Coronabeperkingen hebben grote invloed op kinderen 

ERMELO/ REGIO - Wie door de coronacrisis in financiële problemen terechtkomt, heeft daardoor ook geen geld meer voor extra activiteiten voor de kinderen. Denk aan sportles, scouting, muziekles of andere activiteiten. Via Sam& kan men aanvragen doen voor de financiering van deze activiteiten. Dit kan voor meerdere activiteiten voor meerdere kinderen. Sam& zorgt ervoor dat de aanvraag bij de juiste organisatie terechtkomt.

Lees meer...

Samenwerking zorgt voor handjes in de horeca

ERMELO - De Ermelose Stichting Omhoog, het Deltion College, regionale horecabedrijven, UWV en diverse gemeentes in de regio Noordwest Veluwe slaan de handen ineen om jaarlijks minimaal twintig mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame baan in de horeca te helpen. In een traject naar werk op maat, dat in september 2021 van start gaat, zullen de deelnemers in een periode van twee jaar klaargestoomd worden voor een baan als kok of gastvrouw/gastheer.

Lees meer...

In een oranje hesje een rondje door het dorp fietsen

ERMELO – Vandaag werd door Veiligverkeer Nederland (VVN) het praktisch verkeersexamen afgenomen. Zo’n 345 leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle Ermelose basisscholen vertrokken de gehele dag door vanaf de parkeerplaats van de Rehobothkerk.

Lees meer...

Onverlicht natuurgebied als Dark Sky Park

ERMELO - Verlichting is één van de meest complexe onderdelen van de openbare ruimte. Het is niet alleen gebonden aan wettelijke richtlijnen, maar heeft daarnaast ook alles te maken met de beleving en ervaring van de openbare ruimte. Verlichting van onze openbare ruimte zoals wegen, fietspaden, pleinen en parken is erg belangrijk. Het helpt ons in het donker de weg te vinden. Verlichting geeft je een veilig gevoel en zorgt voor sociale veiligheid op straat.

Lees meer...

Gemeente wil druk op woningmarkt verkleinen 

ERMELO - Er komen binnenkort tijdelijke woonunits aan de Beemdweg 17. Vanaf 15 april t/m woensdag 26 mei is de definitieve vergunning voor iedereen in te zien. De woonunits zijn bedoeld voor jongeren tot 28 jaar. Maar ook mensen die door een situatie dringend woonruimte zoeken, kunnen er huren.

Lees meer...

Eeuwfeest voor meneer Kraak

ERMELO – Vrijdag 9 april was het precies 100 jaar geleden dat de heer Kraak, bewoner van Bartiméus, geboren werd. Daarom kreeg de heer Kraak hoog bezoek in zijn woning in het Henriëtte van Heemstra Huis. Wethouder Wouter Vogelsang kwam met een grote bos bloemen langs om hem te feliciteren met zijn bijzondere verjaardag.

Lees meer...

Langlopend dossier krijgt nieuw hoofdstuk

ERMELO – De ontwerp-verklaring van geen bedenking (VVGB) die de gemeenteraad in oktober 2019 heeft afgegeven voor Tomassen Duck-To staat opnieuw ter discussie. De grootste producent van eendenvlees in Europa heeft namelijk een m.e.r. nodig. Dat blijkt uit een document van de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Een vervolg op een van de langlopende dossiers.

Lees meer...

Vandalen hebben touwen doorgesneden

ERMELO – Vandalen hebben begin deze week opnieuw het speelplezier van kinderen verstoord. De loopbrug in het Indianenbos bij de Oude Arnhemsekarweg is voor de vijfde maal vernield. Ditmaal zijn de touwen doorgesneden. Hierdoor kan de veiligheid niet meer worden gewaarborgd en daarom heeft de gemeente Ermelo de loopbrug afgesloten.

Lees meer...

Gemeenten zorgen voor overdracht naar nieuwe aanbieder

ERMELO/ REGIO - De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hebben de aanbesteding voor de Wmo maatwerkvoorzieningen huishoudelijke hulp, begeleiding (ambulant en groep) en logeeropvang afgerond. De gunning van de aanbieders is inmiddels definitief. Daarmee zijn de aanbieders bekend die per 1 juni a.s. een contract met één of meerdere gemeenten krijgen.

Lees meer...

Wespendief kan plannen Nuldernauw nog verstoren

ERMELO - Het college van de gemeente Ermelo heeft besloten voorlopig geen initiatieven voor grootschalige opwek in behandeling te nemen. Een time-out is volgens wethouder Leo van der Velden op zijn plaats. ,,We hebben het zonneveld op de Aalbertshoeve, de plannen voor de Schaapsdijk en het project Nuldernauw. Hiermee gaan we een nieuwe fase in,” aldus de wethouder.

Lees meer...