Vergunningaanvraag nog in behandeling

ERMELO - De gemeente Ermelo heeft de werkzaamheden aan de Julianalaan, waar men begonnen was met de aanleg van 17 parkeerplaatsen, stilgelegd. Omwonenden meldden dat de vergunningaanvraag nog loopt waardoor de werkzaamheden nog niet van start mochten.

Lees meer...

Strategische overname landelijke opleider door lokale speler

ERMELO - Arbo Select neemt met ingang van 1 januari Copla Opleiding en Training B.V. en Copla Consultants B.V. over. Hierbij zijn samenwerking, kennisdeling en marktverbreding de voornaamste redenen.

Lees meer...

'We willen het tij graag ten positieve keren'

ERMELO - De Nederlandse winkelstraat verandert in hoog tempo. Om hier toekomstbestendig mee verder te kunnen, hebben Ermelose vastgoedeigenaren samen met winkeliers, de Rabobank en de gemeente Ermelo het plan opgevat om het traject De Nieuwe Winkelstraat in te gaan.

Lees meer...

De Struukakkers pakt uit voor Kerst

ERMELO - Terwijl Sinterklaas druk in de weer is met cadeautjes, komen veel ondernemers ook al in kerstsfeer. Bij Tuincentrum De Struukakkers pakken ze dat grondig aan met een kersttrein van 10 meter lang en een optreden van de zingende neef van de Kerstman. Eddie Xmas, zoals die neef heet, komt vrijdagavond 29 november met een muzikaal kerstprogramma naar het tuincentrum aan de Kolbaanweg in Ermelo.

Lees meer...

Sporters wekken zelf energie op

ERMELO - Als een van de eersten in Nederland een fitnessclub opbouwen en inrichten rond het thema duurzaamheid. Dat deden ondernemers Richard en Angelique van Dalen van Flexifitness in Ermelo. Niet uit winstbejag of vanuit een slimme businesscase gebaseerd op duurzaamheid, integendeel zelfs. ,,We zijn intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de wereld. Ja, noem het maar maatschappelijk ondernemen. Duurzaamheid is voor ons een middel én doel. We kunnen ons als fitnessclub onderscheiden én we geven invulling aan circulaire economie," aldus de ondernemers.

Lees meer...

Hulpsinterklazen geven zak vol cadeautjes weg

ERMELO - Nu Sinterklaas met tal van Pieten in het dorp verblijven, kan het bijna niet anders of je moet ze tegenkomen tijdens het winkelen. De ondernemers bij het Raadhuisplein doen er nog een schepje bovenop. Op 30 november delen twee pieten snoepgoed uit en daar kan zomaar een ‘gouden’ chocolademunt tussen zitten. Wie zo’n gouden munt wint, krijgt een zak vol cadeautjes voor de hele familie.

Lees meer...

Lokale band kleurt lokaal event met akoestische muziek

ERMELO - Bij een lokaal event hoort een lokale band. Nu We D’r Toch Zijn zal vrijdagavond een akoestisch optreden verzorgen tijdens Lokaal Goud. De Ermelose partycoverband bestaat uit zes muzikale vrienden, maar ook met zijn drieën zorgen ze voor een feestje.

Dit doen ze met covers van de beste meezingers en dansplaten uit de afgelopen 50 jaar. Zo zal er zeker een nummer van Guus Meeuwis ten gehore worden gebracht. En zo mogelijk zullen ze verzoeknummers spelen. Dit gebeurt tijdens Lokaal Goud op 22 november, een event met een tiental lokale ondernemers. Iedereen is welkom bij Van der Velden Keukens aan de Putterweg 23 Ermelo. Lokaal Goud begint om 15.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Ondernemers verbinden tijdens event 

ERMELO - Ondernemers in Ermelo laten zien waar ze goed in zijn tijdens het Lokaal Goud event op vrijdag 22 november. In de nieuwe keukenzaak van Van der Velden Keukens aan de Putterweg presenteren een tiental ondernemers hun ‘goud’. Ze doen waar ze goed in zijn.

Lees meer...

Ondernemers in the spotlights

ERMELO - Elk jaar wordt in de laatste week van november de Veluwse Innovatieprijs uitgereikt. Dit jaar maken twaalf ondernemers kans op deze eervolle onderscheiding. Juryvoorzitter Ronald Cleijsen roemt het innovatieve vermogen van de ondernemers in de regio: 'Vernieuwende producten en concepten zijn de zuurstof voor de economie'.

Lees meer...

Meeste lokale winkeliers doen mee

ERMELO - Vanaf dit weekend kan het winkelend publiek bij meer dan vijftig Ermelose ondernemers stempelen voor lokale prijzen. Deze bijzondere decemberactie, georganiseerd door de vereniging Pauwer, wil tijdens de feestmaanden het lokaal kopen belonen. ,,Tot en met de Kerstmarkt op 21 december kan er gestempeld worden. Bij iedere tien euro die men besteedt bij de deelnemende winkeliers krijg je een stempel. Met vijf stempels is de kaart al vol,” legt mede-organisator Bert Onderweegs uit.

Lees meer...