Uwoon begint met dakbedekking schuurtjes

ERMELO - Geen nieuws, goed nieuws? Dat geldt niet voor de bewoners van de prefabwoningen op de Driesprong. Dertig maanden geleden kregen zij de sleutel van een net opgeleverde woning. Daarna volgde een periode van toezeggingen die niet waargemaakt werden en problemen die nauwelijks opgelost zijn. Voor Asim Sahin is de maat vol. Hij vraagt sinds de bewonersavond, begin september, om rapporten en het herstelplan, maar van woningcorporatie Uwoon krijgt hij geen antwoord.

Lees meer...

Voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen

ERMELO - Begin 2022 start de sloop van de Dillenburg op het terrein aan de Julianalaan. De verwachting is dat de sloop in april/mei 2022 klaar is. De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen. Deze bestaan uit het verwijderen van asbest en het groen. Alle sloopwerkzaamheden worden gedaan door de firma Kamphorst. Omwonenden kregen hierover al een brief. UWOON verwacht rond de zomer te starten met de bouw van 42 sociale huurappartementen. Een deel van het gebouw aan de Dennenlaan blijft nog een aantal jaren staan.

Lees meer...

CDA Ermelo haalt samen met lokale ondernemers 600 euro op

ERMELO – Het CDA Ermelo heeft samen met een aantal lokale ondernemers € 600,- opgehaald voor het Pakjeshuis. Museum Het Pakhuis wordt ieder jaar omgetoverd tot het Pakjeshuis; een plek waar Sinterklaas met zijn Pieten kan verblijven. Daar wordt ook jaarlijks een feestelijk bezoek georganiseerd voor minder bedeelde kinderen in Ermelo die anderzijds geen Sinterklaas kunnen vieren. Helaas kan dat door Corona niet in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden, maar er komen alternatieven.

Lees meer...

Bouwkundige tegenvallers en tijdrovende aanbestedingsprocedure

ERMELO – Het was een lang traject dan gepaard ging met vertragingen en tegenvallers, de verbouwing en verduurzaming van het gemeentehuis. Ondanks dat presenteert het college vandaag een positief eindresultaat van bruto € 73.254,-. 

Lees meer...

Het pand is te koud en te donker

ERMELO - De Ermelose Kledingbank heeft deze week de deuren tijdelijk moeten sluiten. De organisatie kon vijf maanden geleden haar intrek nemen in het voormalige ING-kantoor. Het pand was echter nog niet voorzien van nuts-aansluitingen. ,,We hebben de afgelopen tijd er alles aan gedaan om dit probleem op te lossen,” vertelt Corien Bernard namens Welzijn Ermelo. ,,De ING had gas en elektra niet laten afsluiten en dat heeft ertoe geleid dat we nu bij Liander aan de bel trekken.” De Kledingbank is hiermee beland in een bureaucratisch traject.

Lees meer...

Gezamenlijke visie in Gebiedsagenda

ERMELO/ REGIO - Drie gemeenten (Ermelo, Harderwijk en Zeewolde) en twee provincies gaan intensiever samen optrekken wanneer het gaat over bijvoorbeeld bereikbaarheid en toerisme/ recreatie. Daarvoor hebben zij een Gebiedsagenda opgesteld.

Lees meer...

Hotel mag een 'landmark' worden

ERMELO – De Raad van State heeft uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Strand Horst. De beroepen tegen het bestemmingsplan zijn hiermee ongegrond verklaard. ,,Wij zijn enorm blij met deze uitspraak,” zegt wethouder Hans de Haan. ,,Het gebied is gedateerd en de plannen zoals die nu uitgevoerd kunnen worden, zorgen voor een belangrijke impuls voor dit gebied.”

Lees meer...

Eerste officieel geregistreerde uitgiftepunt in Ermelo

ERMELO – De Ermelose Stichting Eunike start met uitdelen van gratis menstruatieproducten via Huize Eunike. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Huize Eunike ontvangt producten van het Armoedefonds om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in Ermelo (e.o.) te helpen. Eunike betekent: goede overwinning, ook over armoede!

Lees meer...

Inwoner start petitie

ERMELO - Kunnen de supermarkten in Ermelo na de verkiezingen ook op zondag open? Inwoner Bram van de Brug hoopt van wel. Zelf doet hij regelmatig boodschappen in Harderwijk en hij merkt in zijn omgeving dat veel vrienden en familie dat ook doen. Daarom startte hij een petitie.

Lees meer...

Straatactie Progressief Ermelo

ERMELO - Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november start Progressief Ermelo een inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor de mensen van de voedselbank. ,,We hebben regelmatig contact met de voedselbank en hebben begrepen dat er grote behoefte is aan dergelijke artikelen. De meeste mensen van de voedselbank hebben het echt niet breed en vaak ontbreekt het aan geld om deze producten zelf aan te schaffen,” aldus Alex Kleijnen die namens de partij de inzamelingsactie coördineert.

Lees meer...