Na nederlaag tegen PEC, we volop in de wedstrijd

ERMELO – DVS’33 Ermelo won gisteren met 4-1 tegen FC Rijnvogels uit Katwijk aan de Rijn. Een verdiende overwinning, al hadden er wel meer doelpunten gemaakt kunnen worden volgens veel supporters op de tribune.

De Ermeloërs gingen voortvarend te werk en wisten elkaar prima te vinden. De eerste serieuze kans kwam na een kwartier toen de opkomen Roald de Vries de bal voor Kay Velda legde. Deze schoot echter net naast het doel van keeper Paul Messemaker. In de twintigste minuut zette Velda Maurice de Ruiter vrij die de bal met een prachtig lobje in het doel van de Rijnvogels tikte; 1-0. De Ruiter gaf even later op z’n beurt een prima voorzet aan Deniz Sahbaz, die de bal vervolgens in het goal schoot: 2-0. Na nog wat kansen, onder andere de vrjie trap van Roald de Vries die in de muur belandde en de rakelings overgeschoten bal van Joran Pot, zochten de beide ploegen de kleedkamers op. DVS’33 Ermelo toonde zich heer en meester op het kunstgras aan de Sportlaan.

Inzakken

Katwijktrainer Hein van Heek voerde in de rust twee wissels door. Maar dit belette de Ermeloërs niet om al snel een derde doelpunt te maken. Na twee minuten legde Sahbaz na een snelle aanval de bal in het doel: 3-0. Tien minuten later lukte het Sahbaz net niet om de vier op het scorebord te krijgen. Keeper Messemaker liet zien waarom hij in het doel stond. De ploeg uit Katwijk aan den Rijn kwam dit deel van de wedstrijd redelijk terug waarbij Pieter van der Breggen in de 68e minuut FC Rijnvogels naar 3-1 schoot. De Ermeloërs zakten halverwege de tweede helft in, ballen kwamen niet aan en er kwam teveel ruimte in de verdediging. De Rijnvogels hadden vier kansen op 3-2, maar het lukte hen niet. Hierdoor kwamen de geelzwarten goed weg. Nadat invaller Benjamin Roemeon in de laatste minuut de 4-1 maakte, floot de scheidsrechter de wedstrijd af. De punten waren binnen. DVS'33 Ermelo staat nu op de zesde plaats in de tussenstand Derde Divisie.