Tik-tak spelletje tegen NKC'51

ERMELO- Dindoa behaalde zaterdag een zwaar bevochten overwinning van 19-17 op NKC '51 uit Nijverdal. De Dindoa-acht moest flink aan de bak om de bezoekers op afstand te houden. Met deze laatste overwinning in de veldcompetitie staat Dindoa op plaats twee direct onder koploper VEO.

Zo gladjes als het vorige week in het tweede gedeelte van de wedstrijd ging, verliep het zaterdag zeker niet. De Dindoa-acht, met ditmaal weer coach Gertjan Jansen aan het roer, moest flink aan de bak. Niet eenmaal wist NKC '51 op voorsprong te komen. Toch maakte ze het Dindoa knap lastig door steeds weer aan te klampen als de thuisploeg een gaatje had geslagen.
De opening was voor Dindoa. Met twee strafworpen op rij van Jorik Velgersdijk, toegekend aan Roel van der Weide en Eveline de Vries en een schot van Anne van de Glind stond het na ruim vijf minuten 3-0. Toen er daarop aan Dindoa-zijde een strafworp werd gemist, wist NKC '51 te naderen op 3-2. Na een schot van De Vries werd het verschil weer twee punten. Mooie acties en aanvallen waren er volop bij de thuisploeg, maar toch stond het een kwartier voor rust gelijk (4-4). De op schot zijnde Velgersdijk zorgde opnieuw voor een voorsprong van twee punten (6-4). NKC '51 bleef zich echter verweren en kwam weer langszij. Van der Weide, Velgersdijk en Odding brachten Dindoa naar 9-6. Met nog een laatste schot van de bezoekers werd de kleedkamers opgezocht met de stand 9-7. Het bleef spannend tot het eindsignaal. NKC'51 gaf zich niet zondermeer gewonnen. Ook nu kon Dindoa zich niet losmaken uit de greep van de bezoekers. Na twee strafworpen van Velgersdijk en Van der Knaap stond het 11-9. Na rake schoten van Velgersdijk en Van der Weide en een vrije bal van Van de Glind verscheen er een kwartier voor het eind een krappe 14-13 voorsprong op het scorebord. Het publiek langs de lijn probeerde de ballen de korf in te schreeuwen, maar pepte daarmee ook NKC'51 op tot scoren. Tot het laatste fluitsignaal zou het een tik-tak spelletje blijven tussen Dindoa en NKC '51. Voor Groen, Odding, Velgersdijk met een strafworp en Van de Glind waren de laatste Dindoa wedstrijdpunten. Omdat VEO won van Elburg blijft het de koppositie houden en bezet Dindoa de tweede plaats direct gevolgd op één punt door Rheko.