Gezondheidsredenen dwingen ondernemer om te stoppen

ERMELO - Per 1 oktober dragen Geert en Jolande Bodewes de sleutels van hun opticien over aan Alex en Lorraine van Marrum. ,,Na bijna 25 jaar nemen we afscheid van onze zaak en onze klanten,” vertelt Geert Bodewes. Gezondheidsredenen hebben hem hiertoe gedwongen.

Lees meer...

Cadeauwinkel breidt uit op gloednieuwe locatie

ERMELO - EigenwijZ zijn ze, Machteld van de Kamp en Richard Spiekstra. Tenminste, het duo onderneemt op eigen wijze. De cadeauwinkel met bonbons en thee verhuist namelijk begin volgend jaar naar de overkant van de Stationsstraat. De ondernemers betrekken daar een winkelpand dat momenteel in aanbouw is met een winkeloppervlakte dat ruim twee keer zo groot is.

Lees meer...

Dertig winnaars in de bloemen en cadeaus

ERMELO - Dertig winnaars van de verloting, georganiseerd door Bloemenzaak Dafina, mochten zaterdagmorgen hun prijs in ontvangst nemen. Eigenaren Zaim en Cris Shabani hebben samen met hun kinderen de bloemetjes letterlijk buiten gezet.  Precies een jaar geleden opende de familie Shabani officieel haar bloemenwinkel op de splitsing Horsterweg en de Stationsstraat. Deze maand werd dat uitgebreid gevierd.

Lees meer...

Taarten om mee te nemen in assortiment

ERMELO – Vier jaar geleden openden de zussen Anne-Wil en Nelleke Hamstra aan het Raadhuisplein Kaneel&Kruimels. Ze zijn toe aan een volgende stap en toen het buurpand vrij kwam besloten ze dit te 'annexeren'. Ondertussen is de verbouwing al begonnen en staat de opening omstreeks half oktober gepland.

Lees meer...

Wordt Nero de Boer ANKO Ondernemer van het Jaar?

ERMELO - Vanavond maakt Nero de Boer kans op de Coiffure/ Anko Award, een spannende competitie met sterke branchegenoten. Maar voor de Ermelose ondernemer is het evengoed een spannende tijd. In de Kinkerstraat in Amsterdam nam Nero de Boer begin deze maand namelijk een barbershop over. Een volgende stap in zijn ondernemerschap. ,,Het kwam op mijn pad,” vertelt hij. ,,Het was niet speciaal de behoefte om uit te breiden naar de hoofdstad. Maar de Kinkerstraat ligt in een volksbuurt. Het voelt daardoor voor mij een mix van Londen (waar hij 8 jaar lang een barbershop runde als bedrijfsleider. red.) en Ermelo.” Het feit dat de hoofdstad zo’n 280 nationaliteiten herbergt, spreekt De Boer enorm aan. ,,Dat zegt wat over de stad! De stap naar Amsterdam opent ook andere deuren. Ik wil hier heel graag iets tofs neer te zetten.”

Lees meer...

'Het begon letterlijk met een veldje violen'

ERMELO – Het Groencentrum Lammert van Nijhuis staat er prachtig bij. Niets wijst op de sluiting die over enkele maanden volgt. Toch heeft ondernemer Van Nijhuis moeten besluiten zijn bedrijf te beëindigen. ,,We maken net de veertig jaar niet vol,” zegt hij met enige weemoed.

Lees meer...

Draag bij aan een duurzamere wereld

ERMELO - Kleding een tweede leven geven: het is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Toch blijft veel merkkleding in de kast hangen, ook al wordt het niet meer gedragen. Om mensen te stimuleren merkkleding te verkopen komt De Zaak van Ermelo met La Boutique, een concept waarbij bemiddeld wordt in de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

Lees meer...

Vaklieden en bekwame vrijwilligers helpen bij reparaties

ERMELO - De Zaak van Ermelo start op 14 september weer met het Repair Café Ermelo Zuid. Tijdens het Repair Café, dat elke 2e en 4e dinsdag van de maand in deze kringloopwinkel plaatsvindt van 09.30 tot 12.00 uur, draait alles om repareren. Verschillende vaklieden en bekwame vrijwilligers staan klaar om onze klanten en bezoekers gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Lees meer...