Netaansluiting windpark Horst en Telgt biedt oplossing voor netcongestie

ERMELO - Gemeente Ermelo heeft de ambitie om naast de A28 een bedrijventerrein te ontwikkelen. Omdat het hebben van een infrastructuur voor energie en elektriciteit een voorwaarde is voor de ontwikkeling van dit project, hebben ze samen met Bedrijvenkring Ermelo, energiecoöperatie Veluwe-Energie en ontwikkelaar Prowind een intentieovereenkomst getekend voor het ontwikkelen van een Smart Energie Hub.

Lees meer...

Leerlingen in gesprek met de Koningin

ERMELO – Al weken hadden ze het erover, de leerlingen van het Emaus College. Het feit dat Koningin Máxima hun school officieel kwam openen hield de gemoederen bezig. Vlaggetjes waren opgehangen en alles was meermalen gerepeteerd. Vanmiddag was het zover. De Koningin nam alle tijd om met leerlingen en leerkrachten te praten. En het bleef niet bij praten, want Koningin Máxima werd uitgedaagd tot een potje tafeltennis en ook achter de DJ-tafel kwam ze in beweging.

Lees meer...

Eigen investering is gering

ERMELO - Vanaf september kunnen inwoners van Ermelo subsidie aanvragen voor aanpak van slecht geïsoleerde huizen. Het gaat om subsidie voor het isoleren van dak, vloer en beglazing voor woningen met WOZ-waarde tot en met € 431.000,00 op peildatum 1 januari 2022. Een slecht geïsoleerde woning is volgens de regeling een woning met een label D of slechter.

Lees meer...

Kansrijke initiatieven met veel woningen in sociale sector

ERMELO – Vier woningbouwplannen in Ermelo hebben de prioritaire status gekregen. Dat betekent dat de gemeente meewerkt aan het plan en daarvoor capaciteit ter beschikking stelt. De inspanning om tot realisatie te komen ligt altijd bij de ontwikkelaar. Met deze vier woningbouwplannen krijgt Ermelo er 93 woningen bij.

Lees meer...

Hulpdiensten geven visitekaartje af

ERMELO - Afgelopen zaterdag vierde het brandweerkorps Ermelo haar 120e verjaardag met een open dag. Duizenden bezoekers, vooral gezinnen met kinderen, kwamen een kijkje nemen. Ze mochten meerijden in de brandweerauto, plaats nemen in de voertuigen en op de foto met mensen van defensie en andere hulpdiensten.

Lees meer...

Geen gebruik van extra beveiligde kamer

ERMELO - Het HIC-team van Johannesbos op Landgoed Veldwijk heeft dit jaar de ‘bewogen deuren Award’ gewonnen. De HIC Johannesbos is een afdeling waar we binnen GGz Centraal kortdurende behandeling bieden aan maximaal twintig patiënten met een intensieve en zeer intensieve zorgvraag. Op deze afdeling maakt het team al meer dan 500 dagen aaneengesloten geen gebruik van de extra beveiligde kamer (EBK). Er is ook geen sprake van een toename van andere vormen van verplichte zorg.

Lees meer...

Bewoners ervaren intimidatie door medewerkers woningcorporatie  

ERMELO – Bewoners van de Retiefstraat en Witwatersrand ervaren intimiderende situaties en ze voelen zich onder druk gezet door woningcorporatie Uwoon. De huurders hebben de afgelopen maanden overlast gehad vanwege werkzaamheden aan de woningen. Uwoon wil deze woningen verduurzamen. Dit leidde echter bij een aantal bewoners tot zeer onprettige situaties. Uwoon kent dit geluid en voor een deel vindt men ook dat de woningcorporatie het niet altijd goed heeft gedaan.

Lees meer...

Inzichten participatieprocessen belangrijk bij besluitvorming 

ERMELO - De Rekenkamer Ermelo-Harderwijk heeft onderzoek gedaan naar de participatie van inwoners, organisaties en bedrijven bij de totstandkoming of uitvoering van gemeentelijk beleid in Ermelo en Harderwijk. De onderzoeksvraag was: ‘Hoe is in de gemeenten de inwoners- en overheidsparticipatie vormgegeven en welke effecten heeft dit op de besluitvorming?’

Lees meer...

Te weinig deelnemers en vrijwilligers

ERMELO – Helaas komt er dit jaar geen 37e editie van de Ringrijderij in Ermelo. Het bestuur van de organiserende vereniging Het Veluws Ros heeft met pijn in het hart moeten besluiten om de handdoek in de ring te gooien. De kans dat er nog een editie komt van dit paardenspektakel is de vraag.

Lees meer...