Nieuwe elektrische bussen en nieuwe dienstregeling

ERMELO/Regio - Vanaf 13 december verandert de dienstregeling voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Hier vallen ook Ermelo en Harderwijk onder. RRReis is vanaf die datum de nieuwe vervoerder en rijdt met elektrische bussen, nieuwe routes en aangepaste reistijden. De regio IJssel-Vecht is een samenvoeging van de huidige reisgebieden Midden-Overijssel en Veluwe, waar nu nog de bussen van Syntus Overijssel en Syntus Gelderland rijden. Er komen zo'n 250 nieuwe elektrische bussen. Dat is het grootste aantal elektrische bussen in één regio in Europa! De bussen rijden zonder schadelijke uitstoot en zijn een stuk stiller en comfortabeler.

Lees meer...

Oudste bedrijventerrein krijgt eindelijk een positieve impuls

ERMELO - Dit jaar ging, na jaren van plannen maken, het bedrijventerrein Kerkdennen op de schop. In 2017 lag er al de notitie ‘Uitwerking Verkleuring Kerkdennen’, waarin het toekomstig wensbeeld van het bedrijventerrein nader werd uitgewerkt. Drie pijlers vormden toen al de basis: verkeersveiligheid, vitaliteit (revitalisering) en duurzaamheid (energie en arbeid). Vandaag volgde uiteindelijk de feestelijke oplevering.

Lees meer...

Breder fietspad verbetert veiligheid

ERMELO - De gemeente Ermelo gaat het fietspad over de Groevenbeekse Heide in 2021 verbeteren. Het fietspad verbindt twee toeristische buitengebieden met elkaar, het oostelijke en het westelijke buitengebied. Met de verbeteringen willen we ervoor zorgen dat men eerder de fiets pakt en komt er een goede en veilige fietsroute voor alle gebruikers. Dit is een wens van de gemeenteraad. 

Lees meer...

'Een museumbezoek is een uitje in je eigen omgeving'

ERMELO - ,,Als je denkt dat er niks meer mag, dan kijk je niet goed," zegt museumdirecteur Germa Greving. ,,Museum Het Pakhuis is op zaterdag en in de Kerstvakantie geopend en daar is van alles te zien en te beleven!" Het Ermelose museum voldoet aan alle coronamaatregelen en zorgt zo voor een uitje in eigen omgeving. ,,We begrijpen dat je zoveel mogelijk reisbewegingen moet voorkomen. Kijk daarom in je directe omgeving."

Lees meer...

Ondernemers verwachten geen problemen

ERMELO - Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook bij de kapper, op het gemeentehuis en in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen een mondkapje gaan dragen. Voor zover mensen dat al niet doen, want een lokaal onderzoek wijst uit dat 80 tot 90% van de klanten al een mondkapje draagt.

Lees meer...

College wil dossier Bar Twinns snel sluiten

ERMELO - Openheid en transparantie, dat is wat er moet komen in de zaak van Casper Meijbaum en het dossier Bar Twinns. Afgelopen woensdag vroeg CDA Ermelo, bij monde van Bart Willemsen, daar ook om tijdens de raadsvergadering. Hij wil compassie voor Meijbaum die ten gevolge van onrechtmatig handelen van voormalig burgemeester André Baars in financiële problemen is gekomen. Faillissement volgde. ,,Ik ben eerst genaaid door Baars, daarna door de curator,” stelt Meijbaum.

Lees meer...

Toch ruimte voor Sinterklaas activiteiten

ERMELO - Zaterdagmorgen, in alle vroegte, waren de roetveegpieten op pad om een training bij DVS’33 Ermelo te verzorgen. Op het hoofdveld was een parcours uitgezet. Vijftig jonge voetballers leerden daar de technieken die ze nodig hebben om pieten te kunnen assisteren.

Lees meer...

Shetterie heeft pony-opvang niet voor elkaar

ERMELO – Vanmorgen liepen er weer een stuk of tien paarden en shetlandpony’s van de Shetlander Opvang Shetterie los op de Telgterweg. De achtste keer in één maand! En dat is niet alles. Buurtbewoners zien al langere tijd dat de opvang vervuilt is en de dieren slecht verzorgd zouden worden.

Lees meer...

Aan elk verhaal zitten twee kanten

ERMELO – Gisteren publiceerden we het artikel over de hoge stikstofuitstoot van veehouderijen onder de titel ‘Ermelose kalkoenen zijn topvervuilers’. Volgens het onderzoek van Investico en De Groene Amsterdammer zijn een kleine groep veehouderijen verantwoordelijk voor onevenredig veel stikstofneerslag op natuurgebieden. En de Ermelose kalkoenenmester spant volgens het onderzoek de kroon. Vandaag ontving Ermelo van NU van de eigenaar van dit bedrijf een brief met daarbij de excuses dat gisteren zomaar de verbinding werd verbroken. ,,We werden aan alle kanten platgebeld en een cameraploeg stond voor de deur.’’

Lees meer...