'Mensen baseren vakantie niet op de hoogte van toeristenbelasting'

ERMELO - In Ermelo is het tarief voor de toeristenbelasting gestegen met 6,9%. Toeristen betalen dit jaar € 1,66 per persoon per nacht. Dat ligt iets lager dan het gemiddelde in Gelderland. Dat ligt namelijk op € 1,83.

Lees meer...

Aldrik Weststrate gaat met pensioen 

ERMELO - De gemeente Ermelo krijgt vanaf begin mei 2024 een nieuwe gemeentesecretaris. Marcel Jacobs volgt Aldrik Weststrate op, die dan na ruim 14 jaar Ermelo met pensioen gaat. Marcel werkt sinds 2017 bij de gemeente Apeldoorn, waar hij momenteel afdelingshoofd Omgevingsbeleid is.

Lees meer...

Prehistorische bewoning aan Oude Telgterweg

ERMELO - Bij archeologische opgravingen aan de Oude Telgterweg in Ermelo zijn resten van een boerderij en erf gevonden die een beeld geven van het dagelijkse leven in de late ijzertijd. Het gaat onder meer om verkleuringen, die aantonen waar de palen van de boerderij hebben gestaan. Ook zijn er relatief veel scherven aardewerk gevonden. Archeoloog Wouter Roessingh van ADC ArcheoProjecten is heel enthousiast.

Lees meer...

Gelderse prijs zet jongeren in de schijnwerpers

ERMELO – Museum Het Pakhuis is genomineerd voor de Gelderse Roos Prijs. Uit een groot aantal erfgoedprojecten is de ArcheoQuest van het Ermelose museum geselecteerd bij de laatste tien. In 2024 staat de Gelderse Roos Prijs in het teken van jongeren (18 t/m 30 jaar). Erfgoed Gelderland zoekt hierbij erfgoedorganisaties die jongeren op een creatieve manier weten te betrekken.

Lees meer...

Debat over effectiviteit

ERMELO - Sinds 1 januari zijn mobiele telefoons, tablets en smartwatches verbannen uit de klaslokalen van middelbare scholen. Ook Christelijk College Groevenbeek is een mobielvrije school. Hier geldt het motto: ‘Smartphone: thuis of in de kluis’. Na de zomervakantie gaan dergelijke regels ook gelden op de basisscholen. De invoering van mobielvrije scholen heeft een debat aangewakkerd over de effectiviteit ervan.

Lees meer...

Veel belangstelling voor nieuwe tentoonstelling

ERMELO – De Romeinen trekken veel publiek. ,,Misschien is het wat vroeg om dit na één week te concluderen,” reageert museumdirecteur Patrick Reeuwijk. ,,Maar we hebben vorige week de nieuwe tentoonstelling in Museum Het Pakhuis geopend en sindsdien loopt het storm.” De eerste week bezochten bijna vijfhonderd bezoekers het Ermelose museum. Bezoekersaantallen die na de COVID-periode niet meer gehaald zijn.

Lees meer...

Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan renovatie

ERMELO - Korfbalvereniging Dindoa wist vandaag bijna € 2000,- binnen te halen met de verkoop van gedragen kleding. Vanmorgen begon de verkoop om 10 uur. ,,Mensen waren zelfs al eerder aanwezig om de pareltjes eruit te vissen," vertelt bestuurslid Aalon van Beek. ,,Maar de verkoop is pas om tien uur gestart om iedereen dezelfde kans te bieden." De kleding werd verkocht per kilo. ,,We hopen op deze manier zelf inkomsten te genereren om de renovatie van de sporthal te kunnen realiseren." Van Beek heeft samen met een aantal clubgenoten een agenda gemaakt met verschillende activiteiten. Zo hoopt de vereniging een bedrag van € 50.000,-  binnen te halen. ,,We willen niet alleen onze hand ophouden bij gemeente en sponsoren. Het is goed om zelf in actie te komen."

Lees meer...

Kringloopwinkel zorgt voor financiële bijdrage

ERMELO – De Ermelose Kringloopwinkel heeft deze week een financiële bijdrage geleverd voor de aanschaf van een duofiets voor de afdeling Groenehaege van GGz Centraal. Teamleider José Hoogenboom en cliënt Annie Muis stapten gelijk op de fiets voor een proefritje. De stichting Vrienden van GGz Centraal kreeg de financiering niet rond en de Kringloopwinkel vulde daarom aan.

Lees meer...

Minder parkeerplaatsen, meer bomen gespaard

ERMELO – Het worden 338 in plaats van 360 parkeerplaatsen op de Markt, waarvan er 250 in de blauwe zone komen. Dat is het resultaat van een gesprek tussen de wethouders en projectontwikkelaar Borghese, op verzoek van de gemeenteraad.

Lees meer...