Verkiezing duurzame koplopers

ERMELO - Het zijn de huizen van de toekomst; duurzame huizen. Om dit extra te promoten vindt er dit jaar de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. In een aantal provincies kan het publiek stemmen op het duurzaamste huis van de provincie. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in november.

Lees meer...

Open dag boerenbedrijven groot succes

 ERMELO – Gisteren namen heel veel mensen een kijkje bij de boer. Het merendeel van de bezoekers kwam met de fiets. Evelien van Donkersgoed en Roelie Staal hadden dan ook een mooie fietsroute uitzet zodat alle deelnemende boeren werden bezocht.

Lees meer...

 'Een leuke klus en het liep gesmeerd!'

ERMELO - Vanmiddag werd met het doorknippen van een lint de kapschuur bij de Ermelose schaapskooi officieel geopend. Projectleider van de bouw, Ab van der Does, nam samen met voorzitter Ruud van Eijle de schaar ter hand voor dit officiële moment.

Lees meer...

CDA Ermelo maakt zich zorgen

ERMELO - Er is een roedel wolven gesignaleerd in Duitsland, net voor de grens met Nederland: de wolf staat letterlijk voor de deur. CDA Ermelo maakt zich zorgen en stelde vragen aan het college. Het is overigens geen vraag wanneer de wolf naar Ermelo komt, de wolf kómt naar Ermelo!

Lees meer...

‘Het weer is voor iedereen belangrijk’

ERMELO - Jaap de Vries is een bekende Ermeloër. Niet alleen vanwege zijn gouden medailles op vier verschillende Olympische Spelen, maar ook vanwege zijn bemoeienis met Stal Ermelo en Jaap de Vries Producties wat hij samen met zijn zoon bestiert. Maar dat hij de man achter Weerstation Ermelo is, weten weinigen.

Lees meer...

'Je moet het bijenvolk niet 'kaal slingeren'

ERMELO - Normaal gesproken gaan mensen in deze periode de hei op vanwege de paarse kleur, maar door de droogte zal het dit jaar blijven bij wat paarse plukjes hei. Dat betekent dat er dit jaar ook geen heidehoning komt. De Ermelose imker Rob Njman legt uit hoe het zit.

Lees meer...

Langdurige droogte heeft grote consequenties

ERMELO - De Veluwse natuur zucht onder de aanhoudende droogte. Wilde dieren hebben de grootste moeite om drinkwater, voedsel en verkoeling te vinden. Daarom trok een edelhert vanmorgen in alle vroegte erop uit en leste zijn dorst in de tuinvijver van de familie Van Dijkhuizen aan de Haspel in Ermelo. Dit legden ze vast met de camera. De herten hebben grote behoefte aan vocht. Normaal gesproken halen ze dit ook uit jonge blaadjes en dauwdruppels. Maar dat is nu schaars.

Lees meer...