College wil dossier Bar Twinns snel sluiten

ERMELO - Openheid en transparantie, dat is wat er moet komen in de zaak van Casper Meijbaum en het dossier Bar Twinns. Afgelopen woensdag vroeg CDA Ermelo, bij monde van Bart Willemsen, daar ook om tijdens de raadsvergadering. Hij wil compassie voor Meijbaum die ten gevolge van onrechtmatig handelen van voormalig burgemeester André Baars in financiële problemen is gekomen. Faillissement volgde. ,,Ik ben eerst genaaid door Baars, daarna door de curator,” stelt Meijbaum.

Lees meer...

Toch ruimte voor Sinterklaas activiteiten

ERMELO - Zaterdagmorgen, in alle vroegte, waren de roetveegpieten op pad om een training bij DVS’33 Ermelo te verzorgen. Op het hoofdveld was een parcours uitgezet. Vijftig jonge voetballers leerden daar de technieken die ze nodig hebben om pieten te kunnen assisteren.

Lees meer...

Shetterie heeft pony-opvang niet voor elkaar

ERMELO – Vanmorgen liepen er weer een stuk of tien paarden en shetlandpony’s van de Shetlander Opvang Shetterie los op de Telgterweg. De achtste keer in één maand! En dat is niet alles. Buurtbewoners zien al langere tijd dat de opvang vervuilt is en de dieren slecht verzorgd zouden worden.

Lees meer...

Aan elk verhaal zitten twee kanten

ERMELO – Gisteren publiceerden we het artikel over de hoge stikstofuitstoot van veehouderijen onder de titel ‘Ermelose kalkoenen zijn topvervuilers’. Volgens het onderzoek van Investico en De Groene Amsterdammer zijn een kleine groep veehouderijen verantwoordelijk voor onevenredig veel stikstofneerslag op natuurgebieden. En de Ermelose kalkoenenmester spant volgens het onderzoek de kroon. Vandaag ontving Ermelo van NU van de eigenaar van dit bedrijf een brief met daarbij de excuses dat gisteren zomaar de verbinding werd verbroken. ,,We werden aan alle kanten platgebeld en een cameraploeg stond voor de deur.’’

Lees meer...

Commissaris van de Koning benoemt waarnemer in Ermelo

ERMELO - Dorine Burmanje is benoemd tot waarnemend burgemeester van Ermelo. Dat maakte de Commissaris van de Koning donderdag bekend. Burmanje is donderdag 26 november door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Ermelo. Zij vervangt vanaf 30 november André Baars.

Lees meer...

Overheid doet te weinig aan stikstofprobleem

ERMELO – Stikstof, een goedje dat al langere tijd de tongen veelvuldig losmaakt. Eerst waren het de boeren, toen de bouw en nu zijn het kalkoenen. Althans volgens een onderzoek van Investico en De Groene Amsterdammer dat gisteren werd gepubliceerd. Het bedrijf van de kalkoenenmester in Ermelo is topvervuiler en stoot meer stikstof uit dan wat alle automobilisten in Nederland besparen met de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 kilometer per uur. Het bedrijf stoot zelfs 61 keer zo veel stikstof op de natuur uit als een gemiddelde veeboer.

Lees meer...

Hans van Zetten stopt per direct als sportcommentator

ERMELO - De Ermelose Hans van Zetten neemt per direct afscheid als sportcommentator bij NOS Sport. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt. Van Zetten raakte twee weken geleden in opspraak naar aanleiding van een publicatie in het blad 'Helden'.

Lees meer...

Schikkingsvoorstel desastreus voor Casper Meijbaum

ERMELO - Nu burgemeester André Baars vertrokken is, kan met stoom en kokend water het dossier van Casper Meijbaum (Bar Twinns), een van de hoofdpijndossiers, worden gesloten. Er ligt een schikkingsvoorstel van de gemeente ter hoogte van 17.500,- euro tegen finale kwijting. Een mooi bedrag voor de gemeentelijke boekhouding, maar de gevolgen voor Meijbaum zijn desastreus.

Lees meer...

Ermelo scoort slecht in ranglijst

ERMELO - Traditiegetrouw maakt de Maag Lever Darm Stichting op Wereld Toilet Dag (19 november) de ranglijst van de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland bekend. Ermelo staat op plaats 237 van de 355 Nederlandse gemeenten.

Lees meer...