Sneeuw zorgt voor extra vertraging

ERMELO - Door de hevige sneeuwval is de voltooiing van de werkzaamheden aan het kruispunt Hamburgerweg – Dirk Staalweg – Paul Krugerweg vertraagd. Waar gepland stond dat de kruising op 8 december weer open zou zijn, hoopt men nu dat aanstaande zaterdag het verkeer er weer door kan.  De sneeuw heeft ervoor gezorgd dat trottoirs nog niet geplaats kunnen worden. Het is daardoor nog niet veilig.

Lees meer...

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan

ERMELO - ‘Alsjeblieft Ermelo! En doe er wat leuks mee.’ Met die woorden werd er vrijdagmorgen een enorme kerstboom geplaatst op het Pauwenplein. Een lang gekoesterde wens van velen is hiermee in vervulling gegaan. Er is flink uitgepakt en het eindresultaat mag er zeker zijn.

Lees meer...

Schooldirecteur RKPWA wilde ludieke actie

ERMELO - Terwijl de eerste sneeuwvlokken vallen, maken de ouders van de leerlingen van de RK Prins Willem Alexanderschool zich extra zorgen over de staat van de Ermelose basisschool. De school, die al jaren bezig is met nieuwbouwplannen pakt dit ludiek op en weet de landelijke media naar Ermelo te krijgen.

Lees meer...

Ophokplicht en vervoersverbod van kracht

 ERMELO - Vandaag heeft het ministerie van Landbouw een landelijk ophokplicht ingesteld omdat er bij een vleeseendenbedrijf in Biddinghuizen vogelgriep is geconstateerd. Waarschijnlijk gaat het weer om een zeer besmettelijke variant van het type H5.

Lees meer...

Ireneschool houdt HoloGym

ERMELO - Gisteren hebben de groepen 7 en 8 van de Ireneschool in Ermelo een HoloGym les gehad. Cindy Satter en haar collega Ralph van der Meer van Breinwave hebben een game ontwikkeld die kinderen laat balanceren, bewegen en gamen tegelijk. Zij maken gebruik van de allermodernste technologie van Microsoft, de HoloLens.

Lees meer...

Vroege bewoning blootgelegd 

ERMELO - Tijdens de aanleg van de rotonde op de kruising Telgterweg, Arendlaan en de Oude Nijkerkerweg zijn paalsporen en scherven gevonden die verwijzen naar de Bronstijd. Regio-archeoloog Maarten Wispelwey is enthousiast. ,,Er waren al proefsleuven gegraven en daardoor wisten we dat de bodem vol sporen zat.”

Lees meer...

Afstudeerproject in samenwerking met De Klokbeker

ERMELO - De muziekdocenten van Christelijk College Groevenbeek hadden dit jaar een bijzonder afstudeerproject bedacht voor de vwo-6 leerlingen die eindexamen doen in het vak muziek. De eindexamenkandidaten hebben een muzikale sinterklaasvoorstelling gemaakt.

Lees meer...

 Met 50,1 % is het benodigde percentage nipt gehaald

ERMELO/ NUNSPEET - Het buitengebied van Noordwest Veluwe krijgt glasvezel. Vandaag maakte CIF namelijk bekend dat 50,1 % van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is nipt voldaan aan de belangrijkste voorwaarde, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen.

Lees meer...

Actief bezig met gezonde leefstijl

ERMELO - Wethouder Laurens Klappe was woensdag bij peuterspeelzaal Bambino om de aftrap te geven voor de samenwerking tussen de gemeente Ermelo en de Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo. Zij bundelen de krachten om een gezonde en actieve leefstijl bij peuters te bevorderen.

Lees meer...