Mensen blij met opening winkels  

ERMELO - Na lange tijd was het weer druk in de Ermelose winkelstraat. Niet-essentiële winkels mochten vanaf vandaag weer klanten ontvangen tot 17.00 uur. ,,Mensen zijn echt blij!” vertelt ondernemer Hammie van Heukelum van MD Fashion&Shoes. Vandaag was het DEMO-Stratiedag en dat pakte goed uit.

Lees meer...

Kringloopwinkel, duurzaam en verbindend

ERMELO - Hoewel De Zaak van Ermelo momenteel gesloten is in verband met de lockdown, staat het team klaar voor een feestjaar. In 2012 kreeg Henk van Bruggen de sleutel van het voormalige pand van Albert Heijn. Samen met Romke van Veen had hij een plan om invulling te geven aan de participatiewet, een kringloopwinkel om mensen weer in het arbeidsritme te helpen en ze het liefst laten uitstromen naar betaald werk. ,,We wilden een breder aanbod in arbeidsmatige activiteiten. In de kringloopwinkel is het heel divers,” aldus Van Bruggen.

Lees meer...

Bert van Dijk verrast door collega's

ERMELO – Vanmiddag heeft de politie een chauffeur van St vd Brink aangehouden ter hoogte van Nunspeet. Vanaf ’t Harde had de politie hem al in het vizier, maar bij Nunspeet kon men hem van de snelweg halen. Chauffeur Bert van Dijk was zich van geen kwaad bewust en reageerde enorm verrast. Logisch ook, want het bleek te gaan om een bijzonder moment.

Lees meer...

‘Ze moeten nu echt KAPPEN NOU!’

ERMELO - Nero de Boer is boos. Vanwege het gedoe rond Corona, maar vooral ook omdat de Overheid er steeds maar voor kiest om de (kleine) ondernemers ‘dwars te zitten´. Daarom demonstreren er in heel Nederland zo’n 2000 kappers om te laten horen dat het genoeg is geweest: Kappen Nou!!

Lees meer...

Transportbedrijf legt zichzelf een hoge milieudoelstelling op  

ERMELO - St vd Brink legt zichzelf een hoge milieudoelstelling op. Het Ermelose transportbedrijf wil in 2025 minstens 50% CO2-uitstoot reduceren t.o.v. 2020. Het plaatsen van elektrische laadstations is één van de initiatieven voor het behalen van deze doelstelling. De volgende stap richting de duurzame doelstelling, is het realiseren van elektrisch rijden voor vrachtwagens.

Lees meer...

Zilveren jubileum bij innovatief bedrijf

ERMELO - Eind 1996 kwam Sweis Ubels (49) werken bij de CBB in Ermelo. De CBB was destijds een bibliotheek voor blinden en slechtzienden. Tegenwoordig is de CBB een organisatie waar lectuur en informatie op allerlei innovatieve manieren toegankelijk wordt gemaakt voor mensen met een leesbeperking.

Lees meer...

Bruna Verbaas maakt er mooie kerstcadeautjes van

ERMELO - Vanwege de lockdown zijn de meeste winkels niet meer toegankelijk. De ingrijpende maatregel die door het demissionaire kabinet afgelopen zaterdag werd opgelegd, heeft voor frustratie gezorgd bij winkeliers. Juist in de drukste week van het jaar worden klanten 'gedwongen' om via internet te kopen. ,,Maar ze kunnen ook lokaal terecht," zegt Erik Verbaas van Bruna Ermelo. ,,Hier zorgen we er ook voor dat kerstcadeautjes leuk worden ingepakt. De service blijft."

Lees meer...

Advertorial

Agrariërs zijn ruim vertegenwoordigd in onze landelijke omgeving. Hetzelfde geldt binnen het klantenbestand van Onderweegs&De Groot, of kortweg ODG. Binnen het accountantskantoor is daarom het ODG AgroTeam actief, bestaand uit ervaren experts specifiek op het gebied van varkens, rundvee, pluimvee en mechanisatie.

Lees meer...

'We want NORE'

ERMELO/ TILBURG - Tessa Meester, ooit begonnen met gitaarles in de achtertuin van Micha Tirion, studeert songwriting aan de Rockacademie in Tilburg. Daar richtte ze onlangs de band NORE op. NORE is een indie pop-rockband van vijf eigenzinnige muziekstudenten. De groep duikt binnenkort de studio in om een EP te maken. ,,En er komt een cd!” vertelt Meester enthousiast. ,,Voor ons is het de manier op dit moment om met iets tastbaars de wereld in te gaan.”

Lees meer...