Afdrukken

Vol van Verzamelen!

ERMELO - Videograaf Jelle Bakker gaat deze zomer op bezoek bij Ermelose verzamelaars. Vandaag vertelt Caroline van Harten over haar verzameling wc rollen.

Het begon in Dubai. ,,Daar is alles eigenlijk alles wel over de top," vertelt ze. ,,Daar zag ik hele mooie, luxieuse wc rollen staan. En toen dacht ik die neem ik mee, dat is wel grappig!" Ze had toen nog niet het idee dat er een aantal jaren later een hele ruimte vol verschillende wc rollen zou staan. ,,Het gaat dus eigenlijk alleen om de wikkel die erom zit," legt ze uit. Eén rol is heel bijzonder, althans er hoort een heel bijzonder verhaal bij. 

Van Harten is naar Enschede gereden om de rol, die meer dan honderd jaar oud is, op te halen. De dame die haar had benaderd vertelde dat haar vader recent op 89-jarige leeftijd was overleden en hij had een artikel over de wc rol-verzameling had bewaard. ,,Het was het artikel uit de zaterdagbijlage van De Stentor van 1 juni 2013,’’ vertelt de Ermelose. ,,De man uit Enschede bleek nog een rol toiletpapier van voor de oorlog bewaard te hebben."