Bedrijven en organisaties matchen

ERMELO - Op initiatief van Welzijn Ermelo wordt op donderdag 30 januari voor de vierde keer Ermelo’s Beursvloer georganiseerd. Een sprankelend en spraakmakend evenement waarbij handel centraal staat, met als doel elkaar te inspireren, van elkaar te leren en met gesloten beurs iets voor elkaar en de Ermelose samenleving te betekenen. Beursvloer Ermelo vindt plaats in het Chr. College Groevenbeek. 

Lees meer...

Vier keer is scheepsrecht!

 

ERMELO – Vandaag werd er op de Horecava gekookt om de Gouden Koksmuts 2020. Acht chefs, waarvan zes met een Michelinster, streden om de eerste plaats van het NK Koken. De chef-koks, waaronder Dennis van den Beld van Het Roode Koper, streden met twee collega’s uit hun keukenbrigade om de felbegeerde prijs. 

Lees meer...

Restaurant gaat voor nog meer kwaliteit

ERMELO – Vandaag presenteerde Michelin in het De La Martheater in Amsterdam haar sterren voor 2020. Al weken is de restaurantbranche er al mee bezig en er wordt volop gespeculeerd wie in aanmerking komt voor een ster, de tweede ster of wellicht de derde. Ook bij Hotel Restaurant Het Roode Koper stonden de zenuwen strak, maar de ster bleef behouden. 

Lees meer...

'Zorg dat Ermelo in de top 5 van MKB-vriendelijkste gemeenten komt'

ERMELO - Het MKB en familiebedrijven zijn heel belangrijk voor deze regio. Dat onderstreepte Jan Markink, gedeputeerde in de provincie Gelderland (VVD) tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW VeluweVallei, Bedrijvenkring Ermelo en Bedrijvenkring Harderwijk samenwerkend in Ecomic Board Noord-Veluwe. Markink; ,,Kenmerkende karaktereigenschappen van deze ondernemers zijn arbeidsmoraal, betrouwbaarheid, solide familie bedrijven en samenwerken.”

Lees meer...

Klanten kiezen voor drie goede doelen

ERMELO – Vanmiddag werden bij De Zaak van Ermelo cheques uitgereikt aan drie goede doelen. De goede doelen zijn gekozen vanuit de Wensboom die vanaf november 2019 in de kringloopwinkel aan de Herderlaan stond en waar klanten goede doelen in konden hangen.

Lees meer...

‘De mensen komen met een probleem en die wil ik oplossen’ 

ERMELO - Schoenmakerij Wisse Bijman bestaat vijf jaar. En die tijd is snel gegaan. In 2014 besloot Schoenmaker Klaas Joling zijn zaak over te doen aan zijn ‘knecht’. Bijman (27) werkte al zes jaar voor Joling en begin helemaal opnieuw te beginnen in een ander pand. Dat werd Stationsstraat 37 en op 2 januari 2015 ging Schoenmakerij Wisse Bijman open.

Lees meer...

Medewerkers verkeren in grote onzekerheid

ERMELO/ REGIO – Terwijl iedereen vandaag druk is met elkaar het beste te wensen voor 2020 klinkt het nieuws dat het grootste deel van de kledingwinkels van Steps en alle winkels van Promiss gaan sluiten in de berichtgeving. Ook bij de medewerkers van het Ermelose filiaal van Steps sloeg dit nieuws in als een bom.

Lees meer...

Alle expertise onder één dak

ERMELO - Smit Accountants & Belastingadviseurs en Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs gaan samen verder. Na een succesvol jaar, waarin beide kantoren als zelfstandige bedrijven al wel op hetzelfde adres waren gevestigd, is er nu besloten samen te gaan onder de naam Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs, of kortweg ODG.

Lees meer...

Nieuwe Winkelstraat met nieuwe Winkelverkiezing

ERMELO - ‘Winkelhier, bij de lokale winkelier’, met die slogan kreeg België er een nieuw werkwoord bij ‘winkelhieren’. Vijf gerenommeerde ondernemers plakten op dezelfde dag het bord 'Wij Sluiten' op de deur omdat ze het belang van lokaal kopen onder de aandacht wilden brengen. Dat lukte, met 'winkelhieren' kopen mensen bewust bij de lokale ondernemers. Daar wordt iedereen beter van.

Lees meer...