'Post de voorleesfoto's met #Voorleeschallenge' 

ERMELO - De Nationale Voorleesdagen zijn vandaag begonnen. Ieder jaar luidt de Bibliotheek deze feestelijke dagen in met een voorleesontbijt. Zo ook dit jaar: in de hele regio genoten kleuters vanochtend van het prentenboek ‘Coco kan het!’ tijdens een wel heel bijzonder voorleesontbijt.

Lees meer...

Vaccinatie op 's Heeren Loo gestart

ERMELO - Er zijn de afgelopen dagen geen nieuwe cliënten opgenomen op de Corona Unit van 's Heeren Loo. ,,Daar zijn we ontzettend blij mee," laat communicatieadviseur Sonja de Vries weten. Vrijdag werd bekend dat bij drie cliënten van 's Heeren Loo in Ermelo de Britse variant van het coronavirus was vastgesteld. 

Lees meer...

Winnaars blij verrast

ERMELO - Het jaar begint goed voor bewoners van de Drieërweg in Ermelo. Zeven deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 3852 MB ontvingen een cheque. Op hun postcode is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld bracht vandaag het feestelijke nieuws middels een videogesprek.

Lees meer...

'Ik ga er vanuit dat het eenmalig is'

ERMELO - Wethouder Leo van der Velden heeft vanmiddag een medaille uitgereikt aan de negenjarige Febe, het meisje van de kerstbomen. ,,Een speciale onderscheiding omdat we natuurlijk trots zijn op wat je gedaan hebt,” zegt Van der Velden. ,,Corona-regelgeving maakte het uitkeren van een vergoeding aan de kinderen onmogelijk. Hoe graag ik het ook had gewild. Ik ga er vanuit dat dat eenmalig was en dat we het komend jaar weer normaal op kunnen pakken,” aldus de wethouder. Hij benoemde Febe tot kerstbomenprinses.

Lees meer...

Nieuwe bewoners voor Rijksmonument

ERMELO - Woensdag 13 januari sloot de inschrijving voor de verkoop van de 32 appartementen in rijksmonument De Hooge Riet. Er waren maar liefst 209 inschrijvingen voor een appartement. Vandaag, vrijdag 15 januari, zijn de woningen toegewezen. Bij de toewijzing kregen de mensen die zich in juni 2019 al hadden ingeschreven voorrang.

Lees meer...

Bron van besmetting onbekend

ERMELO - Vanmorgen is bekend geworden dat bij drie cliënten van 's Heeren Loo de Britse variant van het coronavirus is vastgesteld. Deze drie bewoners van het woonzorgpark in Ermelo wonen in één woning. De GGD schat in dat ook drie medebewoners en twee medewerkers op deze woning met de Britse variant zijn besmet.

Lees meer...

Van Meerveld ondersteunde negen jaar de gemeenteraad

ERMELO - Raadsgriffier Anita van Meerveld neemt over enkele weken afscheid van de gemeente Ermelo. Negen jaar stond ze raadsleden bij met haar advies en deskundigheid. ,,Heel veelzijdig,” zo omschrijft ze haar functie. Het is een vrij onbekend vak en daarom was dit interview gepland, al voordat ze haar vertrek bekend maakte. Nu is het ineens een afscheidsinterview. 

Lees meer...

Agrarische grond krijgt woonbestemming

ERMELO - De bijna tweehonderd jaar oude boerderij De Teerpot op landgoed Leuvenum heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw. De boerderij verkeerde in zeer slechte staat. Hierbij is er sprake van functieverandering van agrarische grond naar woon- en natuurbestemming, waardoor het landgoed een verbeterd aangezicht krijgt.

Lees meer...