Afdrukken

Verkiezing 'Meest 'Toegankelijke Gemeente van Nederland'

ERMELO - Hoe toegankelijk is de gemeente Ermelo voor haar inwoners? Deze vraag staat centraal tijdens de werkconferentie, die de initiatiefnemers van de verkiezing 'Meest Toegankelijke Gemeente 2018' op dinsdag 30 januari organiseren. Iedereen die in de Ermelo woont of werkt en betrokken is bij dit onderwerp, is uitgenodigd om zijn ervaring te delen.

Ermelo is een van de vijf gemeenten in Nederland die kans maakt op de titel van de 'Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland'. Onderdeel van de verkiezing is een onderzoek naar de ervaringen van mensen in hoeverre zij volwaardig kunnen meedoen in hun gemeente. Denk aan: ervaringsdeskundigen, raadsleden, winkeliers, leraren etc.

Deelnemen

Vragen die tijdens de werkconferentie aan de orde komen: kan iedereen naar de school van zijn voorkeur, kunnen mensen deelnemen aan de sport die zij graag zouden willen uitoefenen etc. Mensen die hierover mee willen praten, kunnen zich aanmelden voor de werkconferentie die plaatsvindt op dinsdag 30 januari van 13.00 tot 18.00 uur in Zalenaccommodatie De Dialoog, Raadhuisplein 4 in Ermelo. De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente is een initiatief van de campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd, een social enterprise die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Beide partijen willen met deze verkiezing gemeenten op een positieve manier aanspreken op het belang van een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking.
De winnaar van de verkiezing wordt zaterdag 3 maart bekendgemaakt door minister Hugo de Jonge (VWS).