Afdrukken

Weersvoorspellingen goed genoeg

ERMELO - Vrijdag zullen er alsnog parachutisten worden gedropt boven het Houtdorperveld in Ermelo. De weersvoorspellingen voor morgen zijn goed genoeg. ,,Vandaag hebben de parachutisten gesprongen boven de Ginkelse Heide en de wind was vandaag soms nog hevig. Maar de mensen zijn goed getraind,” aldus Alex Fransen, communicatieadviseur van de 11 Luchtmobiele Brigade.

Woensdag moest de dropping boven het Houtdorperveld om veiligheidsredenen worden afgelast. Sindsdien houdt Fransen de voorspellingen van het weer continue in de gaten. ,,Morgen kan er dus gesprongen worden en de eerste parachutisten worden rond 11.40 gedropt.” Achthonderd parachutisten uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en zelfs Amerika zijn naar Nederland gekomen om mee te doen aan de Falcon Leap, de herdenking van operatie Market Garden. Op het programma stonden voor vier dagen parachutesprongen gepland in Ermelo en in Ede.

Succesvolle dropping

Vanmorgen vond een succesvolle dropping plaats op de Ginkelse Heide. De rode baretten uit zeven verschillende landen liepen na hun sprong de historische route die luitenant-kolonel John Frost en zijn mannen aflegden in september 1944. Het eindpunt, de beroemde laatste brug over de Rijn waar de Slag om Arnhem plaatsvond. Morgen zullen dezelfde parachutisten dus landen op het Houtdorperveld. Publiek is welkom om hierbij te komen kijken.