Hergebruik van het groen

ERMELO – RIjksmonument De Hooge Riet wordt in ere hersteld. Het wordt weer een prachtige plek om te wonen en te zijn. Maar er wordt ook veel tijd en energie gestoken in het park rondom De Hooge Riet. Ook het park is een rijksmonument, indertijd ontworpen door tuinarchitect Jan Vroom (1893-1958).

Lees meer...

Leo van der Velden overhandigt eerste Led-armatuur

ERMELO – Vanmorgen werd in aanwezigheid van wethouder Duurzaamheid Leo van der Velden, de eerste armatuur vervangen van de openbare straatverlichting. De eerste armatuur werd vervangen op de kruising Varenlaan-Drieërweg. De bedoeling is dat er in 2021  zevenhonderd armaturen worden vervangen én tachtig masten en in de volgende twee jaar de rest van de drieduizend afgeschreven armaturen. De nieuwe armaturen zijn een energiezuinige variant die op jaarbasis zo’n 25.000 euro kunnen besparen.

Lees meer...

CBS-cijfers vertonen in regio geen piek

ERMELO - De veelvuldig voorspelde babyboom als gevolg van de lockdown blijft uit in Ermelo en omstreken. Het magazine Viva voorspelde in maart 2020 dat er negen maanden later een wereldwijde geboortegolf plaats zou vinden. Op de website van de VPRO weerlegde men dit en achtte men een scheidingsgolf realistischer. Een ware babyboom is vooralsnog niet aan de orde.

Lees meer...

'Nieuwe Gezichten' in Ermelose etalages

ERMELO – Burgemeester Dorine Burmanje en vrijwilliger Eelco de Lange hebben op maandag 7 juni de aftrap gegeven voor de vrijwilligersexpositie Nieuwe Gezichten. In diverse etalages in het centrum zullen tot en met 21 juni ruim dertig foto’s van vrijwilligers te zien zijn die actief zijn bij de vele verschillende organisaties en verenigingen die Ermelo rijk is. Initiatiefnemer Welzijn Ermelo hoopt met deze expositie in het kader van het ‘Jaar van de vrijwillige inzet’ nog meer mensen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.

Lees meer...

Vanneau Foundation doet duit in het zakje

ERMELO - De Ermelose Kledingbank is voorlopig weer onder dak. Het zag er een tijdje slecht uit, maar dankzij een aantal betrokken partijen is er weer perspectief. Ditmaal verhuist de organisatie, die deel uitmaakt van Welzijn Ermelo, naar de voormalige ING bank aan de Stationsstraat 88.

Lees meer...

'Goed voor de ontmoeting'

ERMELO – Na een jaar zoeken heeft Stichting Ermelo's Kunstcollectief (StEK) een nieuwe locatie voor de galerie gevonden op de Enk 30 te Ermelo. ,,Het is goed om weer terug te zijn met onze galerie," zegt Pim Engelsman, voorzitter van StEK. ,,Vooral de ontmoeting is erg belangrijk." In de nieuwe galerie is dan ook veel ruimte voor de kunstenaars om hun werken te exposeren, maar ook om bij elkaar te komen. ,,We zijn verheugd dat we het contact met de bezoekers, kunstliefhebbers weer op kunnen pakken." 

Lees meer...

Deuren van vernieuwde zaal gaan in september open

ERMELO - Deze week ging Van Panhuis Bouw uit Ermelo van start met de opbouw van de theaterzaal. ,,De theaterzaal is tijdens de werkzaamheden gesloten," vertelt wethouder Hans de Haan. ,,De deuren van de vernieuwde zaal gaan in september weer open via een tijdelijke ingang aan de Chevalierlaan."

Lees meer...

Sportcommentator zocht stencilmachine op Marktplaats

ERMELO - Het begon ruim een jaar geleden. Corona dwong sportcommentator Evert ten Napel thuis te blijven en daar werd hij goed sikkeneurig van. ,,Ga een boek schrijven,’’ zei zijn vrouw Fineke tegen hem. Deze aansporing had de in Ermelo woonachtige commentator nodig. Hij trok zich terug in zijn werkkamer en begon te schrijven over alles wat hij mee heeft gemaakt in de sportwereld.

Lees meer...

Hertenkamp belangrijk voor leefbaarheid

ERMELO – Het college van B&W wil dat hertenkamp ‘De Roedel’ aan de Varenlaan blijft voortbestaan. De huidige beheerder ’s Heeren Loo trekt zich vanaf november terug. De zorginstelling heeft het beheer en de verzorging van de dieren tien jaar lang op zich genomen, nadat het hertenkamp door bezuinigingen dreigde te verdwijnen.

Lees meer...