Afdrukken

Grondgebonden woningen met ontmoetingsruimte

ERMELO - Vorig jaar september daagde de gemeente Ermelo, via een aanbesteding, bedrijven uit om De locatie van de Leemkuul te herontwikkelen. Inmiddels is de opdracht gegund aan Hegeman Bouwontwikkelingen BV.

Slechts twee partijen hadden interesse in het plangebied en hebben de selectie- en dialoogrondes doorlopen. ,,Uiteindelijk heeft alleen Hegeman zich definitief ingeschreven met een plan," vertelt wethouder Jan van den Bosch. ,,We wisten dat het spannend was of er een plan op tafel kwam dat voldeed aan de criteria." De inschrijving is uiteindelijk door een selectiecommissie beoordeeld. Hierbij is onder andere gekeken naar stedenbouwkundige inpassing, woningbouw en maatschappelijke voorziening, ontmoetingsruimte, duurzaamheid, communicatie en participatie.

Stemmen

Begin deze maand zijn de plannen gepresenteerd aan de bewoners van Ermelo West. Het gaat hier om 18 grondgebonden woningen en een ontmoetingsruimte. Belangstellenden konden tijdens een inloopavond de plannen bekijken, vragen stellen en hun stem uitbrengen. ,,Er zijn slechts 41 stembriefjes ingeleverd waarvan er 26 positief gereageerd hebben." Afgelopen dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders besloten over te gaan tot definitieve gunning. Hiermee krijgt Hegeman Bouwontwikkeling B.V. het exclusieve recht om de plannen voor De Leemkuul verder uit te werken. Ook de participatie van omwonenden en toekomstige bewoners krijgt een vervolg. Zij mogen straks meedenken en meewerken aan de verder invulling en uitwerking van de plannen.

Parasol

Veel opmerkingen van de buurt, van zowel ja als nee stemmers betreffen de grootte van de ontmoetingsruimte. ,,Deze vindt men over het algemeen te klein. Maar dat komt mijns inziens ook door de manier waarop het keukenblok was ingetekend," vertelt Van den Bosch. Ook speelt het feit dat de buurt nog niet geaccepteerd heeft dat de Leemkuul in de huidige vorm verdwijnt. De Parasol geeft de voorkeur aan een eigen afsluitbare voorziening met eigen meubilair. ,,Maar dat hebben ze nu in principe ook niet," aldus de wethouder. Ook verdwijnen een aantal parkeerplaatsen. Dit is een aandachtspunt voor de verdere uitwerking van het project.