Extra schaduwplekken en watertappunten

ERMELO - De organisatie van het foodfestival Eat N Beat zal de komende nachten niet veel meer slapen. Niet vanwege de tropische temperaturen, maar omdat er nog hard gewerkt wordt aan een grote entreepoort. ,,De creatievelingen die meehelpen dit festival tot een succesvol evenement te maken, zijn nog druk aan het kwasten en spijkeren,” zegt initiatiefnemer Bert Onderweegs. Vanwege de hitte is er gezorgd voor extra, gratis watertappunten op 't Weitje.

Ook veel lokale ondernemers zijn zeer welwillend om een handje te helpen. ,,Het is zo gaaf als je zoiets organiseert, om te zien wat je met zijn allen voor elkaar kan krijgen. Jan van Wilgenburg van Burgbieren regelt nog wat extra parasols in verband met de voorspelde hitte, Marco van Dijk, uitbater van de Molenaer help met de Flügel, Piet van der Meulen van Fence 4 Events haalt, naast alle dingen die hij al doet, nog even de toiletten van het Oogstfeest op. John Raven van de Witte Raaf leent zijn vrachtwagen uit, Harold van Bezooijen (Telgterhoek) brengt zijn barretje. Iedereen draagt zo een steentje bij en dat is zo leuk.”

Extra schaduwplekken

Na weken lang vergaderen, brainstormen en geinen is het team voor deze tweede editie er klaar voor. ,,Er zijn weer heel veel leuke ideeën tot uitvoering gebracht,” weet Onderweegs. ,,Het belooft een prachtige dag te worden met hoge temperaturen. Als organisatie hebben we daar (net als op slecht weer trouwens) rekening mee gehouden.” Zo zijn er extra schaduwplekken gecreëerd door middel van parasols en tarpen. Ook komen er watertappunten waar iedereen een gratis bekertje water kan pakken. ,,En we hebben natuurlijk extra koelingen voor het bier en de frisdranken, een flinke hoeveelheid zonnebrandcrème en een enorme voorraad ijsblokjes ingeslagen. Laat de zon maar schijnen,” lacht Onderweegs. ,,Er valt dus weer genoeg te beleven voor jong en oud op 27 augustus op het Weitje in Ermelo. Een prachtige afsluiting van het zomerseizoen.” www.eatnbeat.nl