Genezen coronapatiënt helpt mee aan groepsimmuniteit

ERMELO – Dit wordt een positief verhaal over Corona, al begon het niet zo. John van der Wijst was namelijk de eerste Coronapatiënt in Ermelo. Dat wil je niet zijn, en zeker niet de eerste. Want als je de eerste bent, ben je voorpaginanieuws en wenst zelfs de burgemeester je beterschap.

Lees meer...

2 april is het wereld Autismedag

ERMELO – Het is vandaag Wereld Autisme Dag. En uiteraard verloopt die, als gevolg van het coronavirus, anders dan andere jaren. Want de georganiseerde evenementen voor mensen met autisme, betrokkenen en organisaties kunnen niet meer bij elkaar komen. En datis voor een doelgroep die het in deze tijd erg moeilijk heeft, erg vervelend.

Lees meer...

Het is heel erg stil bij kinderdagverblijf

ERMELO - Premier Mark Rutte maakte dinsdag bekend dat scholen en kinderopvang in elk geval tot en met dinsdag 28 april dicht blijven. Alleen voor noodopvang gaan de deuren nog open. De groepen zijn leeg of flink uitgedund. Het heel erg is stil. ,,We missen de kinderen -al onze Knorretjes- ontzettend,” vertellen de medewerkers. ,,We proberen positiviteit te brengen door verschillende mooie berichten op onze Facebook en foto's van bijvoorbeeld de dieren vrienden Dorus en Milo.”

Lees meer...

Corona schopt feestelijkheden afscheid in de war

ERMELO - Al maanden zijn leerlingen en leerkrachten op de Margrietschool bezig met de voorbereidingen voor het afscheidsfeest van juf Riet Teunissen. In 1976 begon ze op kleuterschool De Paddestoel. Haar functie van kleuterjuf combineerde ze jarenlang met de werkzaamheden als adjunct-directeur. Een enorme carriére die zou moeten worden afgesloten met allerlei festiviteiten, maar dat kan nu niet vanwege de coronamaatregelen. Echter voor de collega's staat één ding vast: 'We laten onze directeur niet met stille trom vertrekken.'  

Lees meer...

Restauratie is onderdeel van groot onderhoud

ERMELO - De twee monumentale bruggen (1910) op Staverden worden komende maand gerestaureerd. Dit maakt onderdeel uit van periodiek groot onderhoud. Het metselwerk van de bruggen heeft veel te lijden van de vochtige bosomgeving. Ook worden er enkele detailverbeteringen toegepast. Dit verandert overigens niets aan het uiterlijk van beide bruggen, maar zorgt ervoor dat het afvalwater van de weg beter afgevoerd kan worden.

Lees meer...

Nieuwe school in wijk Veldwijk?

ERMELO - Terwijl kinderen momenteel thuisonderwijs krijgen, maakt de gemeente Ermelo een integraal huisvestingsplan voor het onderwijs. Dit huisvestingsplan is eind oktober 2019 besproken met de schoolbesturen. Voor de VPCO ligt de hoogste prioriteit bij het uitbreiden van basisschool De Klokbeker en het afstoten van de dependance aan het Pretoriusplein. Het gebouw aan het Pretoriusplein is een slecht gebouw, daarnaast wordt dit plein anders ingericht.

Lees meer...

Nieuwe noodverordening verbiedt gebruik gemeenschappelijk sanitair

ERMELO - Veel eigenaren van campings en recreatieparken zouden dit weekend hun recreatieseizoen openen, maar vanwege het coronavirus is dat voor de meesten niet mogelijk. De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft namelijk donderdagavond in een nieuwe noodverordening vastgesteld dat het gebruik van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen verboden is. Het gaat erom dat op dit soort locaties de anderhalve meter regel moeilijk is na te leven.

Lees meer...

Maximale inzet met minimale inkomsten

ERMELO/ REGIO - Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat het kabinet noodlijdende lokale en regionale kranten gaat ondersteunen. Zij hopen dat minister Arie Slob met een financiële regeling komt nu advertentie-inkomsten teruglopen. Overigens worden ook de lokale omroepen enorm geraakt door de crisis. Het verslaan van alle ontwikkelingen die te maken hebben met corona vereist maximale inzet, terwijl de inkomsten vrijwel tot nul zijn gereduceerd.

Lees meer...

Maak foto's #kleurrijkermelo

ERMELO - Er zit weer kleur in het hart van Ermelo. De buitenkant van het, al geruime tijd, leegstaande pand op Enk 1 is geheel beschilderd met vrolijke afbeeldingen. ,,We wilden de straat een beetje opvrolijken,” zegt Jolanda Schuur, eigenaar van Joviaal. Vanmorgen voegde ze nog een beer toe aan de muurschildering in verband met de ‘Berenjacht’ . ,,Hoe leuk is dat!”

Lees meer...