Kledingbank moet Pretoriusplein verlaten

ERMELO - De Ermelose kledingbank moet opnieuw inpakken. Binnenkort loopt het contract van het oude schoolgebouw op het Pretoriusplein af en het gebouw wordt gesloopt. Waar deze vrijwilligersorganisatie naar toe moet is nog onduidelijk. ,,Het is een prachtig sociaal initiatief van de stichting Welzijn Ermelo,” vertelt raadslid Alex Kleijnen van Progressief Ermelo. ,,Ik ben er deze week nog op bezoek geweest. En wat blijkt? Steeds meer mensen weten de weg naar de kledingbank te vinden.”

Lees meer...

Ermelose familie hoopt project Haïti te bezoeken

ERMELO - De Ermelose familie Lagerwaard vertrekt, als het veilig genoeg is, binnenkort naar Haïti om de Stichting naar School in Haïti te steunen. Kringloopwinkel Overnodig uit Putten heeft hiervoor een cheque aangeboden ter waarde van 1650,- euro. Met deze bijdrage wordt het eten van zo’n 800 kinderen een maand lang gefinancierd.

Lees meer...

‘Een bijzonder terrein met een bijzondere geschiedenis’

ERMELO - Pergola’s, theekoepeltjes, zichtlijnen, maar ook de vijver en het bruggetje in het monumentale park voor De Hooge Riet worden in ere hersteld. Geruime tijd is er nauwelijks onderhoud gepleegd. Momenteel wordt onderzocht wat nodig is om de oorspronkelijke sfeer terug te brengen. Tegelijkertijd liggen er bouwplannen voor het gebouw De Hooge Riet. In dit rijksmonument worden 33 ruime appartementen gerealiseerd.

Lees meer...

Pannenkoeken stapelen is toch lastiger dan gedacht

ERMELO – ‘Wij gaan het wereldrecord pannenkoeken stapelen verbreken. Dat bedachten twee kinderen uit Utrecht en vanmiddag bakten ze bij recreatieoord De Pelikaan honderden pannenkoeken. Ze moesten hoger stapelen dan 1.07 meter, want dat was het huidige wereldrecord. Vanmorgen elf uur begonnen ze met bakken en vanaf 18.00 uur begon het stapelen. Helaas bleek een uur later dat het wereldrecord niet werd gehaald. 

Lees meer...

Samen de handen uit de mouwen

ERMELO/ REGIO - Door de verandering van het klimaat neemt de kans op wateroverlast, droogte en hitte toe. Dat vraagt om een andere benadering van het inrichten van tuinen, bedrijventerreinen en andere buitenruimten. Op dinsdag 30 januari is er een bijeenkomst voor tuinprofessionals zoals hoveniers, stratenmakers, tuinarchitecten en tuincentra. De bijeenkomst vindt plaats op het Bouw & Infra Park in Harderwijk en start om 16:00 uur.

Lees meer...

Recreatieondernemers draaien topjaar

ERMELO/ REGIO - De Veluwe was in 2019 het meest in trek bij de Nederlandse vakantiegangers. De Gelderse regio is populairder dan de Noordzeebadplaatsen en de Groningse, Friese en Drentse zandgronden. Toch is het verschil nihil. Directeur van VisitVeluwe Herre Dijkema: ,,Het is goed om te zien dat na één jaar stuivertje wisselen met de Noordzeebadplaatsen de Veluwe opnieuw de populairste bestemming bij Nederlandse vakantiegangers is." Wel concludeert zijn collega Bastiaan Overeem onlangs dat er nog veel kansen liggen.

Lees meer...

Omzien naar elkaar

ERMELO - De bouw van Kroondomein, het nieuwe woonzorgcentrum van Zorggroep Noordwest-Veluwe met 76 zorgappartementen aan de Sparrenlaan is klaar. Een bijzonder gebouw dat voldoet aan alle duurzaamheidseisen: gasloos en energieneutraal. Op vrijdag 24 januari kan iedereen binnenlopen om een kijkje te komen nemen.

Lees meer...

'Zorg dat de VNOG in control komt en blijft'

ERMELO/ REGIO - Vandaag hebben burgemeesters uit de regio akkoord gegeven op de toekomstvisie van de VNOG. Aanleiding voor de nieuwe visie waren de oplopende kosten bij de veiligheidsregio. Bij ongewijzigd beleid zou het financieel tekort structureel oplopen. Burgemeester André Baars: ,,Zorg dat de VNOG in control komt en blijft op alle vlakken.” De burgemeester van Ermelo stelt dat er verschillende koninkrijkjes waren binnen de VNOG. ,,Ik denk dat het goed is dat alle posten gelijk behandeld worden en gelijk aangestuurd worden.”

Lees meer...