Afdrukken

'Veiligheid staat voorop' 

ERMELO - De parasprongen en het publieksevent die gepland stonden voor woensdag op het Houtdorperveld in Ermelo zijn geannuleerd vanwege de slechte weersvooruitzichten. Zo’n achthonderd parachutisten zouden morgen op de hei tussen Uddel en Ermelo landen als voorbereiding op de herdenking van Market Garden.

,,We hebben deze beslissing moeten nemen vanwege de veiligheid, die staat voorop," vertelt Alex Fransen, communicatieadviseur van de 11 Luchtmobiele Brigade. De dropping boven Ermelo is onderdeel van de Falcon Leap, een jaarlijks terugkerende (inter)nationale parachutisten oefening. Parachutisten uit verschillende landen doen hieraan mee.

De brigade viert dit jaar haar 25 jarig jubileum. ,,We wilden dit niet zomaar voorbij laten gaan en hadden daarom ook op de grond een demonstratieterrein ingepland. Maar de para's zijn de publiekstrekkers en als die niet komen, heeft de rest ook geen zin," aldus Fransen. De activiteiten die gepland staan voor zaterdag op de Ginkelse Heide in Ede zullen, zoals het er nu naar uitziet wel doorgaan.