Afdrukken

Ermelo kiest Mooiste Winkel en beste Ondernemer

 ERMELO – Wim Meijers van Intersport Ermelo werd gisteravond, tijdens ErmeloDraaitDoor, verkozen tot de nieuwe Ondernemer van het jaar. Gastrovino De Bourgondiër werd gekozen tot de mooiste winkel van Ermelo. Beide ondernemers ontvingen uit handen van wethouders Leo van der Velden en Laurens Klappe de enorme bekers.

De Ermelose winkelverkiezing, een samenwerking tussen CentrumManagement, De Volksmond en Ermelo van NU, werd voor de vierde keer gehouden op het terras van De Volksmond. De Beste ondernemer uit 2014, Nero de Boer reed de juryleden in zijn prachtig gerestaureerde Dodge naar de prijsuitreiking. Daar aangekomen werden tevens de genomineerde kandidaten naar voren gehaald: Steps, BurgBieren en De Bourgondiër. Wethouder Laurens Klappe feliciteerde de genomineerden Burg Bieren, Steps en De Bourgondiër met hun nominatie. Daarbij las hij de juryrapporten voor. Klappe: ,,Een geweldige prestatie om uit al onze Ermelose winkels tot de drie mooiste winkels te worden gekozen. Uiteindelijk maakte Klappe bekend dat Erik en Ramona Wegerif van Gastrovino De Bourgondiër de Mooiste Winkel had.

Bubbels

Leo van der Velden maakte de Ondernemer van het jaar bekend. De juryrapporten over Manfred Rozeboom (Torino IJssalon), Wim Meijers (InterSport) en Etelka Oortwijn (Leene schoenen&tassen) waren alleen maar positief. ,,Ik ben zelf ook ondernemer en weet dat het belangrijk is om je te onderscheiden. Alle drie de genomineerden zijn toppers, maar toch stak er één met kop en schouders boven uit,’’ aldus Van der Velden. ,,Een winkel, waar ik ook nog wel eens kom.’’ Dit gaf toch wel enige hilariteit in het publiek, gezien het postuur van de nieuwe wethouder. Wim Meijers van InterSport kreeg vervolgens de wisselbeker overhandigd. Uiteraard zorgden Ruurd en Sandra Post van De Volksmond voor de nodige bubbels zodat er met elkaar kon worden getoost op de winnaars en mocht iedereen met de Ermelose mascotte Pauwer op de foto.

Netwerk

De Winkelverkiezing is er om ieder jaar de lokale ondernemers in het zonnetje te zetten. Om het centrum te promoten en te laten zien dat er veel goeie ondernemers in Ermelo een winkel hebben. Het zijn dan ook de klanten die hun favoriete winkeliers voordragen en vervolgens hun stem uitbrengen. Erik Wegerif gaf aan dat hij tijdens de stemweken uiteraard een beroep had gedaan op zijn vaste klanten. ,,Via social media uiteraard, maar ook onze medewerkers hebben heel goed hun best gedaan om stemmen te werven.’’ Wim Meijers heeft een heel groot (sport)netwerk waar hij gebruik van maakte. ,,Ik werk veel samen met verschillende sportclubs in Ermelo. Uiteraard heb ik ze gemaild met de vraag om op ons te stemmen. Ook wij hebben onze vaste klanten aangeschreven.” Dat er zoveel mensen op hen gestemd hebben, zien zij als een mooie waardering. De jury bestond uit de winnaars van vorig jaar: Raymond van Schaik en Heidy Uit de Bosch, de beide wethouders en Bert Onderweegs van Calumma. Van Schaik en Uit de Bosch vonden het natuurlijk jammer om hun geweldige beker weer te moeten inleveren. ,,Maar, het is toch ook weer mooi dat er weer nieuwe winnaars zijn. Dat is toch de verdienste van de Ermelose ondernemers,'' reageerde Van Schaik. Van de organisatie kregen ze een glazen gegrafeerde plaquette zodat zij toch een aandenken hebben aanhun prestatie van vorig jaar en dit toch een plekje kan krijgen in hun winkels.