Afdrukken

Veel last door droogte bij naaldbomen

ERMELO - Vanaf donderdag 25 juni worden in bosgebied Ruigeveld enkele bosvakjes met douglassparren gekapt. Ook op enkele plekken langs de Staringlaan en in het bosgebied Haspelberg worden bomen gekapt. De te kappen bomen zijn met verfstippen gemerkt.

Door de langdurige aanhoudende droge periodes krijgen de bomen veel te weinig water. De bomen zijn volledig afhankelijk van het regenwater, maar dat water zakt niet door naar de boomwortels. Met name naaldbomen zijn door de droogte aan het verdorren en gaan zo goed als zeker dood. Zelfs als er nu genoeg water valt. Van tevoren wordt de omgeving van de te kappen bomen goed nagekeken op vogelnesten, mierenhopen en holen. Als deze worden gevonden dan worden daar geen bomen gekapt; er wordt dan een andere oplossing bedacht.

Veiligheid

De bomen worden met de hand gezaagd met een motorkettingzaag. In de directe omgeving is de machine tijdens gebruik te horen. Wij proberen de overlast voor u als bezoeker van het bos tot een minimum te beperken. Voor de veiligheid wordt verzocht om de plekken waar wordt gewerkt tijdelijk even te mijden. Voor vragen over deze bomenkap kan men contact opnemen met de bosbeheerder Henk Jan Zwart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0341-56 73 21.