Jordy van Loo scoort met Braziliaanse muziek

ERMELO - Jordy van Loo, ofwel DJ Jorda, uit Ermelo bereikt met zijn muziek vanaf nu misschien wel net zoveel mensen als pak hem beet Phil Collins of Madonna. De Ermelose DJ is namelijk de eerste Nederlandse artiest met een clip op een van de grootste YouTube-kanalen ter wereld.

Lees meer...

'Boekwinkel is belangrijk!'

ERMELO/ REGIO- Winkels zijn gesloten wegens de lockdown. Vrijwel alle boekwinkels zien hun omzet kelderen, ondanks alle creatieve mogelijkheden die ondernemers aanwenden. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek is daarom een landelijke campagne gestart. Vier auteurs hebben radiospotjes opgenomen. ,,Steun je boekhandel! Wacht niet tot ze weer open gaan maar bestel nú een boek!” zegt schrijfster Simone van der Vlugt.

Lees meer...

Enthousiast stel wil iedereen laten genieten

ERMELO – Wat gebeurt er als een journalist en een artiest elkaar vinden? Dan ontstaat er wat moois. Dan ontstaat Buiten Bewust Zijn en vandaaruit de KoeBox. Over alles is nagedacht, alles draait om beleving en puur. Vooral geen massa, maar kleinschalig en verbindend. 

Lees meer...

'Mensen krijgen ruim de tijd om in te wisselen'

ERMELO - De lockdown van afgelopen maand is verlengd met drie weken. Winkels en horeca blijven voorlopig dicht. Het zijn uitdagende tijden waarbij samenwerking op lokaal niveau essentieel is. Dat was ook de reden dat de vereniging Pauwer samen met de Rabobank, de gemeente Ermelo en PLUS Berntsen een ludieke spaaraktie hebben gestart. Maar de cheques kunnen nu niet worden ingeleverd. ,,Geen nood!” zegt Sander Berntsen.

Lees meer...

Nieuwe ontwikkelingen geven meer mogelijkheden

ERMELO – Een jaar wat niemand voor mogelijk had gehouden: Corona met al haar beperkingen en maatregelen. Een jaar waardoor je niets kan vergelijken met de jaren ervoor. Dat geldt ook voor de winkelleegstand. De effecten van de coronamaatregelen zorgen de komende jaren voor een forse toename in de winkelleegstand in binnensteden, voorspelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Of dit ook voor Ermelo gaat gelden, is nu nog niet te voorspellen.

Lees meer...

Horecaondernemer heeft rotsvast vertrouwen

ERMELO - Horecaondernemer Koen d’Aulnis had zich 2020 heel anders voorgesteld. In januari nam hij café De Veluwe over van Marnix Grift. Hij had mooie plannen met de stamkroeg waar hij ook al jaren werkzaam was. Maar corona gooide roet in het eten. Eind september moest de horeca opnieuw de deuren sluiten. Koen d'Aulnis blikt terug en vooruit. 

Lees meer...

Zingende keukenprinses kookt bij Van der Velden Keukens

ERMELO - Vanmiddag staat de zingende keukenprinses Shirma Rouse in het 'Siemens House' aan de Putterweg. Van der Velden Keukens had allerlei acties bedacht rondom het 'Siemens House', maar dat viel door de coronamaatregelen in het water. Ondernemer Matthias van der Velden keek samen met collega Willemieke Verhoef naar de mogelijkheden en maakte van de winkel een kookstudio. ,,Hier gaan Shirma en Jan Vayne vanaf 17.00 uur optreden. En om zoveel mogelijk mensen hiervan deelgenoot te maken, is de crew van Filmakers ter plaatse om dit live te streamen.”

Lees meer...

Gezondheidscentrum en appartementen in authentieke sfeer

ERMELO – Op de plek van het oude Salemterrein aan de Julianalaan, waar jarenlang het Astmacentrum was gehuisvest, wordt binnenkort een prachtig complex gerealiseerd. Op de begane grond komt een gezondheidscentrum en op de eerste en tweede verdieping worden zes appartementen gebouwd.

Lees meer...

'Door mijn werk kan ik niet geremd worden in mijn zijn'

ERMELO - Haar creativiteit gebruikt ze om mensen te motiveren. Esther Verburgt vindt het vooral leuk om met weinig veel te kunnen. Ze maakt kunstwerken en begeleidt mensen. ,,Ik denk er niet over na wat ik van die twee het belangrijkste vind. Ik hou ervan kennis te delen, maar vind mijn eigen experiment ook leuk. Die twee gaan prima samen.”

Lees meer...

Onderscheiding helpt bij vertellen van verhaal

ERMELO - Krak Chocolade heeft twee maal zilver gekregen van de Academy of Chocolate in Londen. Deze onafhankelijke organisatie beoordeelde afgelopen weekend de repen Madagascar en de Filipijnen, gemaakt door de Ermelose Mark Schimmel. ,,De competitie is sterk, vooral in de categorie Madagascar. Daar doet iedereen aan mee.” Schimmel is dan ook ontzettend trots met de tweede plaats.

Lees meer...