Fietsstroken Speuld

ERMELO - De gemeente Ermelo pakt de verkeerssituatie in Speuld aan. Er komen onder andere nieuwe fietsstroken op de Garderenseweg. De planning was de  werkzaamheden nog dit jaar uit te voeren. In elk geval het deel binnen de bebouwde kom. Helaas bleek bij de voorbereiding dat de uitstoot van stikstof tijdens de uitvoering te hoog zou zijn voor het nabije gelegen natura2000 gebied Speulderveld. We moeten de start van de werkzaamheden daardoor uitstellen.

Lees meer...

BurgerBelangen Ermelo wil begraven in bosgebied realiseren

ERMELO - BurgerBelangen Ermelo komt woensdag met het initiatiefvoorstel om in Ermelo een natuurbegraafplaats te realiseren. Het voorstel is dat de natuurbegraafplaats in het bosgebied van natuurmonumenten bij de Haspel komt. BurgerBelangen Ermelo heeft dit voorstel gemaakt in samenspraak met Natuurbegraven Nederland en Natuurmonumenten.

Lees meer...

Politieke beslisstromen zorgen voor lang traject

ERMELO – De nieuwe Dialoog moet compacter, ruimte ontstaat door verticale uitbreiding. Een glazen corridor zorgt straks voor een open, toegankelijk en multifunctioneel gebouw. Vanavond zette wethouder Hans de Haan de handtekening onder de overeenkomsten. 

Lees meer...

Week van de Opvoeding

ERMELO - Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Om hierin te ondersteunen is er de Week van de Opvoeding van maandag 5 oktober t/m vrijdag 9 oktober. Opvoeden doe je niet alleen, maar samen.

Lees meer...

Veilig fietsen naar het voetbalveld en terug naar huis

ERMELO – De donkere dagen komen, dagen waarop fietsers weer hun verlichting moeten aan doen. DVS’33 Ermelo houdt in samenwerking met de ANWB en Vliek Tweewielers op donderdag 15 oktober een verlichtingsactie om met elkaar het fietsverkeer veiliger te maken.

Lees meer...

Nienke Reuvers op de bres voor ontmoetingsplek dierenweide

ERMELO - Vanmiddag overhandigde Nienke Reuvers 549 handtekeningen aan raadslid Evelien Kars (Progressief Ermelo). Hiermee onderstreept de Ermelose het belang van de kinderboerderij op landgoed Veldwijk. ,,Deze plek is belangrijk voor kinderen, maar ook cliënten. Juist die combinatie maakt deze locatie bijzonder. De moeder van Fiene (4) en Ime (2) wil niet met lede ogen toekijken hoe de geiten, de kippen en Donald de eend verdwijnen van het terrein. Daarom startte ze een petitie en met succes.

Lees meer...

In verband met corona start verkoop online

ERMELO - Op woensdag 30 september om 20.00 uur start de verkoop van De Hooge Riet. In verband met de corona-maatregelen is deze start verkoop online. Belangstellenden kunnen de start verkoop volgen door zich aan te melden via: www.dehoogeriet.nl. In verkoop gaan: 28 tweelaagse terraswoningen en 10 twee-onder-een-kapvilla’s. De verkoop van de appartementen in het monument zal op een nader te bepalen moment zijn.

Lees meer...

'Vermoedelijk zijn er meer drugslabs dan er worden opgespoord'

ERMELO - Lege stallen, boerenschuren en loodsen zijn aantrekkelijk voor criminelen om drugs te produceren. Criminelen intimideren mensen bovendien en buiten de verhuurders uit. Om verborgen drugslabs op te sporen kunnen meldingen cruciaal zijn. Daarom starten Meld Misdaad Anoniem en de gemeenten Ermelo en Putten campagne tegen ondermijnende criminaliteit in buitengebieden en op industrieterreinen.

Lees meer...

Uitloop spoorwerkzaamheden Nijkerk

ERMELO - Vanwege een probleem met de werkzaamheden aan het spoor in Nijkerk zullen er tot zeker maandagmiddag in beide richtingen geen treinen rijden tussen Amersfoort Vathorst en Putten. Vanaf Putten rijden er wel weer treinen richting Zwolle, zo meldt een woordvoerder van ProRail aan Ermelo van NU. 

Lees meer...

InterActie voert nieuwe abonnementsvormen in 

ERMELO – Het waren vooral de ouderen die regelmatig baantjes zwemmen in zwembad Calluna die op de bres gingen in de keuzes van een nieuw zwembad. Het waren de raadsleden die vooral niet wilden dat de prijs van zwemkaartjes explosief zou stijgen in het nieuwe sportcomplex. Beiden zijn nu al teleurgesteld.

Lees meer...