De Boer verlaat De Enk

ERMELO - Het mysterie rond de verhuisdozen in de Stationsstraat is opgelost. De dozen waren afkomstig van Nero Barbershop. Nero de Boer neemt na 6,5 jaar afscheid van zijn pandje in De Enk. ,,Soms gaan dingen zoals ze gaan,” reageert de barber enthousiast. De Ermelose ondernemer dacht al langer na over een andere locatie en op de nieuwe locatie heeft hij twee maal zoveel ruimte als nu.

Lees meer...

'Buitenspelen helpt bijziendheid te voorkomen'

ERMELO - Vandaag opent Arie Tempel de deuren van de nieuwe winkel Tempel Optometrie &Audiologie aan de Stationsstraat 141-26. Het pand tegenover de Immanuëlkerk heeft een complete make-over gekregen, klaar voor de volgende fase van het Ermelose familiebedrijf.

Lees meer...

Woonwinkel met groot assortiment voor kleine prijzen

ERMELO – Het is eigenlijk wel bijzonder dat er in Ermelo niet een echte woonwinkel is. Dat vinden niet alleen veel Ermeloërs, maar ook vakantiegangers missen zo’n zaak. Ivo Janssens, eigenaar van Fira Wonen, vond dat ook bijzonder en hij besloot dit op te pakken. Het resultaat is dat er eind juni in de Stationsstraat een vestiging van de Harderwijkse woonwinkel wordt geopend.

Lees meer...

Opa opende boekwinkel vier dagen na bevrijding

ERMELO - Echt rouwig zijn ze er niet om; de Boekverkooperszussen Elise & Marieke, die de plannen voor het 75-jarig jubileumfeest van hun boekhandel vanwege Corona ineens moesten omgooien. ,,We hebben er nogal een handje van om de dingen altijd nét even anders dan anders te doen, dus een 76-jarig jubileumfeest in 2021 leek ons al snel een goed idee," reageren de ondernemers grijnzend.

Lees meer...

Lentekado: Graskaas met weideroomboter

ERMELO – Eindelijk ligt de bekende, en ontzettend populaire graskaas weer in de winkels. Ook Alexanderhoeve heeft de kaas paraat. En omdat het vrijdag precies vijf jaar is geleden dat Alle Marten Petersen zich met deze populaire winkel in De Verbinding vestigde, geeft hij er een cadeau bij.

Lees meer...

Zuidam zorgt voor hartelijke verrassing

ERMELO - Het bestuur van de Jonge Ondernemers Ermelo (JOE) is afeglopen weekend door Ermelo gereden om hun leden een hart onder de riem te steken. Zij brachten een prachtige en vooral smakelijke bavarois taart van NL Foodspecials, in de regio bij velen bekend onder de naam Zuidam, bij alle leden langs.

Lees meer...

Raamverhalen van jonge ondernemers 

ERMELO – Het coronavirus heeft voor veel mensen het dagelijks leven veranderd. Ook zelfstandig ondernemers hebben ineens een andere agenda. In de serie Raamverhalen geven we een kijkje in het leven van een aantal Ermelose ondernemers in coronatijd. Vandaag het Raamverhaal van Miranda Noordermeer, van Noordermeer Arbeidsrecht.

Lees meer...

'Het was gewoon weer thuiskomen' 

ERMELO - Eindelijk mag de schaar weer in het haar. Vannacht om 00.15 uur opende Nero de Boer de deuren van zijn barbershop. Allereerst omdat hij niet meer kon wachten. ,,Het was gewoon weer thuiskomen,” vertelt de Ermelose kapper. Het is niet alleen zijn bron van inkomsten, het is zijn ‘leven’.

Lees meer...