Afdrukken

Gevarieerd programma voor een groot publiek

 ERMELO – Gisteravond vond de zesde ErmeloDraaitDoor plaats op het terras van De Volksmond. Zo’n honderdvijftig bezoekers luisterden en keken naar het verrassend en gevarieerde programma. Muziek, interviews en leuke acties bleken genoeg om de bezoekers tot het laatste moment te boeien.

Natalie Overkamp, Ruurd Post en Gert Hofsink hadden voor een afwisselend programma gezorgd. Er werden optredens verzorgd door zangeres Walinda de Jong, zanger Jos Jongeling en het jonge Harderwijker bandje Jazzholes. Als grote verrassing kwam Lisanne Spaander vertellen over haar ziekte, haar aankomende theaterprogramma en natuurlijk zong ze een aantal nummers, waaronder het bekende ‘Vechtersbaas’. Een groepje ‘achtste-klassers’ van de Ireneschool moesten tijdens hun verjaardagspartijtje een liedje zingen op een podium. Laat nu net dat podium op het terras staan. Enthousiast zongen de meiden ‘Lang-zal-ze-leven’ voordat ze Lisanne Spaander in het oog kregen. Vanaf dat moment ging het niet meer over de opdrachten, maar was Spaander veel interessanter. De zangeres, die zelf ooit ook op de Ireneschool had gezeten, beantwoordde vragen van de meiden en ging ook het moeilijke over haar ziekteperiode niet uit de weg. Na twee nummers, deelde ze handtekeningen uit en werd er uiteraard een groepsfoto gemaakt. De meiden konden eindelijk verder en Lisanne pakte het programma weer op. Ze is met een crowdfundingsactie bezig om haar nieuwe EP te maken. De Ermelose ondernemers en ander publiek zorgden er spontaan voor dat ze aan het eind van de avond bijna 800 euro mee naar huis kon nemen.

Loopevenmenten

Ermelo heeft sinds dit jaar vijf grote loopevenementen: Veldwijkloop, ’s HeerenLooP, Heideloop, Halve Marathon Ermelo en de Ermeloop. Voorzitter van de HME, Bas-Jan Stoute vertelde over de ontwikkeling van de HME waar dit jaar zelfs zo’n 900 deelnemers aan meeliepen. ,,Het grootste sportevenement in Ermelo,’’ gaf Stoute aan. Tijdens de Sportverkiezing kreeg de HME de prijs voor het Sport-en Beweegprogramma met een maatschappelijk karakter en wethouder Laurens Klappe legde nog eens uit waarom deze stichting die prijs ontving. Als dank heeft de Stichting HME besloten een Cooperbaan te schenken aan de Ermelose bevolking. Stoute: ,,De baan komt op de Groevenbeekse Heide en zal een samenwerking zijn van de HME en de gemeente Ermelo. Het onderhoud zal ook worden gedaan door Materra waardoor meerdere partijen bij dit project zijn betrokken.’’ Klappe zag een samenwerking tussen de evenementen wel zitten. ,,Het zou mooi zijn om bijvoorbeeld samen te werken in een soort van circuit, waarbij deelnemers een extra prijs krijgen als ze bijvoorbeeld aan vier van de vijf lopen hebben deelgenomen.’’ Wethouder Leo van der Velden, die net met museumdirecteur Germa Greving van Het Pakhuis over de wolf in Ermelo had gesproken, reageerde: ,,Ik mis nog een zesde loop: de wolvenloop!. Als die er komt, zeg ik nu toe dat ik die lopen.’’