Afdrukken

Aanbieden papier aangepast in verband met coronamaatregelen

ERMELO - Vanaf zaterdag 6 juni staan op de gebruikelijke plekken in Ermelo weer papiercontainers. De Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo start weer met deze manier van oud papier inzamelen. Daarmee verdwijnen ook de tijdelijke papiercontainers aan de Oude Telgterweg.

Het inleveren van oud papier bij de papiercontainers gaat op een iets andere manier dan anders. Ook geldt hier de regel 1,5 meter afstand. Er zijn vrijwilligers aanwezig, maar zij houden alleen toezicht op afstand. Waar nodig stapelen ze tussendoor het oud papier op in de container. De vrijwilligers zijn te herkennen aan hun hesjes. De gemeente verzoekt om betrokkenen te houden aan hun aanwijzingen.

Richtlijnen

Er gelden een aantal regels bij het brengen van je oud papier. Het kan zijn dat men hierdoor wat langer moet wachten dan normaal. Per oud papier container kan men met één auto per keer oud papier inleveren. Oud papier moet door de aanbieder zelf in de container worden gedaan. De container staat aan de achterkant open. Het inzamelschema voor oud papier, de locaties van de papiercontainers, de ophaaldagen en wijkindeling vind je op de afvalwijzer 2020, de afvalapp of www.mijnafvalwijzer.nl.