‘Ik val op!’ voor veiligheid

ERMELO - Goede fietsverlichting is belangrijk. Voor de veiligheid van fietsers én andere weggebruikers. De gemeente Ermelo levert graag een positieve bijdrage om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen.

Lees meer...

Natuurlijke vijand tegen de eikenprocessierups

ERMELO – Vorig jaar waren er extreem veel eikenprocessierupsen. De gemeente gaf al eerder aan hier meer beleid op te maken. Een van de acties is het inzetten van natuurlijke vijanden van de rups. Daarom bood de gemeente haar inwoners nestkastjes aan. Echter, die zijn in één avond al vergeven. Er kwamen zoveel reacties dat de actie is gesloten. ‘Een onverwacht succes’, meldt de gemeente.

Lees meer...

De Sint op glad ijs

ERMELO - Woensdagmiddag waren Sinterklaas en de Pieten te vinden op de gloednieuwe ijsbaan in Ermelo. ,,Hiermee sluiten we weer een feestelijke periode af. Immers we vertrekken weer naar Spanje," vertelt de Sint. ,,Maar Ermelo heeft met de ijsbaan nog een hele maand vertier!" Sint begaf zich even op het gladde ijs, waar de kinderen spelletjes konden doen en natuurlijk konden schaatsen.

Lees meer...

Bewoners van woonzorgpark Ermelo krijgen nieuwe TV en internetvoorzieningen

ERMELO – Dinsdag 3 december werden de graafwerkzaamheden gestart op het woonzorgpark van ’s Heeren Loo voor nieuwe TV/Internet- en Wifi-verbindingen voor de bewoners. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens voor snellere en betere digitale voorzieningen voor de circa 600 bewoners in vervulling.  '

Lees meer...

Flink geldbedrag te winnen voor goed idee

ERMELO – De gemeente Ermelo is een zoektocht gestart naar een bevlogen jongere tussen de 12 en 21 jaar die een subliem, duurzaam idee heeft. Het winnende idee moet een bijdrage leveren aan een duurzamer Ermelo. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de gemeente. De winnaar maakt kans op een prijs van maximaal 2.500,- euro.

Lees meer...

Grote saamhorigheid in Ermelo

ERMELO - Maandagavond werd de eerste kunstijsbaan van Ermelo officieel geopend door niemand minder dan schaatslegende Rintje Ritsma, ook bekend als de beer van Lemmer. Ritsma werd vier keer Wereldkampioen, diverse malen Nederlands en Europees kampioen en veroverde medailles op twee Olympische Spelen.

Lees meer...

Nieuwe buren maken alvast kennis

ERMELO - Maandagmiddag werd er officieel een begin gemaakt met de bouw van 62 appartementen aan de Kerklaan en het Postlaantje. Moniek van Balen, bestuurder van UWOON zorgde er samen met wethouder Laurens Klappe voor dat de eerste vloerplaten werden gelegd. Dit was het startsein voor de werkzaamheden van het nieuwbouwproject De Wegwijzer in Ermelo.

Lees meer...

WerkCentraal breidt service uit

ERMELO - Vanaf donderdag 5 december levert Werk Centraal op Landgoed Veldwijk ook Kerstbomen. De bomen kunnen worden afgehaald, maar nieuw dit jaar is dat ze weer opgehaald kunnen worden. Ook zijn de bomen te bestellen via de ErmeloApp.

Lees meer...

'We hebben het gered!'

ERMELO – Ze hebben de lat hoog gelegd, de bestuursleden van IJS in Ermelo. Maar er staat dan ook een schitterend aangeklede ijsbaan met horeca. Er is de afgelopen dagen met man en macht gewerkt. Er zijn heel wat uurtjes ingegaan. ,,Maar we hebben het gered,” zegt Ronald Pul lachend. Vrijdagmiddag werd het water erop aangebracht en inmiddels ligt er ijs.

Lees meer...