Afdrukken

Kleur verandert, maar de service niet

ERMELO – De een noemt het Dusseldorp-geel, voor de ander is het Dusseldorp-bruin. Vanaf vandaag hoeft daar geen verschil van mening meer te zijn. Dusseldorp heet nu REMONDIS en de kleur is wit. Van Winkoop Spuiterij heeft er een leuke klus aan.

Regiodirecteur Chris van Berkel benadrukt het nog eens: ,,Het heet geen Dusseldorp meer, maar REMONDIS. En wit is de huisstijl van REMONDIS.’’ De standaardkleur van de trucks van dit internationale bedrijf is wit en de aanhangers zijn grijs. REMONDIS is één van de grootste dienstverleners op het gebied van recycling en afvalinzameling in de wereld en is actief in 34 landen. ,,REMONDIS Nederland opereert landelijk en het doel is om de marktleider te worden in Nederland. De overname van Dusseldorp is een van de stappen om dit doel te bereiken,’’ vertelt Van Berkel. ,,In tegenstelling tot Dusseldorp gaan we met REMONDIS naar een decentrale organisatie, we willen namelijk weer volwaardig in de regio aanwezig zijn.’’

Kwaliteit

Vandaag werd de eerste witgespoten truck afgeleverd aan REMONDIS en de regiodirecteur mocht hem in ontvangst nemen. Voor REMONDIS was de keuze voor Van Winkoop Spuiterij niet zo vreemd. Van Berkel: ,,Van oudsher is het een leverancier van ons en prijstechnisch interessant. Ook is de kwaliteit altijd goed. We zijn daarbij ook van het principe ‘doe je wat voor ons, doen we ook wat voor jou’.’’ Cor van Winkoop staat te glimmen naast de glimmende truck. ,,Er moeten zestien trucks worden overgespoten en de rest van het wagenpark wordt te zijner tijd vervangen.’’ De vuilniswagens van Dusseldorp waren jarenlang een begrip binnen Ermelo, maar de typische kleur bruin/geel zal voorgoed verdwijnen uit het Ermelose straatbeeld. De service blijft echter onveranderd.