Verjaardagskado voor coach

ERMELO - Dindoa 1 en 2 moesten afgelopen zaterdag uit tegen TOP Vroomshoop. Zowel 1 als 2 namen de punten mee naar huis. Dindoa 2 won met 12–19 en Dindoa 1 maakte de wedstrijd af op 18–22.

Dindoa 1 begon met Jorik Velgersdijk, na een lange tijd van blessures weer speelfit, in de basis. Al na een paar seconden was het eerste schot van TOP direct een doelpunt. Dindoa kon daarop aanhaken door een schot van Jorik Velgersdijk gevolgd door een afstandschot van Mark Bronkhorst. Daarna verhoogden Doortje van der Belt en Sam van der Beek de score tot 1–4. TOP kon alleen dichterbij komen door het benutten van strafworpen en enkel velddoelpunt. Dindoa bleef het initiatief houden tot 3–6, maar gaf dit uit handen en zag TOP naderen tot 5–6. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en bleven beide ploegen qua scores dicht bij elkaar. Met nog 5 minuten te spelen maakte TOP de gelijkmaker op 9–9 en gingen beide ploegen de rust in met een 11–11 tussenstand.

Doorloopbal

Na de thee scoorde TOP weer het eerste doelpunt, maar was het Jonathan van der Beek die met een strafworp de gelijkmaker scoorde, 12–12. Door een prachtige doorloopbal van Jorik Velgersdijk kon de ploeg uit Ermelo nog de gelijkmakende 13 aantikken. Daarna was de weerstand van TOP gebroken en kwamen de Ermeloërs niet echt meer in problemen. Halverwege de tweede helft, na scores van Mark Bronkhorst, Doortje van der Belt, Saskia Lieman 3 maal en Jonathan van der Beek, veroverde de ploeg van coach Jan van Essen een 15-19 voorsprong. Dindoa wist de maximale voorsprong van zes punten te halen bij een stand van 16-22 en gunde de thuisploeg nog twee doelpunten aan het eind van de wedstrijd, 18-22. De overwinning was binnen en een prachtig cadeau van de spelers aan de jarige coach Jan van Essen.
Dindoa 1 heeft hiermee de aansluiting met de top van de eerste klasse behouden en moet volgende week thuis samen met het tweede tegen ASVD uit Dronten.