Pasto brengt stukje Italië naar Ermelo

ERMELO - ‘Horecaondernemers: een unieke kans’, staat er op een groot spandoek bij het pand aan het Molenaarsplein. Monique en Ralph van Bekkum uit Berkel en Rodenrijs hebben deze unieke kans met beide handen aangegrepen. De planning is dat begin volgend jaar het Italiaans restaurant Pasto wordt geopend.

Lees meer...

Romeinse beleving met The Box

ERMELO - ‘Je hoeft niet ver te reizen om vreemdelingen te ontmoeten’. Met die slogan lanceren recreatiebedrijven, het museum, Ermelo Buitenleven en vereniging Pauwer een RomeinenBox. Nu verre vakanties er even niet inzitten, is het leuk om dingen vlakbij huis te ontdekken. ,,Romeinen bijvoorbeeld,” zegt museumdirecteur Germa Greving. ,,Ermelo heeft belangrijke historische grond.” Geen suf, saai verhaal, maar vooral ruiken, proeven en beleven.

Lees meer...

Samenwerken leidt tot ontzorgen

ERMELO – Ruim veertig ondernemers in het Ermelose centrum binden de strijd aan tegen het Coronavirus door bij hun deur een desinfectiezuil te plaatsen. Stichting Centrummanagement Ermelo/Ermelo Buitenleven heeft in samenwerking met de gemeente en SaniService BV deze zuilen kunnen realiseren.

Lees meer...

Van Malestein wacht niet meer op fietspad

ERMELO – Vanavond werd er bij Pluimvee- en Eierhandel Van Malestein aan de Zeeweg een klein besloten feestje gevierd. Een klein feestje, omdat het in deze Coronatijd niet past om dit groots aan te pakken. De eerste eierautomaat in Ermelo werd in gebruik gesteld. Leuk voor de Ermeloërs die verse eieren kunnen ‘trekken’, maar ook voor de toeristen die langsfietsen over het nieuwe fietspad op de Schaapsdijk. Maar, dat laatste valt overigens nog te bezien.

Lees meer...

Buiten sporten op oefenveld 

ERMELO - Vorige week opende Instituut Jacob Cats haar nieuwe sportveld. ,,Een prachtig oefenveld tegen het Veluws Massief,” vertelt Jeroen Schuur, eigenaar van deze praktijk. ,,Buiten is nu veiliger en prettiger. Ook groepslessen doen we buiten.” De uitbreiding van het instituut beperkt zich niet tot vierkante meters, ook het team is versterkt door de komst van Toby van Sluijs. Zij had 31,5 jaar haar eigen fysiotherapie praktijk in Ermelo-west maar heeft nu gekozen voor een fusie met toekomstperspectief.

Lees meer...

Een land van 17 miljoen ’voedingsdeskundigen’

ERMELO – Diëtiste Henka Spriensma zet na 45 jaar haar weegschaal in de kast en alle behandelprotocollen in de la: ze gaat van haar pensioen genieten. Ze werkte dertig jaar in Ermelo en deed haar praktijk over aan diëtistenpraktijk Santé van Corine van Beek. Ze kijkt voor Ermelo van NU nog een keer terug.

Lees meer...

Anonieme donateur doet schenking

ERMELO - Marieke Walinga van Riemer & Walinga Boekverkoopers mocht vandaag prentenboeken doneren aan kinderen in St Jansdal. ,,Via de stichting 'Geef een prentenboek cadeau' kregen wij de vraag of we als boekhandel de prentenboeken van Woeste Willem wilden doneren namens een anonieme donateur."

Lees meer...

Foto-puntzakactie voor klanten

ERMELO – In juni 2015 openden Wouter en Larissa van der Haar hun Ermelosche Frietzaak, een jaar later werden zij eerste in de AD fritestest en nu bestaan ze al weer vijf jaar. Reden om iets terug te doen aan hun klanten, maar wel aangepast aan de Coronamaatregelen.

Lees meer...