Pannenkoeken stapelen is toch lastiger dan gedacht

ERMELO – ‘Wij gaan het wereldrecord pannenkoeken stapelen verbreken. Dat bedachten twee kinderen uit Utrecht en vanmiddag bakten ze bij recreatieoord De Pelikaan honderden pannenkoeken. Ze moesten hoger stapelen dan 1.07 meter, want dat was het huidige wereldrecord. Vanmorgen elf uur begonnen ze met bakken en vanaf 18.00 uur begon het stapelen. Helaas bleek een uur later dat het wereldrecord niet werd gehaald. 

Lees meer...

Samen de handen uit de mouwen

ERMELO/ REGIO - Door de verandering van het klimaat neemt de kans op wateroverlast, droogte en hitte toe. Dat vraagt om een andere benadering van het inrichten van tuinen, bedrijventerreinen en andere buitenruimten. Op dinsdag 30 januari is er een bijeenkomst voor tuinprofessionals zoals hoveniers, stratenmakers, tuinarchitecten en tuincentra. De bijeenkomst vindt plaats op het Bouw & Infra Park in Harderwijk en start om 16:00 uur.

Lees meer...

Recreatieondernemers draaien topjaar

ERMELO/ REGIO - De Veluwe was in 2019 het meest in trek bij de Nederlandse vakantiegangers. De Gelderse regio is populairder dan de Noordzeebadplaatsen en de Groningse, Friese en Drentse zandgronden. Toch is het verschil nihil. Directeur van VisitVeluwe Herre Dijkema: ,,Het is goed om te zien dat na één jaar stuivertje wisselen met de Noordzeebadplaatsen de Veluwe opnieuw de populairste bestemming bij Nederlandse vakantiegangers is." Wel concludeert zijn collega Bastiaan Overeem onlangs dat er nog veel kansen liggen.

Lees meer...

Omzien naar elkaar

ERMELO - De bouw van Kroondomein, het nieuwe woonzorgcentrum van Zorggroep Noordwest-Veluwe met 76 zorgappartementen aan de Sparrenlaan is klaar. Een bijzonder gebouw dat voldoet aan alle duurzaamheidseisen: gasloos en energieneutraal. Op vrijdag 24 januari kan iedereen binnenlopen om een kijkje te komen nemen.

Lees meer...

'Zorg dat de VNOG in control komt en blijft'

ERMELO/ REGIO - Vandaag hebben burgemeesters uit de regio akkoord gegeven op de toekomstvisie van de VNOG. Aanleiding voor de nieuwe visie waren de oplopende kosten bij de veiligheidsregio. Bij ongewijzigd beleid zou het financieel tekort structureel oplopen. Burgemeester André Baars: ,,Zorg dat de VNOG in control komt en blijft op alle vlakken.” De burgemeester van Ermelo stelt dat er verschillende koninkrijkjes waren binnen de VNOG. ,,Ik denk dat het goed is dat alle posten gelijk behandeld worden en gelijk aangestuurd worden.”

Lees meer...

'Bezuinigingen VNOG gaan veel te ver'

ERMELO - De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) moet fors bezuinigingen. Dat betekent dat de korpsen van de 22 gemeenten (waaronder Ermelo) met minder voertuigen branden moeten bestrijden. Als de plannen doorgaan, raken twaalf brandweerposten hun tweede tankautospuit kwijt. ,,Als het aan de Veiligheidsregio ligt, dienen wij zowel een waterlogistiek-voertuig (WTS-500) als een tankautospuit (1e uitrukvoertuig) in te leveren,” vertelt een Ermelose brandweerman.

Lees meer...

'Zandkampweg nog steeds een goede optie'

ERMELO - Het vinden van een geschikte locatie voor maatwerkwoningen (woonunits voor mensen met meervoudige problematiek) is ingewikkeld. ,,De locatiekeuze is, door het specifieke probleem wat er achter zit, buitengewoon complex,” vertelt wethouder Hans de Haan. ,,Er zijn heel veel variabelen die we hebben moeten uitzoeken om te kijken wat een mogelijke plek zou kunnen zijn. En er is geen een locatie die voldoet aan alles.”

Lees meer...

'Het begrip VolksUniversiteit is ingehaald door de werkelijkheid'

ERMELO - Binnenkort valt het doek voor de VolksUniversiteit Veluwerand (Vuvera). ,,Het begrip VolksUniversiteit is anno 2020 ingehaald door de werkelijkheid,” reageert voorzitter Hans Nijman. Het activiteitenseizoen wordt voor de zomer afgerond.

Lees meer...

Landgoed geeft geheimen prijs

ERMELO - Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op Landgoed De Ullerberg werd door Elbert Waller een exemplaar van het boek ‘Ons (W)aller Landgoed’ uitgereikt aan de afgevaardigden van de gemeente Ermelo, gemeentesecretaris Aldrik Westrate en wethouder Wouter Vogelenzang. Deze Kroniek van 100 jaar Ullerberg is afgelopen december uitgekomen en werd geschreven door een telg uit de grote familie Waller, namelijk Dorothea (Door) ter Horst.

Lees meer...