Bijzonder natuurgebied onder de aandacht

ERMELO - De Leuvenumse bossen prijken op de nieuwe postzegels van PostNL. Een vel met tien postzegels tonen de dieren- en plantensoorten die in deze bossen voorkomen. hebben Het Leuvenumse Bos, het Hulshorsterzand en het landgoed Leuvenhorst vormen samen het natuurgebied de Leuvenumse bossen.

Lees meer...

Shantykoor Ermeluiden staat per direct op ‘straat’

ERMELO – Wat is er mis met De Hof van Minemeu? Afgelopen week kreeg eigenaar Gert Staal door de gemeente een dwangsom opgelegd. Dit omdat het shantykoor Ermeluiden in de schuur aan de Telgterweg repeteerde.

Lees meer...

Hittegolf op komst

ERMELO - De zomer zit goed in het zadel en het lijkt volgende week zelfs nog een tandje warmer te worden. Na een relatief koel weekend krijgen we tropisch warm weer met wellicht een hittegolf. En juist nu zijn de fonteinen op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis in Ermelo tijdelijk uitgezet. Dit heeft te maken met de aanhoudende droogte en het watertekort.

Lees meer...

Gemeenten worstelen met de opgelegde verplichtingen

ERMELO – Twee weken geleden besloot het college van Burgemeester en Wethouders dat men van plan was om het Westerhonk, een woning aan de Dokter Schreurerlaan 1 in Ermelo te huren om er statushouders te huisvesten. Hiermee wilde de gemeente voldoen aan de extra verplichting die van hogerhand wordt opgelegd. Het college zag in het Westerhonk een eenvoudige, maar volwaardige eengezinswoning met drie slaapkamers en een tuin. Vandaag meldde de persvoorlichter dat de plannen van tafel zijn.

Lees meer...

Kleurrijke herinneringen in nieuwe galerie

ERMELO - Kleurrijke herinneringen zijn te zien tijdens de In Memoriam-tentoonstelling van Stichting Ermelose Kunstcollectief (StEK). Vrijdagmiddag stonden kunstenaars en familieleden van Swan Vreugdenhil, Ton Neduorev en Dirk van Duyvenbode stil bij het feit dat dit drietal, drie kunstenaars van StEK, overleden is.

Lees meer...

Punt verschuift met eb en vloed 

ERMELO - Zes jaar geleden werd bekend gemaakt dat de Watervalweg in Ermelo het zwaartepunt van Nederland is. Om dit te accentueren heeft de gemeente Ermelo besloten op deze plek een ‘landmark’ te plaatsen. Door middel van een informatiepaneel zal er uitleg gegeven worden over de bijzondere plek. Door het plaatsen van deze ‘landmark’ wil men ook bewustwording creëren van de stijging van de waterspiegel.

Lees meer...

Bouwwerkzaamheden laten op zich wachten in verband met bezwaren

ERMELO - In woonwijk Het Oranjepark in Ermelo komen 42 nieuwe appartementen voor de sociale huur. Het nieuwe woongebouw grenst aan de Prinsenhof. De woningen worden duurzaam gebouwd en aangeboden volgens de reguliere sociale verhuur. De zes woningen op de begane grond worden met voorrang verhuurd aan woningzoekenden met een zorgindicatie. Uwoon heeft Van Wijnen opdracht gegeven van de bouw van het woongebouw. De verwachting is dat het gebouw eind 2023 wordt opgeleverd.

Lees meer...

Boek 'De Pannenfabriek' als stimulans om monumenten te behouden

ERMELO – Eddy Bilder luidt de noodklok, niet als burgemeester van Zwartewaterland, maar als Ermeloër. Hij doet dit tijdens de boekpresentatie van De Pannenfabriek, een boek over de historie van een stukje lokaal industrieel erfgoed. ,,Je moet iets van het verleden weten om het heden te kunnen begrijpen,” zegt Bilder.

Lees meer...

Informatievoorziening bij aanhoudende hoge temperaturen

ERMELO – Het is warm zomerweer en dat kan heerlijk zijn. Maar als de temperatuur lang boven de 25°C blijft, is het voor veel mensen te warm. Je kunt dan gezondheidsklachten krijgen door de hitte. Die zijn soms alleen maar vervelend, zoals bij oververhitting. Maar de klachten kunnen ook heel ernstig zijn, zoals bij een hitteberoerte. Daarom geeft de gemeente tips en wordt er gewerkt aan een hitteplan.

Lees meer...