Afdrukken

Leerlingen zamelen dierenvoer in

ERMELO/ HARDERWIJK - Dierenopvangcentrum de Ark plaatste onlangs een oproepje op Facebook met de vraag om blikvoer voor kittens. Openbare Basisschool De Arendshorst bedacht zich geen moment en een aantal enthousiastelingen kwam in actie.

Kinderen, ondersteund door een aantal ouders zijn de supermarkten ingegaan met de vraag of deze ondernemers mee willen helpen om een grote partij diervoer bij elkaar te krijgen. Zo ging de actie van start. En de reacties waren veelbelovend. Iedereen wilde helpen. 'Wat leuk om eens iets voor zo dichtbij te kunnen betekenen!' reageerde een aantal. Bij de deelnemende supermarkten, Plus Klein, Albert Heijn Ermelo, COOP en Boni, die de actie met een royale donatie ondersteunden, mochten de kinderen flyers uitdelen om zo extra aandacht te krijgen voor hun plan.

Verrassing

Vrijdagmiddag mochten de kinderen van De Arendshorst al dat eten aanbieden bij Dierenopvangcentrum de Ark. Ze wisten daar wel van een verrassing af, maar wat dat dan was, was niet bekend. De beheerder en de medewerkers waren blij verrast toen er na het aanbieden van het gebak voor al het personeel vier autokleppen omhoog gingen... vier afgeladen auto's vol met blikvoer en brokjes voor kittens en volwassen katten maar natuurlijk was er ook aan de honden gedacht. Hier kunnen ze echt een lange tijd mee vooruit. Het asiel wordt gerund door een team van zes vaste krachten welke worden bijgestaan door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen bij het verzorgen van de dieren, het uitlaten van honden, schoonmaken van verblijven en het te woord staan van klanten.

Actie

De school is trots op de inzet van de leerlingen en ouders, die dit de afgelopen week mét het prachtige weer, toch mogelijk hebben gemaakt, dat is zeker. ,,Deze actie gaan we volgend jaar zeker herhalen," aldus de initiafnemers, ouders, en school.