Afdrukken

Inspiratiesessie bij FC Horst

ERMELO - Op 25 mei treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Dit heeft grote impact op iedere organisatie. Zo moet bij een controle door de toezichthouder getoond kunnen worden dat organisaties en bedrijven voldoen aan alle verplichtingen uit de privacywetgeving.

Wat dat precies betekent is voor veel organisaties nog onduidelijk. Daarom organiseert FC Horst op 24 april samen met Marxman Advocaten een inspirerende sessie over deze AVG. Zo zijn er nieuwe regels voor het opslaan en verwerken van data en met wie die informatie gedeeld mag worden. ,,Op zich is dat goed," zegt Sanne Koster, advocaat bij Marxman. ,,We maken het allemaal wel eens mee dat je door een bedrijf wordt benaderd en denkt 'hoe komen zijn aan mijn informatie'." 

Goede voorbereiding

De nieuwe wet geldt voor alle bedrijven, overheden, organisaties en verenigingen. Dus van internationale bedrijven tot de wijkvereniging. Volgens Koster vergt het vooral een goede voorbereiding. ,Denk logisch na: welke persoonsgegevens heb ik, wie kan er bij persoonsgegevens en is dat nodig voor de functie die iemand heeft." Het werken met persoonsgegevens moet zorgvuldiger. Daarnaast geeft Koster aan dat het ook niet zo is dat alles binnen een organisatie anders moet nu de AVG er aankomt. ,,Soms krijg ik het gevoel dat wij weer met een millenniumwissel te maken krijgen. Er zijn genoeg partijen die alleen maar angst zaaien en over de boetes praten, maar vergeten te zeggen dat de wereld niet vergaat op 26 mei."

Practische tips

Er zijn meer situaties waarbij deze AVG een rol gaat spelen, in het verenigingsleven, maar ook op de werkvloer. Tijdens de  informatiesessie geeft Sanne Koster naast een (juridische) uitleg over de AVG ook praktische tips zodat de deelnemers hun organisatie aan deze nieuwe wetgeving kunnen laten voldoen. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor (aankomende) sponsors van FC Horst. 
Sanne Koster praat iedereen bij over de wetswijzigingen en legt uit wat de juridische gevolgen ervan zijn voor een organisatie. Ook geeft ze handvatten waar organisaties op moeten letten. Marxman Advocaten heeft ook een online Privacyscan ontwikkeld die daarbij zou kunnen helpen. Deze privacyscan is te vinden op www.avgscan.nl

Gratis

Ook goed voorbereid zijn? Kom dan naar de gratis inspiratie sessie op dinsdag 24 april, 19:30 FC Horst. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.