Wethouder wil voorsorteren op klimaatverandering

ERMELO – Wie parkeert op de Markt, ziet gelijk de grote hoogteverschillen en de ongelijkheid in bestrating onder anderen veroorzaakt door boomwortelopdruk. De bomen drukken het straatwerk kapot. Herinrichting van deze parkeerplaats is dan ook meer dan noodzakelijk.

Lees meer...

Leerlingen hebben zwerfafval verwijderd 

ERMELO - In navolging van de jaarlijkse wereld ‘Cleanupday’ heeft het de werkgroep ErmeloSchoon van het Natuur en milieuplatform Ermelo (NMP) op 15 september een zwerfvuil opruimdag georganiseerd met drie Ermelose scholen. 

Lees meer...

Onrust en zorgen zijn groot

ERMELO/ REGIO - Gedeputeerde Harold Zoet pleitte vandaag in Brussel voor een verlaging van de beschermde status van de wolf in Europa. Hij overhandigde daarom bij het Europees Parlement een Gelderse rapportage over de wolf aan vicevoorzitter van de EVP fractie Esther de Lange en sprak met Europarlementariër Bert- Jan Ruissen.

Lees meer...

Over de wolf, Pekingeenden en Piet Schrijvers

ERMELO - Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit De Dorpskamer in Ermelo. Daar praten presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij onder meer over de wolf die het uitgestrekte buitengebied van Ermelo onveilig maakt.

Lees meer...

Beschermde status wolf staat ter discussie

ERMELO – ,,Eigenlijk is het al onbeheersbaar,” zegt burgemeester Hans van Daalen van de gemeente Ermelo. En dan doelt hij op de wolven die iedere nacht in de omgeving toeslaan, schapen en andere dieren te vermoorden. ,,Op deze manier kan het zo niet verder!” Van Daalen is duidelijk. Hij geeft de Gelderse gedeputeerde Harold Zoet, die donderdag naar Brussel gaat, een pittige brief mee. De afgelopen twee weken hebben wolven in deze omgeving dertig schapen en een pony doodgebeten.

Lees meer...

Gemeente is onvoldoende in control

ERMELO/ HARDERWIJK – De Rekenkamercommissie is kritisch waar het gaat om de toegang tot de WMO. Beleidsdoelstellingen ontbreken, zijn verouderd of niet concreet en kritische prestatie-indicatoren en streefwaarden zijn niet of nauwelijks bepaald, waardoor de gemeente onvoldoende in control is. Voor beide gemeenten geldt dat actuele of concrete doelstellingen ten aanzien van de WMO ontbreken.

Lees meer...

Feestelijke aftrap van de Nationale Sportweek

ERMELO - Op een zonnige vrijdagochtend, 15 september, gaf Wethouder Sarath Hamstra samen met Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. het startschot voor de 20e editie van de Nationale Sportweek op het schoolplein van de Bernhardschool. En dat deden ze met een knallende aftrap: de 10@10 Challenge.

Lees meer...

Weer moord de wolf in Speuld

ERMELO – Ik ben niet bang voor de grote boze wolf? Wie kent dit liedje niet? De inwoners van Speuld zijn dit ondertussen wel geworden, want nadat afgelopen weken meerdere schapen werden doodgebeten door een wolf, was het vanmorgen wederom raak. In een weilandje waar vier schapen liepen, werd er één afgeslacht door de wolf. De onrust en angst in het dorp nemen toe.

Lees meer...

Wijnbedrijven zetten de deur open 

ERMELO - De Wijngaarden Open Dagen 2023 staan weer voor de deur! In deze periode openen ruim veertig wijnboeren de deuren voor wijnliefhebbers en toeristen. Met als hoogtepunt het derde weekend van september, waarin je maar liefst dertig wijnbedrijven door het hele land kunt bezoeken. Op zaterdag 16 september is er een open dag bij Wijngaard Telgt. De wijngaard is geopend vanaf 11.00 tot 17.00 uur.

Lees meer...