Afdrukken

Drie ondernemers openen gezamenlijk een winkel

ERMELO/ HARDERWIJK – Nero de Boer breidt uit naar Harderwijk. Geen zelfstandige zaak, maar een gezamenlijk initiatief met Susan Vaessen van Tutze en Gert-Jan te Kulve van De Garage. Samen openen ze vrijdag het pand aan de Donkerstraat 46.

Met dit concept, een trendy jeanszaak met woonaccessoires en een barbershop, willen ze zich onderscheiden. ,,Je hebt elkaar nodig en je kunt elkaar alleen maar versterken,” zegt Te Kulve terwijl hij de ontwikkelingen van de verbouwing in zich opneemt. Het monumentale pand is geheel gestript en de oude, gemetselde muur is grotendeels weer zichtbaar. Net als een kluis overigens, waarvan niemand weet waarom deze er ooit geplaatst is.

Stoer

,,Spannend,” zegt Susan Vaessen. Haar onderneming Tutze Store is op dit moment vooral een webwinkel. ,,Maar mensen willen producten ook graag echt zien en voelen. Een echte winkel in Harderwijk is voor haar dan ook een logische stap. De woonaccessoires zijn grotendeels afkomstig uit Scandinavië. ,,Stoer en puur. Dat past ook goed bij de kleding van De Garage.”

Naam

Volgens de drie ondernemers is het een illusie te denken dat je het alleen kunt. ,,Mensen willen beleving. Dat kunnen we in deze combinatie bieden,” zegt Te Kulve. Wie alles weet van beleving is Nero de Boer. Twee jaar geleden opende hij zijn Nero’s Barbershop en maakte hij zijn zaak tot een merk. Ook maakte hij naam door activiteiten als de Mensnight en de Mini-kofferbakverkoop. ,,We gaan ook gewoon in Ermelo op deze voet verder. Alleen we hebben ook veel klanten uit Harderwijk en in mijn zaak in De Enk moet ik vaak nee verkopen omdat we vol zitten. Uitbreiden naar Harderwijk is dus een logische stap.” De Boer zal zelf in de Ermelose Barbershop blijven, maar hij heeft twee mannen opgeleid en klaargestoomd om dit concept in de zaak in de Donkerstraat neer te zetten.

Tijdsgeest

Tutze, die al eens gevestigd was in de Hondegatstraat in Harderwijk en De Garage werken ook al samen in een Nijkerkse vestiging. Maar het concept zoals het vrijdag in Harderwijk staat, is uniek. Drie ondernemers onder een dak. ,,Wij hebben negen vestigingen van De Garage,” zegt Te Kulve. ,,Het past bij de tijdsgeest. Als dit aanslaat, kunnen we denken aan uitbreiding op andere locaties.” De klant staat centraal in deze bijzondere zaak. ,,Winkelen is geen dozen schuiven,” zegt een gedreven Te Kulve. ,,De service is hoog en de klant staat centraal.”