Afdrukken

Leukste straat met lekkere taarten

ERMELO - Zaterdag is het Nationale Burendag en wijst burgemeester André Baars een nieuwe 'Leukste straat van Ermelo' aan. Het college brengt een bezoek aan de aangemelde buurtactiviteiten.

Bij het Henriette van Heemstrahuis kan men taarten proeven. ,,Buurtgenoten nemen hun eigen gebakken taarten mee," vertelt medeorganisator Acca de Boer van Uwoon. Wellicht is de straat geïnspireerd door het populaire programma 'Heel Holland Bakt'. ,,Het is leuk om te zien hoe mensen samen tot een programma komen," legt De Boer uit. ,,Sommige straten komen van ver. Straten waar in het verleden een boel gedoe is geweest en waar men nu zo'n Burendag organiseert. Daar word ik blij van!"

Gezamenlijk initiatief

Aan de Klaverlaan worden Oud Hollandse spellen gespeeld, de mannen tegen de vrouwen. Maar er wordt ook gewerkt want de speelgelegenheid krijgt een opknapbeurt. De leukste straat-verkiezing is een spontaan ontstaan initiatief. ,, Verschillende maatschappelijke organisaties zaten om de tafel en dit rolde eruit," lacht De Boer. ,,We hebben dat met inwoners opgepakt en we noemen het 'Ons gezamenlijk initiatief'. De gedachte is dat buurtactiviteiten een positief effect kunnen hebben op de onderlinge samenhang in buurten."

Leukste straat bij Ermelo Draait Door

Vorig jaar won De Acht Schepel. Zij zullen donderdagavond samen met de organisatoren ook aanschuiven tijdens het live programma Ermelo Draait Door bij In de Volksmond. ,,Met tips hoe je de leukste straat wordt," besluit De Boer enthousiast. ,,Een mooi feestje als voorproefje op de Burendag." Overigens doet De Acht Schepel ook dit jaar een gooi naar de wisseltrofee. De bewoners organiseren zaterdag een kleedjesmarkt waarbij kinderen geschminkt kunnen worden, gecombineerd met spelletjes. Aansluitend gaat de buurt aan de BBQ.
Naast de straat die de titel en de wisselbeker ontvangt, krijgt een straat de aanmoedigingsprijs. ,,De beide buurten ontvangen ook een buurtcadeau," verklapt de organisatie. De burgemeester zal de prijs rond 18.00 uur uitreiken in de winnende straat.