Afdrukken

Winnaars mogen even meebeslissen  

ERMELO – Twee leerlingen, Jolieke van Harten en Iris de Lange, van Christelijk college Groevenbeek werden vanmorgen aangesteld als bankdirecteur voor één dag bij de Ermelose Rabobank. Directeur Theo Frank ontving hen hartelijk en stelde zijn stoel beschikbaar, waarna de vergaderingen begonnen.

Alle leerlingen uit klas drie van de afdeling tvw/ath/havo met het profiel Economie & Maatschappij hebben het profielproject met de titel 'Levensweg' gespeeld. Tijdens deze 'serious game' kwamen de leerlingen in aanraking met de onderwerpen: het kopen van een huis, welke verzekering past bij mij, handel in aandelen van de Groevenbeek Index en nog veel meer en uiteindelijk ook pensionering. Iris en Jolieke kwamen als winnaars uit het spel en mochten daarom één dag bankdirecteur zijn.
,,Wij willen ze graag meenemen in het coöperatieve stuk van de bank," vertelt bankdirecteur Frank. ,,Hij is enthousiast over het project en spreekt de intentie uit om hiermee door te gaan. De Rabobank Randmeren heeft door middel van gastlessen op het gebied van hypotheken, verzekeren en beleggen medewerking verleend aan dit lesprogramma.
Iris en Jolien hebben gekeken hoe men omgaat met subsidieaanvragen voor het Rabobank StimuleringsFonds. ,,Zelf mochten ze ook ieder een voorstel doen voor een plan," aldus Frank. Zo bedacht Iris dat de voedselbank behoefte had aan een verjaardagspakket voor kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de voedselbank. ,,Ik wil graag pakketten maken met slingers en tractaties." Jolieke wil graag met klasgenootjes en ouderen een bezoek brengen aan dierenpark Wissel. Of de plannen ook gehonoreerd worden, hangt af van het besluit van de commissie. Jolieke en Iris hebben hierbij een adviserende functie. De Rabobank stelt met het Rabobank StimuleringsFonds vanuit de coöperatieve gedachte een deel van haar winst beschikbaar voor initiatieven van de lokale samenleving. De dames vinden het dagje 'achter de schermen' enorm interessant en leerzaam.