Afdrukken

Verenigingen in actie om kas te spekken

ERMELO - Maandagavond liep de tribune van DVS’33 Ermelo vol, niet voor het voetbalelftal, maar op uitnodiging van Rabobank Randmeren. Directievoorzitter Paul Verhoef sprak vertegenwoordigers van zo’n 150 verenigingen toe en maakte daarmee de start van de Rabobank Clubkas Campagne.

Verhoef deelde mee dat er € 70.000,- te verdelen is, een mooi bedrag dat met deze campagne teruggegeven wordt aan de samenleving. ,,Samen zorgen we voor een mooiere wereld,” zei hij. De bank steunt hiermee het verenigingsleven in Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk. Rabobank Randmeren is een coöperatie met bijna 20.000 leden. ,,Ieder jaar besteden we een deel van onze winst aan het versterken van de lokale samenleving. Dat noemen wij ons coöperatief dividend,” aldus Verhoef. ,,En dat is belangrijk want als het met je omgeving goed gaat, gaat het met iedereen goed!”

Stemmen

Hoe meer stemmen verenigingen of stichtingen ontvangen, hoe meer geld men verdient. ,,Organisaties kunnen hiervoor campagne voeren. Je kunt je leden vragen, maar verplicht het niet,” meldt Peter Blangé oud topvolleyballer en ambassadeur van Spieren voor Spieren. Hij was naar Ermelo gekomen met een inspirerend verhaal over het belang van (sport) verenigingen. Dit gebeurde met een gezonde dosis humor, maar ook vanuit zijn enorme ervaring. De ruim twee meter lange spreker maakte vooral associaties met de sportwereld. Hij complimenteerde gastheer DVS’33 Ermelo vanwege zijn professionaliteit, maar benadrukte dat niet de prestatie belangrijk was, maar het plezier. Met die boodschap gingen de vertegenwoordigers van de diverse verenigingen weg om campagnes te bedenken. Op 1 oktober ontvangen alle leden van Rabobank Randmeren een e-mail met daarin een stemcode. Alleen klanten van Rabobank Randmeren die lid zijn kunnen stemmen. Wie lid wil worden kan gaan naar https://www.rabobank.nl/lokale-bank/randmeren/lidmaatschap/ om lid te worden. Ermelose verenigingen die deelnemen krijgen op 7 november een cheque uitgereikt.