Ermelose rolstoelbasketballers spelen vrijdag in Zanderij

ERMELO - DeVeDo heeft zichzelf beloond met een plek in de finale van de Eredivisie. De Ermelose ploeg won woensdag nog de eerste van de best-of-3 en wist vandaag te winnen met 50-55.

DeVeDo begon net zoals woensdag, toen de eerste van de best-of-3 werd gespeeld, sterk aan de wedstrijd. Al snel wist de ploeg een voorsprong van 0-8 te creëren. Na een kwart spelen was het onderlingen verschil echter teruggebracht naar 3 punten: 13-16 in het voordeel van DeVeDo. In het tweede kwart had DeVeDo het wat zwaarder. De ploeg die het moest doen met de afwezigheid van coach Kees van de Bunte en een kleine selectie, lukte het niet om de kansen die ze kregen af te ronden. De Doornse opponent deed dat wel en kwam op een voorsprong van 20-18. DeVeDo keek daardoor bij rust aan tegen een achterstand van 24-22.

voorsprong

Na rust trok DeVeDo de wedstrijd weer naar zich toe en al snel stond de Ermelose ploeg op een voorsprong van 30-39. DeVeDo kwam in de problemen, speelster Julia van der Sprong kreeg een technische fout en door een eerdere onsportieve fout moest zij het veld verlaten. Met nog zo'n dertien minuten speeltijd had DeVeDo slechts een voorsprong van 9 punten. In het resterende deel van het derde kwart slaagde de Braves er niet om, om daarvan te profiteren. Het verschil bij aanvang in het vierde kwart was namelijk net zoveel: 36-45. Ook in het vierde kwart bleef DeVeDo keihard werken om de voorsprong te behouden en lukte het met meerdere fase-breaks die voorsprong te behouden. De Braves kwam nog terug tot 3 punten verschil, maar het was DeVeDo die stand wist te houden en sleepte de wedstrijd uiteindelijk binnen met 50-55.

Finale

Daarmee heeft DeVeDo zich geplaatst voor de finale van de landelijke Eredivisie. Vanavond wordt de andere halve finale gespeeld tussen sc Antilope en R.B.V.M. Bij winst van R.B.V.M. is dat de tweede finalist. Bij winst sc Antilope wordt er a.s. woensdag de laatste van best-of-3 gespeeld. DeVeDo speelt vrijdag 26 april de eerste van de best-of-3 in Sportcentrum Zanderij. Tijd en tegenstander wordt later bekend.