'Financieel is het een drama, maar de energie is niet weg'

ERMELO - De horeca moest vorige week weer de deuren sluiten vanwege de coronamaatregelen. Restaurants en café’s worden daardoor hard geraakt. Ook voor de ondernemers van Vanneau Café komt deze klap hard aan. De uitbaters van het Ermelose station blijven positief, maar wat hen is overkomen, is te bizar voor woorden. Dat had niemand kunnen bedenken toen ze begin dit jaar de zaak overnamen.

Lees meer...

Corona inspireert ondernemers tot creativiteit

ERMELO – Hoe enthousiast kun je zijn over een miniatuur stationnetje? Martin Domburg van Domburg Train Support is wel heel erg enthousiast. Het kleine Ermelose stationnetje staat namelijk in de etalage van zijn modelspoorwinkel aan de Fokko Kortlanglaan.

Lees meer...

Horecaondernemer heeft alles gedaan om coronacrisis te overleven

ERMELO - Met een brok in zijn keel en tranen in zijn ogen heeft John Schneider, eigenaar van het Sportcafé, vanavond om 18.00 uur zijn zaak gesloten. Met iedere maatregel wist deze Ermelose ondernemer mee te bewegen, maar het recente besluit van het kabinet om sportkantines te sluiten heeft hem genekt.

Lees meer...

'Voor ons staat de klant voorop, niet de cijfertjes'

ERMELO - Tomassen & Kievits wordt TK-Adviseurs met aan het roer Patrick Kappenberg en Robert Flokstra. Deze accountants namen in 2018 het bedrijf van Jeroen Kievits en Gijsbert Tomassen al over, maar nu is het tijd voor een nieuwe naam en zeer binnenkort een nieuwe website.

Lees meer...

Eerste en enige recreatiebedrijf met koninklijke plaquette

ERMELO – Recreatiepark De Paalberg is het eerste recreatiebedrijf in Nederland met het koninklijk predicaat. Koning Willem Alexander heeft dit onlangs toegekend aan het vakantiepark omdat het honderd jaar bestaat en een vooraanstaande positie heeft in de regio. Een park met Gert en Coen (vader en zoon) van den Broek aan het roer.

Lees meer...

Verzamelwinkel bloeit op tijdens coronacrisis

ERMELO - De postzegelwinkel van Cor Laanstra leek even vergane glorie, maar sinds ouderen vanwege corona veel binnen zitten, floreert de verzamelmarkt. Laanstra verhuist, mede daarom, zijn zaak volgende maand naar de Dokter Holtropstraat 102 in Ermelo. De Ermeloër (64), die even dacht aan stoppen, ziet een toekomst voor zijn handel, zeker zo lang er geen verzamelbeurzen zijn.

Lees meer...

'Nieuwe' outfit is geld waard

ERMELO - Weerman Jaap de Vries uit Ermelo voorspelt een Indian Summer, nog voldoende tijd om zomerjurkjes en korte broeken uit de kast te halen. En dat terwijl de zomercollectie nu in de aanbieding is. De Zaak van Ermelo gaat weer ruimte maken voor de wintercollectie en houdt een ludieke euro-actie.

Lees meer...

Pranger zorgt ook voor nazorg na afvaltraject

ERMELO - Op 14 september start Get Healthy weer met een Lifestyle Change. Voorheen was dat alleen in Ermelo, maar voor de zomer lanceerde ondernemer Olav Pranger deze formule ook voor de Het healthy vestiging in Harderwijk. En met succes! Afgelopen maanden draaide de Ermelose ondernemer de meest succesvolle Lifestyle Change tot nu toe, althans waar het om aantallen gaat. Pranger had bij Hoeve Kindergoed een ruime locatie geregeld voor een spectaculaire Kick-off zodat iedereen de ruimte had.

Lees meer...