Afdrukken

Cheque voor Kika om stil van te worden

ERMELO – Vandaag kregen Joost Groothuis en Frank Smeding, twee sportdocenten van het Christelijk College Groevenbeek een cheque van de leerlingen overhandigd met de laatste sponsorbijdrage. Groothuis en Smeding zullen op 1 november deelnemen aan de marathon van New York, een sportieve prestatie waarbij het sponsorgeld gaat naar Kika. De docenten zijn vanmiddag uitgezwaaid door collega’s en leerlingen.

Het tweetal heeft veel mensen weten te motiveren om kleine en grote acties voor Kika te houden. Zo kregen ze afgelopen week nog € 550,- emballage geld bij Plus Klein, werd er een benefietwedstrijd gespeeld tussen DVS’33 Ermelo en VVOG en werd er gecollecteerd tijdens de braderiën.

Lizzie

In april 2011 kreeg de toen vierjarige Lizzie Groothuis de diagnose kanker. Er volgden dertien maanden ziekenhuis, chemo’s, bestralingen en operaties. Lizzie kreeg de boodschap schoon te zijn, ze overwon de kanker. ,,Lizzie doet het goed en geniet van het kind zijn, vertelt Joost Groothuis blij. ,,Maar dit is iets wat voor 25% van de kinderen die kanker krijgen niet is weggelegd, zij verliezen de strijd!!” Samen met Frank Smeding ontstond uiteindelijk het plan mee te lopen met de marathon van New York en op deze manier KiKa te steunen in hun missie.

Klaar

Na een lange periode van voorbereiding is het duo er klaar voor. Ze hebben inmiddels ruim € 50.000,- opgehaald en de leerlingen verwachten dat daar nog minstens € 5.000,- bij komt. Vandaar dat de mannen vandaag een cheque van maar liefst € 55.000,- overhandigd kregen. En daar waren ze even heel stil van.