Afdrukken

De Kwist Ermelo uitgesteld

ERMELO – Gistermiddag heeft de organisatie van De Kwist Ermelo besloten om De Kwist op 20 maart niet door te laten gaan, maar deze uit te stellen naar een later tijdstip. Een en ander afhankelijk van de ontwikkelingen inzake het Coronavirus. 

,,Een erg lastige beslissing,’’ aldus Gert Hofsink ,,Er hebben ruim 1200 mensen naar dit grootse evenement toegeleefd en dan houdt het ineens op. Maar gezien de ontwikkelingen inzake het Coronavirus, konden we ook niet anders.’’ Afgelopen week zou de teamcaptainsavond plaatsvinden waar alle captains geïnformeerd zouden worden over De Kwist Ermelo. ,,Maar, daar waren we snel uit, die bijeenkomst hebben we afgezegd,’’ vult Bert Onderweegs aan. Door de organisatie werd besloten om de teamcaptains te vragen wat zij wilden: doorgaan of uitstellen. Onderweegs: ,,Gistermiddag hebben we de resultaten daarvan bekeken en bleek dat ruim 56 % van de captains die hebben gereageerd, De Kwist wilden uitstellen.’’ Daarop heeft de organisatie dit dan ook besloten. Hofsink: ,,Maar het blijft een lastige overweging. Er is door heel veel mensen zóveel energie ingestopt en ook de teams stonden te trappelen om eindelijk te beginnen,’’ De organisatie heeft door middel van facebookberichten de teams afgelopen weken dan ook wel nog enthousiaster gemaakt. ,,Elke keer als we een bericht hadden gepost waren het voor de teams tips&trics, hints of juist niet,’’ lacht Onderweegs. Het zal lastig worden om bij de volgende keer, weer iedereen zo enthouisast te krijgen. Maar, dat zal vooral ook aan de teamcaptains en teams zelf liggen.

Filmpje

Gert Hofsink: ,,Vooralsnog krijgen we veel steunreacties over het besluit. Iedereen begrijpt dat wij een heel moeilijke keuze hebben moeten maken en respecteert ons besluit.’’ ‘We kijken nu gewoon een beetje langer in spanning uit naar de Kwist’, ‘Super balen maar een verantwoordelijk besluit! Hopelijk snel een nieuwe datum prikken’ en ‘Enorm balen van de energie die jullie er allemaal in hebben gestoken, maar begrijpelijk! succes met het zoeken van een nieuwe datum’ en ‘De juiste beslissing! Dan kunnen ook alle senioren/kwetsbaren die ingeschreven hebben ook gewoon meedoen en hebben we nóg een keer voorpret denken we dan maar’ zijn enkele van de vele reacties. Gisteren heeft de organisatie een filmpje op facebook gezet, geheel in stijl van De Kwist Ermelo, om zo te melden dat De Kwist Ermelo is uitgesteld.