Van der Velden met verlof

ERMELO – Wethouder Leo van der Velden heeft afgelopen week de media opgezocht omdat hij een onderzoek wilde naar het handelen van burgemeester André Baars. De relatie binnen het college is hierdoor verstoord en Van der Velden is tot na het zomerreces met verlof. De raadsleden maakten zojuist bekend geen onderzoek te starten naar het handelen van de burgemeester.

Lees meer...

Aangepaste feestelijkheden voor gedecoreerden

ERMELO – Vanmorgen mocht burgemeester André Baars alsnog Koninklijke onderscheidingen uitreiken. Ruim twee maanden na Koningsdag kregen acht Ermeloërs alsnog hun lintje. Niet opgespeld, vanwege de anderhalvemeterregel, maar in een etui met daarin de medailles. 

Lees meer...

Raadslid Han Wilhelm doet wel zijn verhaal

ERMELO - Het tv-programma Opstandelingen, dat donderdagavond te zien was bij BNN/ VARA, had de focus grotendeels op de procedures rond de eendenslachterij Tomassen Duck-To. Dit Ermelose bedrijf nam medio 2016 de Harderwijkse slachterij VSE over en haalde de gehele productie naar Ermelo.

Lees meer...

'Je vraagt je gewoon af waar je bent' 

ERMELO - De buurtschappen Staverden, Leuvenum en Speuld hebben vanaf deze week een Klompenpad: het Speuldepad. Dit Klompenpad is zestien kilometer en voert door het buitengebied, de drie buurtschappen van Ermelo. ,,Elk buurtschap heeft zijn eigen eigenheid," vertelt Ronald van Veen, natuurgids van het Gelders Landschap en Kastelen. ,,De route doorkruist landgoederen, langs beken en heidevelden. De route start bij de parkeerplaats Landgoed Staverden in Ermelo. 

Lees meer...

'Heerlijk, we mogen weer!"

ERMELO - Vanaf vandaag zijn ook de sportscholen weer open, maar alleen op reservering. ,,Heerlijk, we mogen weer," zegt Richard van Dalen, eigenaar van Flexifitness. ,,Wij zijn er helemaal klaar voor."

Lees meer...

'Spectaculair einde van basisschooljaren'

ERMELO - Door de corona crisis was het voor de kinderen uit groep acht even spannend, want hoe moest dat nou gaan met de eindmusical? Ondanks de corona crisis zorgt stichting VPCO dat groep acht alsnog hun musical kan laten zien aan de ouders, opa’s en oma’s. Dit wordt op een creatieve manier gedaan, door middel van een drive-in bioscoop grenzend aan de hei. Een groot LED-scherm, van 15 m2, zal de hei in Ermelo verlichten en genodigden kunnen vanuit hun auto van de film genieten.

Lees meer...

Noodhospitaal blijft stand-by

ERMELO - Het verplegend personeel van noodhospitaal De Dillenburg heeft afgelopen week de laatste patiënt uitgezwaaid, de vlag is gestreken. Ermelose Sien Priem (86) gaat eerst in quarantaine en dan weer naar haar man Jaap Priem die in De Amaniet woont. Het noodhospitaal sluit voorlopig haar deuren.

Lees meer...

Wonen in een Ermelo’s monument

ERMELO - De gemeente heeft afgelopen week de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van drie appartementen boven in het voormalige postkantoor. , waar restaurant Het Wapen van Ermelo is gevestigd, worden drie nieuwe appartementen gerealiseerd. Het ontwerp van de appartementen wordt gedaan door Veluwse Architecten en Van Panhuis Bouw gaat de verbouwing uitvoeren.

Lees meer...

Twijfels over integriteit

ERMELO – Wethouder Leo van der Velden (economie) ligt onder vuur op basis van geruchten. Hij zou op 13 juni zich niet gehouden hebben aan de 1,5 meter regel in café De Molenaer in Ermelo. Zijn aanwezigheid is daarna enorm uitvergroot dat mensen zelfs gingen twijfelen aan de integriteit van de wethouder.

Lees meer...

Gemeente komt omwonenden deels tegemoet

ERMELO – Het nieuwe restaurant Lazy Tiger aan de Julianalaan heeft van het college B&W toestemming gekregen om een pergola en reclamezuil te plaatsen. Ook krijgt het een vergunning voor de in- en uitrit van het restaurant. De lichtsterkte van de reclame op de zijgevel moet wel aangepast worden. Het college vond de nieuwe poorten niet passen en gaf daarvoor geen vergunning af.

Lees meer...