Familie looft beloning uit om dader(s) te vinden

ERMELO – Vannacht is het bermmonument, ter herinnering aan de twee omgekomen tieners op de Putterweg, vernield. Het is niet de eerste keer dat de ouders dit moeten meemaken. De beide tieners verongelukten drie jaar geleden. De familie looft een beloning uit van zevenhonderd euro.

Lees meer...

Opnieuw bezwaren Strand Horst

ERMELO - Als het aan projectontwikkelaar Bert van den Brink ligt, zet hij morgen nog een schop in de grond op Strand Horst. Plannen die al vijf jaar op tafel liggen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zijn aanvraag voor de bouw van een hotel en een evenementenhal het gaan halen. ,,Wethouder Hans de Haan is vanaf zijn aantreden ruim een jaar geleden voortvarend van start gegaan,” vertelt Van den Brink. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat juist Strand Horst een prachtige locatie is waar iets moois gerealiseerd moet worden. ,,Met een ‘landmark’, bijvoorbeeld een zestig meter hoge hoteltoren. Dat laatste hangt trouwens ook af van degene die het hotel wil exploiteren.

Lees meer...

Ook bewoners kunnen nu volop digitaal

ERMELO - Digitale voorzieningen, zoals goed en betrouwbaar internet, zijn essentiële ingrediënten in de huidige tijd. Internet is vandaag de dag belangrijk om optimaal mee te kunnen doen in de samenleving. En dat geldt ook voor de achthonderd bewoners van de zorgparken van ’s Heeren Loo Ermelo.

Lees meer...

Help een handje mee op de Groevenbeekse Heide

ERMELO – De gemeente Ermelo vraagt haar burgers om te helpen de Groevenbeekse Heide te onderhouden De hei groeit namelijk steeds meer dicht met boompjes en struiken. Wie wil kan zaterdag 5 oktober de mouwen opstropen. De gemeente zorgt voor koffie, thee, wat lekkers en een lunch.

Lees meer...

'Er moeten meer bomen geplant worden'

ERMELO - Steeds vaker moeten bomen het onderspit delven vanwege bouwprojecten zoals bij de Driesprong, bij wegverbreding of de aanleg van nieuwe rondwegen zoals bij de Westflank. En dat terwijl juist die bomen de sleutel zijn om de CO2-concentratie in de atmosfeer te laten afnemen. Hoe duurzaam is de gemeente Ermelo in dit opzicht? We vragen het deskundigen, maar allereerst de gemeente zelf. 

Lees meer...

Buurtbus belangrijk voor bereikbaarheid buurtschappen

ERMELO - De buurtbus Ermelo-Garderen (lijn 501) verzorgt het openbaar vervoer met een vaste 1-uurs dienst tussen Ermelo en Garderen v.v.. De buurtbus rijdt net als de stads- en streekbussen een vaste dienstregeling en een vaste route.

Lees meer...

Lage waterstand maakt vissen onmogelijk

ERMELO – De afgelopen dagen is Plas van Beek schoongemaakt en iets vergroot. Daarom ligt er nu rond de vijver wat modder en slib. Vooral de eerste dagen is dit nog nat en glibberig. De gemeente Ermelo waarschuwt dan ook omdat de kans bestaat dat iemand wegglijdt of met zijn voeten wegzakt in de modder. 

Lees meer...