Rapport Duinwijck geeft bewoners geen vertrouwen

ERMELO - Woningcorporatie Uwoon wil tot een oplossing komen met de prefab-woningen op de Driesprong. Dat bevestigde Fleur Imming, directeur-bestuurder van de woningcorporatie tijdens de bewonersavond. ,,Ik hoop dat we over een tijdje tegen elkaar kunnen zeggen ‘nee, het was niet makkelijk! We schamen ons nog steeds diep, we vinden het ongelofelijk vervelend. Maar we willen ook heel graag zorgen dat jullie woningen nu naar het juiste niveau worden getild en dat we er met elkaar een punt achter kunnen gaan zetten.”

Lees meer...

'Zo blijven we binnen de stikstofnorm' 

ERMELO/ SPEULD – Het is nogal contrastrijk in Speuld. Aan de ene kant van de Oude Garderenseweg wordt de bestrating stikstofarm/stikstofvrij opgeknapt met elektrische machines. En aan de andere kant zijn Speuldenaren druk in voorbereiding van het Truck en Tractorpulling Speuld-evenement dat komend weekend gehouden wordt.

Lees meer...

Wethouder geeft startsignaal

ERMELO - Leerlingen van de Bernhardschool in Ermelo doen mee aan de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off onder toeziend oog van wethouder Laurens Klappe. Tien deelnemende teams in de regio gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Lees meer...

Parachutisten landen op de hei

ERMELO - Tussen 6 en 17 september oefenen militairen van de 11 Luchtmobiele Brigade in het kader van de oefening Falcon Leap. Dit is een jaarlijks terugkerende oefening, waarbij twee weken lang droppings met materiaal en personeel worden beoefend, met eenheden uit verschillende landen.

Lees meer...

Kleinschalige bedrijvigheid en woningbouw

ERMELO – Het college van de gemeente Ermelo neemt de regie in het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor de Haspelstrook. Nu verplaatsing van bedrijven in dit gebied niet haalbaar is, wordt er gezocht naar een oplossing met kleinschalige bedrijvigheid en woningbouw. ,,We willen dit vraagstuk graag oplossen,” meldt wethouder Laurens Klappe. Het gaat onder meer over de toekomst van Pallet- en Timmerbedrijf Ten Hove.

Lees meer...

Nieuw programma Omroep Max over modeltreinbouw

ERMELO – Omroep Max zendt vanaf woensdag 13 oktober een nieuw programma uit: De Grote Kleine Treinencompetitie. In dit programma strijden zes modeltreinbouwers met een eigen team om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. Ook een team uit Ermelo doet hieraan mee.

Lees meer...

Dag van de Mantelzorg op 10 november 2021

ERMELO – Vanaf heden kan weer de Mantelzorgwaardering 2021 worden aangevraagd bij Welzijn Ermelo. Wie langer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een partner, kind, familielid of vriend zorgt, kan zo’n mantelzorgwaardering ontvangen.

Lees meer...