Afdrukken

Gewijzigd masterplan naar de raad

ERMELO - Er ligt een gewijzigd masterplan voor de locatie Dillenburg, Rehoboth en Oranjepark in Ermelo. Zo zijn er wijzigingen aangebracht in bouwhoogte op de hoek van de Julianalaan en de Dennenlaan. Ook zullen er meer grondgebonden woningen gebouwd worden en komen er meer woningen in het middeldure segment. Dit sluit beter aan bij het totale woningbouwprogramma van de gemeente Ermelo.

Er komt een zorgcomplex op de plek van het voormalige Rehoboth-gebouw. Dit behelst vierenzeventig 24-uurs zorgwoningen. ,,Een forse uitbreiding want er stonden er zestig ingetekend,” meldt wethouder Jan van den Bosch. Om dit zorggebouw heen ontstaat vervolgens een woongebied voor verschillende doelgroepen met woningen in elke prijsklasse. ,,Ook middeldure huur,” aldus de wethouder. ,,Daar is veel behoefte aan.” Het college is tevreden met de aanpassingen van de Zorggroep Noordwest Veluwe. Dit masterplan zal vervolgens worden voorgelegd aan de raad. Na vaststelling zal dan de bestemmingsplanprocedure worden opgestart.

Waardevolle bomen gespaard

De Zorggroep Noordwest Veluwe kan al wel beginnen met de bouw van het zorggebouw. Dit past namelijk binnen het huidige bestemmingsplan. Het zorggebouw krijgt een tuin op een parkeerdek dat aansluit op het park. Ook komt er een buurtkamer, een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De nieuwe wijk krijgt veel appartementen. In het dure segment zijn daarnaast een aantal vrijstaande woningen vervangen door goedkopere twee-onder-een-kappers. In totaal gaat het nu over 170 woningen, een gezondheidscentrum, de buurtkamer en een park. ,,Men is er goed in geslaagd om de nieuwe gebouwen in te passen zodat de bestaande waardevolle bomen kunnen worden gespaard,” aldus Van den Bosch. Het huidige gebouw De Dillenburg wordt gesloopt zodra het nieuwe borggebouw gerealiseerd is.