Export eendenvlees volledig op slot door coronacrisis

ERMELO - Eendenslachterij Tomassen Duck-To werkt toe naar een tijdelijke productiestop. Afgelopen week zijn de laatste kuikens uitgekomen, die worden nog bij de eendenhouderijen opgezet. Dat betekent dat er nog zes weken geslacht gaat worden. Dit heeft het Ermelose bedrijf per brief aan de eendenhouders laten weten.

Lees meer...

Mediterrane uitstraling met warme en sfeervolle sfeer

ERMELO - Jaap de Vries Produkties heeft in de afgelopen weken een heuse showtuin ingericht aan de Telgterweg 253. In deze tuin laat het bedrijf zien welke mooie producten zij maken vanuit een Mediterrane uitstraling. De tuininrichting in deze uitstraling helpt om het vakantiegevoel te krijgen of vast te houden.

Lees meer...

Nieuwe eigenaren, nieuw concept, zelfde station

ERMELO – Het begon met koffie: geen gewone, maar échte koffie. Vervolgens werd er een eigen melange ontwikkeld. Daarna gingen vier ondernemers op zoek naar een eigen locatie om koffie te schenken. Zo kwamen ze uit bij Ermelo Centraal en ontstond het nieuwe concept Vanneau Café in het Ermelose treinstation.

Lees meer...

Ermelose ondernemer maakt snelle switch met grote mogelijkheden 

ERMELO - Het ene evenement na het andere wordt afgelast in verband met het coronavirus. Ook zakelijke congressen zijn geannuleerd. Daniël Hootsmans, eigenaar van HD-rent ziet hierdoor in enkele dagen zijn goed gevulde agenda geheel leeg worden. Toch kijkt hij vooral ook nieuwe kansen: hij wil congressen, seminars en workshops gaan streamen.

Lees meer...

Ondernemer starten actie met tegoedbonnen

ERMELO - Overal in het land ontstaan bijzondere initiatieven van en voor mkb-ondernemers om te helpen gedurende de coronacrisis. Zo ook in Ermelo waar de twee jonge ondernemers Tsjibbe Wiersma en Patrick Adam het initiatief hebben genomen om een tegoedbon-platform op te richten voor winkeliers en horeca die de deuren hebben moeten sluiten. Zo hopen zij samen met de lokale bevolking de Ermelose middenstand een hart onder de riem te steken.

Lees meer...

Signmaker voorziet winkels van 'afstandsstickers' 

ERMELO/ REGIO - Premier Mark Rutte liet deze week meermalen weten dat mensen naar buiten kunnen, boodschappen doen of de hond uitlaten. Belangrijk is daarbij waar mogelijk 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar te houden. In winkels (supermarkten) gaf dat veel onduidelijkheid. Mensen hielden zich er niet aan. Werkgevers maakten zich zorgen. Signmaker Jan Carel Schepenaar (A1-Signs) bedacht daarom, al brainstormend dat het plaatsen van stickers op afstanden en het monteren van plexiglas bij de kassa zou helpen bij het verkleinen van de kans op verspreiding van het coronavirus. Maandag maakte hij een pilot bij Hema in Ermelo. Ondernemer Willemien Blankenaauw is er enorm blij mee.

Lees meer...

'Zo kan iedereen doen waar hij goed in is' 

ERMELO - Om verdere uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet besloten alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland te sluiten. 'Eten bezorgen is wel toegestaan, mits hier voorzichtig mee wordt omgegaan', zo meldt het Ministerie van Volksgezondheid. Horecaondernemer Ruurd Post van brasserie De Volksmond heeft hierop ingespeeld en biedt een selecte kaart aan voor lunch en maaltijd.

Lees meer...