'Het lijkt wel een ark'

ERMELO - Rond kerst wil schooldirecteur Jozias de Koeijer geen kruiwagen meer zien op het schoolterrein aan de Zeeweg in Ermelo. ,,Althans, alleen nog bij de kleuters,’ lacht de directeur. Zoals het er nu voorstaat is het nieuwe schoolgebouw voor de zomervakantie klaar. Daarna moet het huidige gebouw, dat dateert uit 1972, gesloopt en kan het buitenterrein worden ingericht.

Lees meer...

Ermeloërs voelen zich in de steek gelaten

ERMELO - De overheid heeft groen licht gegeven voor de aanleg van 5G-zendmasten in Nederland. Gemeenten worden geacht om mee te werken aan de realisatie van antenne-installaties voor supersnel internet. Toch zijn er nog veel vragen over de veiligheid van de UMTS masten. Ongeveer 700 mensen in Ermelo hebben nu al ‘last’ van de straling. Dat is een schatting van Bert Brandenburg, woonachtig in de Vijverhof in Ermelo.

Lees meer...

Schadebedrag nog altijd niet vastgesteld

ERMELO - Twee succesvol doorlopen procedures bij de rechter hebben de Ermelose Casper Meijbaum niets gebracht. Nog altijd leeft de voormalig horeca-ondernemer in grote onzekerheid. De Raad van State stelde Meijbaum, in het proces tegen de burgemeester van Ermelo, in het gelijk. ,,De aansprakelijkheid van de gemeente Ermelo is daarmee een gegeven,” zo stelt advocaat Paul van Oss. ,,Dat heeft de advocaat van de gemeente inmiddels ook erkend. Van die zijde wordt echter gesteld, dat het faillissement (Bar Twinns red.) en de daardoor ontstane schuldposities niet het gevolg zijn van de onrechtmatige beslissingen van de zijde van de burgemeester."

Lees meer...

Tijdelijke woningen voeren verkeersdrukte Beemdweg op

ERMELO - Bewoners van de Beemdweg maken zich nu al zorgen over de onveilige verkeerssituaties bij de Beatrixschool in Ermelo. Dat neemt naar alle waarschijnlijkheid alleen maar toe wanneer de geplande twintig tijdelijke woningen op deze locatie gerealiseerd worden. Wethouder Laurens Klappe kwam vanmorgen kijken hoe de huidige verkeerssituatie is.

Lees meer...

Schietincident tussen vader en zoon

ERMELO - Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft vandaag zes jaar gevangenisstraf geëist tegen een 37-jarige man uit Nunspeet. De man wordt onder meer verdacht van het neerschieten van zijn 63-jarige vader op 18 april 2019. Dit gebeurde bij een bedrijfspand op industrieterrein Veldzicht in Ermelo.

Lees meer...

Begraven op Koningsvaren kan nog jaren door

ERMELO - Hoewel er nog ruimte is op begraafplaats Koningsvaren aan de Varenlaan in Ermelo is de gemeente van plan 1100 algemene graven te ruimen. In ruim tweehonderd gevallen gaat het om kindergraven. Overigens is ‘ruimte’ niet de reden van ruiming. ‘Ruimte door ruiming is een positieve bijkomstigheid’ zo legt de gemeente uit. Voor de uitvoering van de ruiming moet nog een planning worden gemaakt. Eerst moet er een verzamelgraf komen.

Lees meer...

Parkeigenaar Doppenberg moet recreanten uitkopen

ERMELO - Wie op de website van vakantiepark Doppenberg kijkt, leest de slogan 'een zorgeloze vakantie begint hier'. Daar kijken de eigenaren van de vakantiewoningen op dit park echter anders naar. Veertien bungalows vallen momenteel onder het retentierecht omdat de eigenaren het niet eens zijn met het nieuwe erfpachtcontract dat opgesteld is door Gerrit Doppenberg.

Lees meer...

Uitbreiding laadpalen in Ermelo

ERMELO – Afgelopen maanden zijn er weer enkele elektrische laadpalen op verschillende plekken in de gemeente geplaatst. Zo kwamen er op de Hogewal en Burgemeester van Oordtstraat publieke palen bij. In het klimaatuitvoeringsprogramma 2010-2014 werd het project ‘realisatie E-laadpunten’ in Ermelo opgenomen wat mogelijkheid geeft tot uitbreiding van die laadpunten. Op dit moment zijn er dertien openbare oplaadpunten met elk twee aansluitingen in de gemeente.

Lees meer...