Afdrukken

Hoekpand mag beeldbepalend zijn

ERMELO - De eigenaar van het winkelpand aan Stationsstraat 39 krijgt de steun van het college van burgemeester en wethouders bij zijn nieuwbouwplannen. De voorstellen zullen opnieuw aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Dit om het bestemmingsplan voor deze locatie vast te stellen.

Het gaat hier om het hoekpand waar nu Van den Berg parket in gevestigd is. Begin 2017 heeft de gemeente een verzoek ontvangen voor de herontwikkeling van deze locatie. Naast de bouw van een nieuw winkelpand gaat het ook om de toevoeging van vier appartementen. Het verzoek past binnen het door de gemeenteraad vastgestelde Masterplan Ermelo-Centrum en het Beeldkwaliteitsplan Stationsstraat. In beide plannen is dit perceel aangewezen als beeldbepalend hoekpunt, waar een hoogteaccent gecreëerd kan worden.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 14 september 2017 voor iedereen ter inzage gelegen voor een periode van 6 weken. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn vier zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is vervolgens, vergezeld van een zienswijzennota, ongewijzigd aangeboden aan de gemeenteraad. Tijdens de commissievergadering heeft wethouder Jan van den Bosch, naar aanleiding van de inspraak van één van de zienswijzenindieners, aangegeven het plan terug te nemen en in nader overleg te treden met de initiatiefnemer. Met hem is afgesproken dat hij met alle zienswijzenindieners in gesprek zou gaan om hun bezwaren aan te horen. Die gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden, maar niet geleid tot het intrekken van een zienswijze. De gemeenteraad zal nu een definitief besluit moeten nemen over dit voorstel.        

Het bestemmingsplan Stationsstraat 39 maakt de herontwikkeling van het winkelpand mogelijk. De herontwikkeling bestaat uit het slopen van de bestaande bebouwing en het realiseren van een nieuw gebouw met magazijn in de kelderruimte voor de winkel op de begane grond en maximaal vier appartementen op de verdiepingen. Het nieuw te realiseren gebouw bestaat uit twee bouwlagen en een kap.