Afdrukken

Laptops helpen bij dienstverlening

ERMELO - Een lokale ondernemer, die graag anoniem wil blijven, gaf aan Schuldhulpmaatje Ermelo spontaan een forse bijdrage in de kosten van twee laptops en een telefoon.

De vrijwilligers moesten tot nu toe informatie van hulpvragers in klad noteren en die daarna thuis in het geautomatiseerde systeem van Schuldhulpmaatje verwerken. Dat zorgde voor dubbel werk met meer kans op fouten. Met de laptops kan nu alle informatie direct bij de hulpvragers geregistreerd worden. Ook kunnen daar budgetplannen en overzichten voor aflossing van schulden worden opgesteld met de hulpvrager.

Problemen

Zo kunnen de vrijwilligers nog beter met de hulpvrager vaststellen wat er moet gebeuren om (dreigende) problemen rond financiën te voorkomen of aan te pakken. Ook kan nu de hulpvrager direct in het gesprek inzicht krijgen in zijn/haar situatie en meedenken over oplossingsrichtingen. Een wens van zowel maatjes als hulpvragers.

Financieel Café

Schuldhulpmaatje levert ook vrijwilligers voor de spreekuren van het Financieel Café. Soms bleek daar niet voor elke vrijwilliger een laptop beschikbaar. Het bestuur van Schuldhulpmaatje heeft daarom besloten dat 1 van de nieuwe laptops ook beschikbaar is voor het maatje dat dienst heeft in het Financieel Café.

Nieuwe telefoon.

Vervanging van de telefoon was na zeven jaar hard nodig. De nieuwe telefoon biedt veel meer mogelijkheden om te communiceren en is gebruiksvriendelijker. Kortom, de bereikbaarheid wordt daarmee stukken beter. Ook daarmee kan Schuldhulpmaatje de dienstverlening verbeteren.

Schuldhulpmaatje zoekt nieuwe coördinator

Jowan Heres, bestuurder van Schuldhulpmaatje merkt nog op dat men ook op zoek is naar een nieuwe coördinator. Wout Lourens heeft te kennen gegeven te willen stoppen. Heres nodigt belangstellenden uit contact op te nemen met Jannette Baaij-Melis of Wout Lourens, de huidige coördinatoren. Zij kunnen belangstellenden meer vertellen over deze functie en ook een profielschets toezenden.
Beiden zijn bereikbaar via 06-45255215 of per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Meer informatie over Schuldhulpmaatje is ook te vinden op www.shmermelo.nl, www.schuldhulpmaatje.nl of www.uitdeschulden.nu.