Afdrukken

Na 40 jaar afscheid bij Chr. College Groevenbeek

ERMELO - Per 1 januari 2021 is Ronald Brouwer, MA, aangesteld als nieuwe directeur/bestuurder voor Christelijk College Groevenbeek. Leo Duifhuizen zal komende weken zijn werkzaamheden afronden en afscheid nemen.

Leo Duifhuizen is sinds 1981 aan Groevenbeek verbonden, eerst als leraar en later als directielid. Vanaf 2004 was hij eindverantwoordelijk voor de hele school, eerst als algemeen directeur en sinds 2010 als voorzitter college van bestuur. Onder de leiding van Duifhuizen heeft de school een enorme groei doorgemaakt. Apeldoorner Ronald Brouwer was vanaf 2017 directeur van de afdeling bovenbouw havo/vwo/tweetalig vwo op Groevenbeek. Daarvoor was Brouwer lid van directie - afdelingsleider/teamleider van afdeling atheneum-gymnasium-technasium op Johannes Fontanus College in Barneveld. Brouwer heeft veel bestuurlijke ervaring en was ondermeer Lid Klankbordgroep SRVO, lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Hervormde Scholen De Drieslag en lid van de Raad van Toezicht bij de Bibliotheek Barneveld.

Afscheid

De raad van toezicht van Groevenbeek heeft al een jaar geleden besloten dat Ronald Brouwer de nieuwe directeur/bestuurder zou worden. De afgelopen maanden is Brouwer al ingewerkt door de vertrekkende bestuurder, waardoor alle lopende zaken met zorg konden worden overgedragen. Duifhuizen zal de komende weken benutten om de laatste werkzaamheden af te ronden en afscheid te nemen van de verschillende afdelingen.