Burgemeesters zijn blij dat signaal is opgepakt

ERMELO/ REGIO - In reactie op de persconferentie van vandaag, reageert Ton Heerts voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) namens de 22 VNOG burgemeesters: ,,Het is goed dat er nu meer ruimte komt. Daar is iedereen aan toe. Dat er voor jongeren weer meer kan in het onderwijs en de sport is wezenlijk. We hebben veel begrip voor ieders situatie. En zeker ook voor ondernemers, die al bijna twee jaar zwaar beperkt zijn in hun ondernemerschap. Daarom hebben wij afgelopen week ook namens de 22 VNOG burgemeesters, een brief met een dringend signaal voor versoepeling of betere compensatie voor ondernemers naar de voorzitter van het Veiligheidsberaad en de voorzitter van de VNG gestuurd."

Lees meer...

Winkels gaan zaterdag veilig open

ERMELO - Winkeliers, horeca en andere retail slaan morgen de handen in een. Er komt een ‘DEMO-stratiedag’. Ondernemers willen tenslotte veilig open. En dat kan ook, want vanaf zaterdag mag er gewoon weer zonder afspraak worden gewinkeld, ook in de niet-essentiële winkels. Dat melden bronnen vandaag in Den Haag. Eerder deze week leek het er nog op dat winkeliers alleen op afspraak klanten mochten toelaten.

Lees meer...

Hannah en Boaz zijn populair

ERMELO - Het bedenken van de naam voor hun kindje kost ouders in spé vaak hoofdbrekens, maar de baby verdient de mooiste naam. En dat is vaak trendgevoelig. Zo was in 2021 Noah de populairste jongensnaam. Voor meisjes was dat Julia. In Ermelo worden kindjes nog vaak vernoemd naar voorouders. Ook Bijbelse namen zijn populair. Zo is de meest voorkomende meisjesnaam Hannah en is er in 2021 drie maal aangifte gedaan van een jongetje met de naam Boaz. Overigens is er in Ermelo een grote verscheidenheid aan namen zodat er niet gesproken wordt over een top drie.

Lees meer...

‘Ermelo, een mooi dorp met een rijke historie’

ERMELO – In augustus deden we via Ermelo van NU een oproep welke karakteristieke gebouwen niet mochten ontbreken in een skyline van Ermelo. Er kwamen veel reacties en de voorgestelde gebouwen gaven we door aan de creatieve mensen van City Shapes. En sinds kort is de skyline van Ermelo klaar en te bestellen.

Lees meer...

Foto's verzelfstandiging in vitrines

ERMELO - Maandagmorgen onthulde wethouder Hans de Haan twee feestelijke vitrines in de winkelstraat. Hiermee is het 50-jarig jubileum ook in het straatbeeld zichtbaar. Precies 50 jaar geleden kreeg Ermelo een zelfstandige status, los van Nunspeet. Vanaf dat moment had deze gemeente een eigen gemeenteraad en een paar maanden later een eigen burgemeester.

Lees meer...

Organisaties kunnen plannen indienen

ERMELO - Door de coronacrisis gaan veel activiteiten niet door voor kinderen en jongeren. Dat geldt voor activiteiten binnen en buiten school. Dit leidt bij veel kinderen en jongeren tot een achterstand in het onderwijs. Om dit tegen te gaan, kreeg de gemeente Ermelo geld uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Daarmee kan men geld geven aan organisaties die de onderwijsachterstanden willen verminderen.

Lees meer...

Water besparen ook goed voor milieu

ERMELO/ REGIO - In Nederland willen we zo weinig mogelijk betalen aan onze energiemaatschappij, zelfs als we een contract hebben afgesloten bij de goedkoopste energie leverancier proberen we alsnog ons energieverbruik te verlagen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, het is namelijk ook beter voor het milieu. Alleen al daarom is het een aanrader om tevens zoveel mogelijk water te besparen in je huis.

Lees meer...

Mogelijk overlast voor omwonenden

ERMELO - In de nacht van dinsdag 11 januari werkt Prorail aan het spoor in Ermelo en omgeving. Het gaat om ballastwerkzaamheden. Dit kan overlast van stof, geluid en trillingen geven voor mensen die in de buurt van het spoor wonen.

Lees meer...

Jongerenraad zet jonge vrijwilliger in de bloemetjes

ERMELO - Marit van der Kaaden werd vlak voor de jaarwisseling verrast met de Gouden Pauwenaward. Eigenlijk zou de prijs al op 22 december 2021 uitgereikt worden in café de Molenaer. Maar de prijsuitreiking kreeg een andere wending door de nieuwe Corona maatregelen. Sarojini Ramasray: ,,Er jammer, maar wij roeien met de riemen die wij hebben."

Lees meer...

Dorp staat vijftig jaar op eigen benen

ERMELO – Burgemeester Dorine Burmanje proost op het nieuwe jaar, het jaar dat Ermelo 50 jaar op eigen benen staat. Hoe anders dan vorig jaar hoopte Burmanje deze jaarwisseling met elkaar te kunnen vieren! ,,Maar corona gooit opnieuw roet in het eten. Opnieuw kunnen we elkaar niet persoonlijk de beste wensen overbrengen tijdens een gezellig samenzijn,” aldus de burgemeester.

Lees meer...