Afdrukken

Mini-campagne 'Wees zuinig op onze natuur'

ERMELO – De afgelopen tijd is de belangstelling voor de natuur flink toegenomen. De pandemie en de restricties hebben gezorgd voor een enorm aantal bezoekers van bos en hei. Ook nu gaan veel wandelaars het bos in. En dat is prima, maar het vraagt ook om extra aandacht. Het broedseizoen is namelijk weer begonnen. De gemeente Ermelo is daarom gestart met een mini-campagne ‘wees zuinig op onze natuur’.

Ook nu er bijna geen coronamaatregelen meer zijn, zien boswachters dat het druk blijft in de natuur. Die drukte kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen. Daarom is het belangrijk om de basisregels in acht te nemen. Zo kunnen honden alleen loslopen in de aangegeven losloopgebieden en moeten mensen op de wandel- en fietspaden blijven.

Kwetsbaar

Boswachters zien nog te vaak honden loslopen waar dat niet mag. Dat zorgt voor verstoring van bijvoorbeeld vogels die op de grond broeden of van reekalfjes die dan nog erg kwetsbaar zijn. Daarom is het juist nu extra belangrijk om honden aan de lijn te houden en op de paden te blijven.