Onderhoud speeltuintjes

ERMELO - De komende weken zullen de buitendienstmedewerkers verschillende speeltuinen opknappen. Er worden oude speeltoestellen vervangen voor nieuwe. Direct omwonenden zijn betrokken bij de keuze voor de nieuwe speeltoestellen. Daarnaast is gekeken naar het beschikbare budget en de veiligheid.

Lees meer...

Verduurzaming gaat in stroomversnelling

ERMELO - Alle nieuwbouwwoningen binnen de gemeente Ermelo zullen binnenkort worden opgeleverd zonder aardgasaansluiting. Met ingang van 1 juli komt de wettelijke verplichting om nieuwbouwwoningen aan te sluiten op het gasnet te vervallen. In deze wetswijziging staat dat het aan gemeenten is om bij hoge uitzondering nog gebieden aan te wijzen waar een gasaansluiting nog wel mogelijk is. De gemeente Ermelo heeft besloten om geen gebruik te maken van deze bevoegdheid. Met ingang van 1 juli geeft de gemeente ook geen omgevingsvergunning meer af voor nieuwe woningen en gebouwen met aardgasaansluiting.

Energieneutraal 

In 2050 moet heel Nederland over zijn op groene energie. Ermelo heeft de ambitie om in 2030 al energieneutraal te zijn. Dit betekent dat men dan alleen maar energie mag gebruiken die duurzaam is opgewekt. Om deze ambities echt handen en voeten te geven moet de verduurzaming versnellen en het gasverbruik worden afgebouwd. 

Wonen zonder aardgas

Er wordt gekeken naar andere manieren van verwarmen en koken. Dit geldt vooral voor mensen die op korte termijn nieuw- of verbouwplannen hebben. Er zijn verschillende goede technieken om woningen te verwarmen zonder aardgas. Bijvoorbeeld met een warmtepomp, zonneboiler en/of warmte-koudeopslag. Het duurzaamheidsloket van de gemeente helpt graag op weg bij het zoeken naar mogelijkheden en het maken van de juiste keuze. Via het loket kan men ook een afspraak maken met een energie-adviseur. Een advies kost € 75 euro. Dit krijgt men terug wanneer men duurzame maatregelen neemt. Dit geldt altijd als het gaat om een nieuwbouwwoning zonder gas. Voor de bestaande bouw wordt er gewerkt aan een warmtetransitieplan. In dit plan maakt de gemeente duidelijk in welke wijk, en wanneer, het proces naar gasloos wonen wordt opgestart. In een deel van Wijk West is men al begonnen. www.ermelo.nl/wijkvandetoekomst.

Communicatieprocedure maatwerkwoning ondermaats

ERMELO – Bewoners van Horst en Telgt willen geen maatwerkwoning in hun buurtschap. Dat werd vanavond onderstreept tijdens de informatieavond in Ons Huis. Zo’n tachtig omwonenden en belangstellenden waren vanavond aanwezig. Gezien alle commotie van de afgelopen periode was deze hoge opkomst wel verwacht. 

Lees meer...

Werkvakken afgesloten voor verkeer

ERMELO - Tijdens de laatste week van juni (week 26) zal aannemer Roelofsen de werkzaamheden aan de Westflank afronden. Momenteel is de Volenbeekweg nog afgesloten en worden de laatste werkzaamheden aan de rijbaan en het fietspad uitgevoerd. Aansluitend aan deze werkzaamheden brengt de firma Roelofsen in het gehele traject De Westflank de laatste asfaltlagen, de geluidsreducerende deklaag aan.

Lees meer...

Hoekpand mag beeldbepalend zijn

ERMELO - De eigenaar van het winkelpand aan Stationsstraat 39 krijgt de steun van het college van burgemeester en wethouders bij zijn nieuwbouwplannen. De voorstellen zullen opnieuw aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Dit om het bestemmingsplan voor deze locatie vast te stellen.

Lees meer...

Wethouder De Haan geeft garantie

ERMELO – Maandagavond is er een informatieavond voor omwonenden en belangstellenden van de maatwerkwoning aan de Zandkampweg. Dat dit hard nodig is, bleek woensdagavond wel toen er in de commissie Samenleving en Maatschappij stevig werd gediscussieerd over de commotie omtrent deze woningen.

Lees meer...

Gemeente spreekt koplopersambitie uit

ERMELO - Gisteren ondertekende Hans de Haan, wethouder gemeente Ermelo, het manifest Iedereen doet mee! Dit deed hij samen met 25 andere gemeenten in bijzijn van minister Hugo de Jonge. De gemeente Ermelo is een van de 25 geselecteerde koplopergemeenten in Nederland die aan de slag gaat om op verschillende terreinen de rechten voor de mens met een handicap, zoals opgesteld in het VN-Verdrag Handicap, uit te werken.

Lees meer...

Oude, vervallen pand maakt plaats voor karakteristieke winkel

ERMELO - Het pand aan de Stationsstraat 129 in Ermelo krijgt een nieuwe uitstraling. Dit winkelpand, waar tot twee jaar geleden Scheer & Foppen gevestigd was, wordt binnenkort geheel vernieuwd.

Het honderd jaar oude winkelpand heeft zijn uitstraling wel verloren en eigenaar Sven Gravendeel wil daar graag verandering in brengen. Het pand is in de loop der jaren gestuukt en de oorspronkelijke kozijnen hebben plaats gemaakt voor een grote glaspui. Daarnaast is de staat van onderhoud zeer bedenkelijk. Hierom heeft de nieuwe eigenaar besloten het gebouw geheel te vernieuwen. Het Veluws Ontwerpburo heeft er een nieuw ontwerp voor gemaakt dat recht doet aan de locatie. Met de vernieuwing is de kans aangegrepen om de voorgevel een meer voornaam karakter te geven en daarmee een meer prominente uitstraling vanaf het Raadhuisplein. De uitstraling van het pand is mede te danken aan de zorgvuldige toegepaste historiserende detaillering.

Functie

Het winkelpand staat sinds het faillissement van Scheer & Foppen leeg. Gravendeel verwacht dat na de realisatie van deze nieuwe plannen er ook een nieuwe ondernemer zich zal aandienen. De functie op de begane grond blijft dan ook winkel. Op de verdieping zijn vier appartementen gerealiseerd. Twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. De appartementen aan de achterzijde hebben een versobering in detaillering gekregen, als contrast met de rijk gedetailleerde gevel aan de Stationsstraat. De gemêleerde gevelsteen zorgt voor een subtiele overgang tussen het gestuukte buurpand aan de linkerkant en de klassieke gevel van de boekwinkel aan de rechterkant.

Horen, zien en beleven

ERMELO - Op zaterdag 7 juli 2018 is er weer een Regionale veteranendag. Dit jaar is de gemeente Ermelo gastheer. Deze dag staat vooral in het teken van het eren van de Veteranen die zich voor de Nederlandse Staat hebben ingezet in oorlogsgebieden. 

Lees meer...

Jonge kok van Roode Koper maakt beste haringgerecht

ERMELO – Jeroen van de Steeg, leerling-kok bij Hotel Landgoed Het Roode Koper, won vandaag de kookwedstrijd tijdens de Hanos Haringparty in Apeldoorn. Aan de wedstrijd deden acht culinaire talenten uit de regio mee waarbij het gerecht van Van de Steeg als beste werd beoordeeld.

Lees meer...