de TC als het bestuur hebben met John gesproken en deze gesprekken waren positief. Wij wensen John dan ook veel succes in zijn nieuwe functie de komende seizoenen.’’ Uiteraard vindt ook voorzitter Aart Goossensen er wat van: ,,John is in tien jaar tijd alweer voor een vierde jaar bij DVS als assistent en hij is klaar om de volgende stap als hoofdtrainer te zetten. Een rustige en stabiele persoonlijkheid met aandacht voor details én spelers én hij kent de club. John heeft de kwaliteit om in wisselende omstandigheden de juiste keuzes te maken, waarbij de hoofdlijn intact blijft. Daarom ook het vertrouwen voor een meerjarige overeenkomst en we wensen hem het lopende seizoen (als assistent-trainer) en de komende seizoenen (als hoofdtrainer) veel succes!’’